Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Uživali smo: Usher priredio glazbeni spektakl na poluvremenu Super Bowla

Nastupajući kako na terenu tako i na povišenoj pozornici, okružen orkestrom koji je osvijetlio njegovo ime, Usher je dominirao svakim kutkom stadiona Allegiant.

Kada je stupio na pozornicu Super Bowl Halftime Showa, Usher zapravo nije morao dokazivati ništa novo. U svojoj karijeri dugoj tri desetljeća, uspio je izgraditi značajnu dozu poštovacnja, a u posljednjih nekoliko godina ponovno je osvojio kulturnu relevantnost zahvaljujući izuzetno uspješnoj odrasloj i senzualnoj rezidenciji u Las Vegasu, koja je postala i viralno popularna.Usher je na pozornicu stupio odjeven u bijeli blejzer i hlače ukrašene dijamantima, započevši spektakularnu odu Las Vegasu, povijesti izvođača afričkog podrijetla i svom rodnom gradu Atlanti. Tijekom svog seta, uključio je plesače u stilu Cirque du Soleil i rolaše dok je izvodio svoj neprolazni repertoar pjesama. Nastupajući kako na terenu tako i na povišenoj pozornici, okružen orkestrom koji je osvijetlio njegovo ime, Usher je dominirao svakim kutkom stadiona Allegiant.

Usher je dokazao da je kralj R&B-a

‘Govorili su da neću uspjeti, tvrdili su da neću biti ovdje danas, ali evo me‘, izjavio je na početku svoje vatrene izvedbe, prije nego što je posvetio trenutak majci. Za svakog obožavatelja koji je pratio njegov povratak iz dana ‘My Way’ i ‘U Make Me Wanna’, teško je bilo ne osjećati se ispunjeno radošću zbog ovog posebnog trenutka.

Petnaestominutni nastup bio je frenetičan i odvažan, iako ponekad kaotičan i neobično nespretan. Usher je izvođačn koji nema potrebu dokazivati svoju vještinu, ali se ipak odlučio za izazov. Pjevao je uživo, plesni pokreti su bili precizni i energični, a čak je i jednom trenutku nastupao na koturaljkama. Složit će se svi, Usher je transformirao nogometno igralište u raskošnu pozornicu plesne gimnastike, gotovo trčeći kroz nostalgičnu turneju svojih hitova.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Eva – Tech Entrepreneur (@eva_smith)

Nekim pjesmama trajali su cijeli stihovi i refreni, dok su druge bile tek kratki isječci. Plesači koji su ga okruživali, nosili su šarenu i neobičnu odjeću koja je savršeno nadopunjavala njegovu izvedbu i pojačavala dojam spektakla.

Od emotivnih dueta do vatrenih izvedbi hitova s gostujućim zvijezdama 

Kada je Usher duboko ušao u svoj ritam s nekoliko pjesama, svoje mjesto na pozornici zauzela je njegova prva gošća. Alicia Keys, s jarko crvenim klavirom i odgovarajućom svjetlucavom crvenom odjećom, otpjevala je jedan od svojih najvećih hitova ‘If I Ain’t Got You’. Par se zatim udružio kako bi izveo njihov duet iz 2004. ‘My Boo’ – što je definitivno bio jedan od najslađih trenutaka u ovom nastupu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ICONSTYLE (@iconstyle_al)

Kako se pjesma bližila kraju i Keys se povukla, ostale gostujuće zvijezde su se počele priključivati.  Producent i reper Jermaine Dupri pridružio se Usheru u kratkom izvođenju Confessions Part II. Usklađenost balada s klupskim himnama dala je Usheru trenutke odmora, ali i priliku da pokaže svoje vokalno umijeće i, što je najvažnije, da skine majicu. I dok je izvodio svoje dvije najpoznatije sporije pjesme, ‘Burn’ i ‘U Got It Bad’, Usher nije mogao odoljeti ritmu – nastavio je izvoditi svoju plesnu koreografiju. U tijeku izvedbe pjesme ‘Burn’, plamenovi su bili projicirani na ogromnoj platformi na kojoj je Usher nastupao, što je ujedno bio i jedan od vizualno najupečatljivijih trenutaka večeri.

Ostali gosti koji su se pridružili Usheru uključivali su i H.E.R., koja je izvela solo na gitari tijekom izvedbe ‘U Got It Bad’, prije nego što je prešla na prepoznatljivi riff pjesme ‘Bad Girl’, dok je Usher nestao kako bi promijenio kostim.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by H.E.R. (@hermusicofficial)

Ponovno se pojavivši, pjevač je nosio svjetlucavu crno-plavu odjeću i koturaljke dok je najavljivao will.i.am-a i njihovu pjesmu ‘OMG’. Jedini nedostatak u inače besprijekornom nastupu u poluvremenu bio je taj što je broj pojavljivanja u drugom dijelu gotovo počeo raditi protiv pjevača. Iako se šuškalo o suradnji s Justinom Bieberom koja se nije ostvarila, Usher je gotovo bio zatrpan dok su plesači i gostujuće zvijezde ispunjavali pozornicu.

Pojavljivanje Lil Johna je obožavateljima dalo naslutiti što slijedi – dolazak Ludacrisa i izvedna Usherovog najvećeg hita ‘Yeah’! Kao svjetski broj jedan sredinom 2000., ova neosporno snažna pjesma pružila je savršeni vrhunac u impresivnom nastupu Super Bowl Halftime Show-a. 

A ovo je lista pjesama u kojoj je uživalo čak 65 000 ljudi 

 1. Caught Up
 2. U Don’t Have To Call
 3. Superstar
 4. Love in this Club
 5. If I Ain’t Got You – duet with Alicia Keys
 6. My Boo – duet with Alicia Keys
 7. Confessions Part II – feat. Jermaine Dupri
 8. Burn
 9. U Got It Bad – feat. H.E.R.
 10. Bad Girl (interlude) – performed by H.E.R.
 11. OMG – duet with will.iam
 12. Turn Down For What – performed by Lil Jon
 13. Yeah! – feat. Lil Jon and Ludacris

Cijeli nastup možete pogledati ovdje

Naslovna fotografija: Screenshot Youtube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime