Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Mixer jednog imidža: Mona Patel – tko je misteriozna gošća s Met Gale?

Mona Patel nije glumica iz Bollywooda niti modna dizajnerica, već poduzetnica čiji je debi ostavio sve bez daha

Na crveni tepih Met Gale 2019. godine, Law Roach je kročio u ulozi dobre vile, dok je Zendaya bila odjevena kao pepeljuga. Roach je mahnuvši čarobnim štapićem pokrenuo magiju – haljina je zasvijetlila, pretvorivši pepeljugu u čarobnu princezu. Ove je godine oživio čaroliju s dvije haljine za Zendayu i s jednom za Monu Patel, misterioznu gošću o kojoj su jučer svi pisali – tko je ta prekrasna žena u tako čarobnoj haljini.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Awesome TV (@awesomeitv)Poduzetnica koja ostavlja bez daha

Mona Patel nije glumica iz Bollywooda niti modna dizajnerica, već poduzetnica čiji je debi ostavio sve bez daha. Rođena i odrasla u Vadodari u Gujaratu, Patel je modna poduzetnica koja se preselila u SAD kako bi razvila svoj posao. Tamo se nastanila 2003. godine kako bi slijedila svoje poduzetničke ambicije. Sada, trajno nastanjena u SAD-u, Patel je polako izgradila višemilijunsko carstvo koje obuhvaća osam  poduzeća, a u središtu svega nalazi se njezina neprofitna organizacija Couture for Cause.

Ta organizacija objedinjuje njezinu ljubav prema modi i filantropske ciljeve u pružanju potpore značajnim uzrocima. Zbog rezultata je  uvrštena  2021. na Forbesovu listu The Next 1000. Zahvaljujući prikupljenim sredstvima i donacijama putem aukcije unikatnih couture komada (većinom iz njezine osobne arhive), osigurala je sebi mjesto na Met Gali. I ostavila sve bez teksta čarobnom haljinom i pričom o njoj.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by MARI SHTEN | MAKEUP ARTIST | NEW YORK/LA (@marishten)

Evo par detalja

Mona Patel i Law Roach su posjetili tvornicu u Mumbaiju i razgovarali s članovima dizajnerskog tima, zatim prošetali gradom birajući dragulje dostojne crvenog tepiha, da bi naposljetku završili u uredima Voguea, gdje su razgovarali o hrani iz Gujarata, stilu za crveni tepih i nadolazećim planovima putovanja. Savršeno usklađena s temom Met Gale 2024., debitirala je u besprijekornoj dugačkoj haljini u boji kože, s predivnim korzetom u obliku leptira i šlepom prepunim kinetičkih leptira koji su lepršali svojim krilima dok se kretala.

Leptire je zajednički osmislila prijateljem, umjetnikom kinetičkog pokreta Caseyjem Curranom, kako piše Vogue Indija. Curran je na ovom djelu radio mjesecima unaprijed, dovršivši ga tek dan prije nego što su leptiri debitirali na haljini Mone Patel na crvenom tepihu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Director based in NYC (@karinakandel)

Poduzetnica i filantropkinja

Poduzetnički duh, u kombinaciji s društvenim i tehnološkim projektima, dodatno je učvrstio njezinu reputaciju kao inovativne vođe koja se ne boji rušenja granica ni u poslu ni u modi. Za mnoge djevojke, prvi javni nastup na crvenom tepihu Met Gale pod budnim okom jednog od najplodnijih stilista današnjice, legendarnog arhitekta imidža slavnih, bio bi ostvarenje sna. Mona Patel, poduzetnica i filantropkinja, to živi.

Patel je svojom vizijom i kreativnošću stvorila nezaboravan look, debi tajanstvene ljepotice postao je globalna tema, a ona je još jednom potvrdila osjećaj za stil i uspjeh, ukravši show na pozornici s titulom jedne od najbolje odjevenih gostiju večeri.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Prozie Hire (@prozie_hire)

Naslovna foto: Instagram videoscreenshot

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime