Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Pop Cooltura: Blue Monday 2024.

I nije nam dovoljno općenito blue svakodnevno otkad se rokaju ratovima po Ukrajini i Gazi, pa samo što nisu izvukli neki novi treći da opravdaju trgovinu oružja nad oružjima – ljudskog idiotizma i impotencije

Ništa kao medijska post novogodišnja depresija i američanski smisao za marketing i konzumerizam ako to znači da vas treba uvjeriti kako je svijet spreman za novo, emotivno uružavanje, pa na drugi do treći ponedjeljak u godine padne Blue Monday. Ne, nije novi remix, cover ili remaster genijalnog plesnjačkog pop singla New Ordera niti neka od simbolika i kombi u tom smjeru ritam sekcije Joy Divisiona, kao prednjaka svih fetivih i festivih glazbenih depri.To je onaj datum kad Vas uvjeravaju da je po statistikama Centara za biheviorizam i izračunima socijalnih studija departmenta u Oxfordu i Cambridgeu – baš danas najtužniji ili najdepresivniji dan u godini. Sivo sivo brate Ivo, kud god kreneš sve je krivo. Jer vam je, eto, tako grah pao i to nema veze s vama ni vašim odlukama. Nego je tako. Blue Monday misli da se morate osjećati kao vrijeme, loše i u k…cu. I prije nego se zapitate, a koji to dan u godini nije najtužniji kad živiš u ovoj prćiji pa počneš kletvariti i Blue Monday i Black Friday i Sunday Bloody Sunday, svjetski prvaci u cviljenju imaju izgovor za kukanje i depra party.

Jer sivo je new black i nitko se više ne pita je li tako Jakove vozaču, kako Koli, jel izdržavaš?

Diktat je da budete u badu

I nije nam dovoljno općenito blue svakodnevno otkad se rokaju ratovima po Ukrajini i Gazi, pa samo što nisu izvukli neki novi treći da opravdaju trgovinu oružja nad oružjima – ljudskog idiotizma i impotencije. Tek se malo slegla zbunjenost nad covid deprama i post covid rendanjem svijeta i još nisu počeli percipirati kako nam klimatske promjene uslijed globalnog zatopljenja čine puno ruganja pred nosom samo je neprijatelj još uvijek nevidljiv, kad eno, diktat je budite u badu.

Treba pokupovat sve iz dijapazona i asortimana antibad ponuda s polica shopping centara jer koncentracija na loše znači da je kupovati dobro da vam bude bolje.

A da zlo nikad ne dolazi samo od naopakog već se neko vrijeme u loopu vrti ovogodišnja ponuda domaćih pjesama predstavnica za Doru kakti Eurosong kandidata. I naravno da se čini gore od lošeg premda je daleko od baš toliko opako nepodnošljivog, nama je sad već u krvi i ne samo online navikama pljuckati i hraćkati kao opis vlastite konfirmacije. A Let 3 opet imaju zabavan audio background za novu tonu zabavnih performansa i neka rezerva klupe koja ima veze s lazanjama i lanjskim finskim predstavnikom neopterećeno udara po rammsteinovski ublaženom ritmu, Erna je jedina napisala pjesmu od koje ne boli uho i ne krvari…a Vatra i Pavel slijede friendove Detour od lani. I zapravo je sasvim solidno i dobro po onom za koga je.

Dobre vijesti dana

Jer, mimo depre i najgoreg dana na svijetu, četvrta sezona „True Detectivea“ danas starta s Jodie Foster i slijedećih šest tjedana do kraja veljače će razmrdavati koncept Blue Mondaya u Cool Monday. Najbitniji bend današnjice IDLES danas su objavili novi singl/spot „Gift Horse“ za skorašnji peti studijski album „Tangk“, pa ako nemate rak niti grde razloge za imitirati sivilo današnjeg dana, eno premda nema sunca na prozorčiću, imate dva kanala kako će black hole sun zasjati ako si date priliku.

Tik, tak. Blue Monday u dance motherfuckers dance, uvijek je do izbora i perspektive. Pa hajde izaberite, bitno je bitnije od svih drugih izbora kojima će vas tlačiti i globalno i lokalno. 😉

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime