Utorak, 26 ožujka, 2024

Ne propustite: Bogati kulturni sadržaji ovog vikenda u Zagrebu!

Preporučujemo vam tri izlaska ovog vikenda zbog kojih ćete zavoljeti umjetnost i hrvatsku metropolu

Vikend se bliži, tjedan je uskoro gotov i napokon se možemo veseliti i pripremati što ćemo sve raditi tijekom ta dva dana kada se prepuštamo i uživamo, kada nadoknađujemo sve što ne stižemo preko tjedna. Vikend mi definiramo lijepim izlascima, a što je ljepše od konzumiranja kvalitetnog kulturnog sadržaja. Sretnici smo što posljednje vrijeme potvrđujemo pozitivan trend rasta kulturnog sadržaja u glavnom gradu Hrvatske koji se isplati pogledati.



Ako ste u Zagrebu, preporučujemo tri izlaska zbog kojih ćete zavoljeti umjetnost i hrvatsku metropolu:

Festival svjetla

Definitivno top atrakcija u Zagrebu je popularni Festival svjetla u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba koji se nakon dvogodišnje stanke vratio i donosi svjetlo i umjetnost na ulice našega grada. Festival svjetla traje do 20. ožujka, tako da ne smijete čekati i morate se zaputiti u šetnju po našem gradu. Sve atrakcije se otvaraju u 18  sati, otvorene su do 23 sati i besplatne su! Uz Gornji grad, premijerno su obasjane i lokacije Donjega grada. Posjetitelji imaju ukupno 32 atrakcije na 31 lokaciji. Mi smo se jučer prošetali gradom i jedva čekamo vikend da se prošećemo još jedanput jer nam se čini da je ovo najbolji festival do sada, a naš grad obasjan je i predstavljen nam u uzbudljivom ruhu. 

Detaljnije  o lokacijama i atrakcijama možete pročitati ovdje!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Festival Svjetla Zagreb (@zagrebfestivaloflights)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Festival Svjetla Zagreb (@zagrebfestivaloflights)

 Filmski izlazak

Ove nedjelje u Kino Tuškanac u 21h, u sklopu filmskog ciklusa koji predstavlja sve filmove ngrađivanog redatelja Joachima Triera, možete pogledati must-see film ove godine “Najgora osoba na svijetu” koji će oduševiti baš svakog, a posebice milenijalce!

Ovo je jedan od onih coming-off age filmova koji će postati kultni klasici. Film je nominiran za Oscara u kategoriji najbolji strani film, a u filmu pratimo mladu djevojku Julie koja je neodlučna i mijenja karijere i toliko nalik nama.

Jesmo li svi mi Julie?

Ona je izvrsna učenica koja upisuje medicinu u Oslu i zatim shvaća da se želi baviti psihologijom, potom od toga odustaje i njen karijerni izbor postaje fotografija i ona ulazi u cijeli umjetnički svijet Osla. Upoznaje slavnog strip-autora Aksela Willmana koji je petnaest godina stariji od nje i oni započinju svoju vezu.

Ovaj film bavi se odrastanjem strahom od postajanja majkom i osnivanja obitelji, strahom od bivanja u vezi i nezadovoljstvom života koji vodimo. To je film o različitim vezama i ljubavi i pronalasku nas samih. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Worst Person In The World (@worst.person.in.the.world)

 
Filmove Joachima Triera možete pogledati i u ponedjeljak, 21.ožujka. 
 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Worst Person In The World (@worst.person.in.the.world)

Braća Karamazovi, Oliver Frljić

Ovog petka i subote igra genijalna nova predstava u Zagrebačkom kazalištu mladih, nastala prema romanu “Braća Karamazovi”. Ovo nije tipična predstava – to je kazališni događaj u dva dana koji oduševljava sve one koji vole ići u kazalište. Predstava počinje oba dana u 20 sati.

Prva predstava oduševit će vas energičnom glumom, odabirom glazbe, scenskim rješenjima. Oliver Frljić nas bombardira s toliko scenskih znakova i ideologija da on poništava baš svaku ideologiju. Drugi dan dočekat će vas upotpunosti drugačija predstava koja prikazuje svijet ideja iz kojeg se krenulo, taj svijet je snovit, on nadopunjava sva pitanja i mjesta praznine.

Za sve koji su čitali roman, priča o Inkvizitoru je savršeno izrežirana, a gledanje ove predstave je iskustvo koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim, nego dapače u vama će probutditi toliko emocija. Oliver Frljić inscenirao je duhovite Braća Karamazovi koji su u trenutku kada je počeo rat, dobili jedan sasvim novi mračni moment koji ovu predstavu sada čini ključnim antiratnim vriskom. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Zagrebačko kazalište mladih (@zekaem)

Naslovna fotografija: Zekaem press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime