Utorak, 26 ožujka, 2024

MSU: Sebastijan Dračić oduševio izložbom nakon 7 godina stanke

Slike nastale tehnikom ulja na platnu obuhvaćaju motive od pejzaža do mrtve prirode, a njihova znakovita poruka nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Talentirani akademski slikar Sebastijan Dračić predstavio je u Muzeju suvremene umjetnosti Kob, svoju prvu samostalnu izložbu nakon sedam godina stanke, i još jednom pokazao zašto pripada skupini omiljenih hrvatskih slikara. 



”Izrazito me veseli što su reakcije publike dobre. Uostalom, mi umjetnici ne stvaramo samo za sebe i zbog sebe. Želimo da netko vidi što radimo i volimo kad se ljudima sviđa naš rad. Izložene slike prikazuju izobličenu stvarnost koja promatrača uvodi u prostor koji postoji između snova i stvarnosti, a nastaje iz fragmenata svijeta u kojem živimo. Kako živimo u vrlo zanimljivim vremenima inspiraciju nije bilo teško pronaći“, izjavio je Dračić. 

Motivi od pejzaža do mrtve prirode

Otvorenje izložbe privuklo je veliki broj ljubitelja umjetnosti koji su, u skladu s epidemiološkim mjerama, razgledali Kob. Slike nastale tehnikom ulja na platnu obuhvaćaju motive od pejzaža do mrtve prirode, a njihova znakovita poruka nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Dračić je tijekom godina izlagao na desetak samostalnih i četrdesetak skupnih izložbi, a već najavljuje rad na novom ciklusu koji će, zajedno sa ciklusom
Sivo iz 2014. i Kobi, činiti zaokruženu cjelinu. Izložba će biti otvorena do 27. rujna. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime