Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

The Chemical Brothers donose novo transcendentalno glazbeno iskustvo

Album opisan kao kolekcija živopisnih, samouvjerenih i duboko psihodeličnih pjesama približava se točno onom trenutku kada se gubi sva kontrola, trenutku potpunog predavanja i prepuštaju glazbi koji slušatelja, unutar četiri zida ili na plesnom podiju, pokreće kao da ga vuče nevidljiva nit...

The Chemical Brothers – jedan od najhvaljenijih i najinovativnijih elektroničkih dvojaca na svijetuobjavio je deseti studijski album naslovljen For That Beautiful Feeling”. Album koji sadrži singlove No Reason”, The Darkness That You Fear”, Live Again” i Skipping Like A Stone” (feat. Beck) odsad je dostupan na svim glazbenim platformama.Naziv izdanja savršeno sažima njegovo nastajanje: sniman u studiju benda u blizini obale na jugu Engleske, ovo je izdanje koje pokušava ukrotiti onaj divlji trenutak kada vas zvuk preplavi i gotovo uvuče u sebe, no ipak vam na kraju dopusti da zajašete na njegovom valu do vama nepoznatih odredišta.

Album opisan kao kolekcija živopisnih, samouvjerenih i duboko psihodeličnih pjesama približava se točno onom trenutku kada se gubi sva kontrola, trenutku potpunog predavanja i prepuštaju glazbi koji slušatelja, unutar četiri zida ili na plesnom podiju, pokreće kao da ga vuče nevidljiva nit

Ovo je već deseti album

Svakom poznavatelju glazbe i opusa ovog dvojca jasno će biti da upravo predstavljeni deseti album paralelno proizlazi iz i stvara, kako sam naslov kaže, ‘taj predivan osjećaj‘, odnosno to transcendentalno stanje koje u modernoj glazbi nitko ne evocira onako kako to rade – The Chemical Brothers.

The Chemical Brothers čine Tom Rowlands i Ed Simons. Tijekom tri desetljeća ovaj je dvojac redefinirao elektroničku glazbu višestruko platinastim te iznimno hvaljenim psihodeličnim audio-vizualnim nastupima pred milijunima na festivalima i u arenama diljem svijeta (u Zagrebu su nastupili 2019. u Domu sportova). For That Beautiful Feelingprvi je njihov album nakon No Geographyiz 2019. godine, koji je sadržavao uspješne singlove Got To Keep On“, Free Yourself i Mad As Hell.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime