Utorak, 13 veljače, 2024

Pop Cooltura: Finale Svjetskog prvenstva u mržnji – 2021. 

Korijeni svih antipatija, netolerancije i mržnje ovih prostora nikad nisu išli dalje od mash upa straha od drugačijeg, okova tradicije, nesposobnosti uvažavanja mentaliteta i gena, podkapacitiranog školovanja i nedostatka kulture osnovne komunikacije u obitelji

Glas Mladena Delića. Ili Drage Ćosića. “Poštovani gledatelji ispred malih ekrana i slušatelji radio frekvencija, dobar dan i dobrodošli na dan odluke. Srijeda je 15. travnja, 2021., točno podne po srednjeeuropskom vremenu. Vrijeme je oblačno, kiša pada kao iz kabla. Reklo bi se, Bog i njegovo zrno plače nad ovim prostorima. Ali s obzirom na silu prilika, ništa neobično, dapače, očekivano.”

Najljepši balkanski stadion – Online, zaprimio je nekoliko milijuna gledatelja, točnije hejtera, spremnih za finalni obračun. Drukanje svojih najdražih ljubimaca, mladih i nadobudnih, utreniranih, netolerantnih, intelektualno podkapacitiranih gorostasa daleko je šire od dosad znanih boraca iz redova Torcide, Armade, BBB-a, Kohorte i inih neznanijih navijačkih skupina. Godinama su anonimno pripremani i regrutirani ispred tastatura za praktičnu razradu strategija: gledanja tuđih posla i nevoljenja bližnjega svoga od koga nemaš koristi, mržnje kumulirane prema tuđem koje je brže, više, bolje, jače od njihovog. 

Nove online generacije – okrutnije od njihovih majki i očeva

Nove upgrade 2.0 generacije su spremne, brutalnije i okrutnije od njihovih očeva i majki raznih zločinaca. Transparenti i hashtagovi razvijeni po svim dijelovima tribina i svjedoče nabrijanosti na veliku bitku. Kurve četničke i ustaške pederčine, pičke i materine, prijetnje silovanjima, smrću, ubojstvima bližih i daljih članova obitelji, jazavci, guzavci, slinavci, pedofili, popovi, ispodprosječni i iznadprosječni, djeca iznad i do 18, nema tko nije pripušten u arenu. Javne i nejavne osobe, kriminalci jačeg ili većeg kalibra i oni manjeg, oni Disibiodevesprve i Disibiočetrspete.
Rafalne paljbe u svim smjerovima su za očekivati. Očekuje se i Final Countdown, nešto jači od onog odbrojavanje koje je skandinavske hair rockere Europe bacilo u spotlight Disibioosamdesete, kad se o mržnji tek šuškalo iza čeličnih postnovovalnih zavjesa. 

Zapamtite taj povijesni datum. To je dan kada se ime Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije piše zlatnim slovima u povijesti najraširenijeg i najisplativijeg sporta – Mržnje. Troglavo mitsko čudovište još od perioda Prvog svjetskog rata i ubojstva Franza Ferdinanda, ne miruje. Već se dekadama transformira kameleonštinama Davida Bowiea i prilagođava novonastalim uvjetima. Osim tri glave ima i tri kite, jedna manja od druge, pa se nikako dogovoriti iz koje šikljaju veći kompleksi, ne bi li uzročno posljedično ostavili dragog starčeka Sigmunda Freuda netaknutim da počiva u miru. 

U plavim dresovima nastupa tim Bogatih, Talentiranih i Uspješnih

Pravdu u ovom velikom finalu će dijeliti bosanski sudac možebitnog hrvatsko srpskog porijekla – sudac Damir Avdić koji je nekada bio punker, nadam se da neće danas biti puno buntovan na terenu.
Avdić je prvi sudac u povijesti koji je dobio čast suditi otvaranje, prvu utakmicu prvenstva i sada finale – iznimna čast. A veliki zlatni trofej donosi prelijepa supermodelka hrvatska srpkačica i osnivačica zaklade ‘Mir s tobom, brate’. Ime nije dostupno javnosti zbog njene vlastite sigurnosti, ali vidite te glatke duge vitke noge nauljene, podsjeća na najrazuzdanija izdanja Lepe Brene, za one malo starije gledatelje. Trofej je vrijedan 111 milijuna Eura kada bi ga netko želio platiti da podnese vitrinu i amblemčić nad sobnom garniturom u dnevnom boravku, ali večeras čeka nove vlasnike.

U plavim dresovima nastupa tim Bogatih, Talentiranih i Uspješnih. Na vratima miješanog tima brani Mate Rimac, u obrambenoj liniji Novak Nole Đoković i netom preminuli Đole Balašević, prvog braniča stopera će odraditi Jelena Veljača, a njoj će se u veznoj liniji priključiti cijela Nanobit konstrukcija Alan Sumina i Zoran Vučinić, njima će se u veznoj liniji pridružiti Luka Modrić ma koliko mimo amnezije u zadnje vrijeme pokazivao znake umora, Luka Dončić i Bogdan Bogdanović, a pri vrhu špice napada će bitnu rolu odigrati Jasmila Žbanić i pomalo zaboravljeni as Danis Tanović. 

…jer – odakle vam lova. I odakle vam…bilo što

U crvenim dresovima su Poznati i Iritantni. Gol liniju Po čemu poznatih, Netalentiranih i Iritantno bogatih branit će Severina. U obrani su Maja Šuput i Nives Celzijus, sa stopericom Nikolinom ex Pišek Ristović. U veznoj liniji centralna figura i talentirana lukamodrićka trebala bi biti Ella Dvornik, dok naš vezni red slažu još vječiti rivali Zoran Plenković i Andrej Milanović, uz njih će se pokušati šlepati Žakmilijan Hudex i Antonjo Cjepinski ovisno koliko su zapostavili formu u korona periodu. Najistureniji u napadu bit će centarfori hejta Cigi i Modni Mačak, koji će čekati svoju priliku zabiti nespremnim protivnicima pokoji sprint i ulet iz široke lepeze trikova naučenih u Parizu. 

Bogate, talentirane i uspješne se mrzi jer – odakle vam lova. I odakle vam…bilo što. 

Netalentirane, Poznate i Iritantno bogate se mrzi jer – odakle vam lova. I odakle vam pravo. 

Jedno srce jedna snaga – moja Bosna, moja Srbija, moja Hrvatska. To je poruka navijača s tribina Onlinea koji su zdušno i glasno otpjevali hrvatsku, srpsku i bosansku himnu i koji dominiraju na tribinama na ovoj utakmici, a vjerujem da će isto tako dominirati svaka od naše tri reprezentacije dolje na terenu. Danas je kucnuo trenutak da po uzoru na Ćirine Vatrene iz polufinala Svjetskog prvenstva ’98-e u Francuskoj kada su zaustavljeni pred samim krajem i po tragovima Dalićevih Kauboja iz 2018. kada su još jednom zapeli na samom kraju i pokleli prije zakucavanja kad je bilo najpotrebnije. 

Ni viteštva ni respekta ni poštenja ni morala nit tekme…

Avdić još jednom pogled prema svojim pomoćnicima. Idemo pozdraviti novu senzaciju, nove svjetske prvake, s nadom i vjerom da će to biti naši vatreni, naši kauboji, naši voljeni… svakog trena sudac će označit početak velikog finala Svjetskog nogometnog prvenstva, idemo Severina, idemo Maja, idemo Modni Mačkče, idemo Cigi i Rimče… puno sreće cure i dečki odvedite nas do kraja, odite u besmrtnost…

Sudac Avdić označava zvižduk za početak utakmice. Počelo je. 
Crtica. Ona Balaševićevska koja je život i tok tekme. 
Sudac oglašava kraj utakmice. 

Ni viteštva ni respekta ni poštenja ni morala nit tekme u tih 9 stoljeća i 90 minuta. Rezultat je ovdje najmanje bitan. I uvijek je isti. Bitan je defile i posljedice. A one su da se ništa osim brojaka ne mijenja. S vremena na vrijeme pojave se i apeliraju javne osobe aka javni WC-i i ljudi na savjest online linč mase. Kao u nedavnom viralnom promo spotu Buke ‘Hejt SLOVEni, još ste živi…’ u kojem Hristina Popović, Gogo Bogdan i Severina simpatično sabiju i prodefiliraju kroz minut i pol leksik povijesti ovih plemena uz parafrazu južnoslavenske himne, jedne od najljepših himni svih zemalja ikad. I onda se dok su u trendingu tjedan govori o tome. A poslije ode, nestane, izbriše se u trenu. 

Korijeni svih antipatija, netolerancije i mržnje ovih prostora

Od starog do novog ubojstva koje će uzjebati savjest uznemirenih plemena i nacija da bi onda ponovo maximalno tjedan dana ispirali online savjest, narikali i bila humani. I mir mir, nitko nije kriv. Do nove tekme. I novog poraza. Amen. Kamen. 

Korijeni svih antipatija, netolerancije i mržnje ovih prostora nikad nisu išli dalje od mash upa straha od drugačijeg, okova tradicije, nesposobnosti uvažavanja mentaliteta i gena, podkapacitiranog školovanja i nedostatka kulture osnovne komunikacije u obitelji. Nije famozna nuklearna fizika ni termodinamička znanost. Osnovna je matematika, a eksperti se čude kao pure dreku. 

Odmorite se sad ovih WC tema uz ekonomsko propagandne poruke. U ostatku večeri pogledajte nove nastavke nove sezone serijala Tvoje lice zvuči plosnato, Gospodin Savršeni i Ljubav je umrla na selu. Laka noć. Balkane. Fuck You Off.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime