Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Đir po gradu: Jedva čekamo posjetiti ove restorane u Zadru!

Kada obiđete sve zadarske znamenitosti i okupate se u predivnom moru, vrijeme je za obilazak restorana i uživanje u odličnoj gastronomskoj sceni

Mnogima je upravo Zadar omiljena destinacija na kojoj provode ljeto, što ne čudi obzirom da je prepun kulture i povijesti. Zadar se nalazi u samom centru Dalmacije, a star je više od tri tisuće godina. 

U blizini Zadra nalaze se čak tri parka prirode – Telašćica, Velebit i vransko jezero te 5 nacionalnih parkova – Paklenica, Plitvice, Kornati, Krka i Sjeverni Velebit. Zadraski zalazak sunca, u kojem možete uživati na Morskim ogruljama, Alfred Hitchcock proglasio je “najljepšim zalaskom sunca na svijetu”. Kada obiđete sve zadarske znamenitosti i okupate se u predivnom moru, vrijeme je za obilazak restorana i uživanje u gastronomskoj sceni. 

Donosimo restorane koje nikako ne smijete propustiti ako se ovo ljeto nađete u Zadru:

Foša

Foša je riblji restoran u Zadru koji u svojim jelima spaja tradicionalna dalmatinska jela i suvremenu kuhinju. Smješten je u predivnom bedemu lučice koji je podignut u 16. stoljeću, a 2019. je uvršten u popis frnacuskog vodiča restorana Gault Millau. Na meniju se nalaze tradicionalna riblja jela poput salete s hobotnicom, razne vrste oborite ribe te neizostavan sir i pršut, a u ponudi je i više od 120 vrsta vina.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Fosa Restaurant (@fosarestaurant)

Proto Food & more 

Proto za sebe kaže: “Kuhamo s ljubalju, baš kako su nas naše bake naučile”. I iako koriste tradicionalne recepte i načine pripreme dalmatinskih jela, ponekad unesu i promjene kako bi jelo prilagodili zahtjevima modernog kulinarstva. Koriste lokalne i sezonske namirnice, pa se na njihom meniju mogu pronaći razne vrste tjestenina (koju izrađuju ručno), razne vrste ribe, ali i neizostavna pašticada.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Proto Food&More (@proto.restaurant)

Butler Gourmet & Cocktails Garden

Butler Gourmet & Cocktails Garden mnogi smatraju idealnim mjesto za užvanje u ukusnoj hrani i koktelima. Poznati su po ukusnim hamburgerima, goveđim obrazima i raznim jelima s piletinom, ali i palačinkama za desert. Kao što mu i samo ime kaže, Butler je pravi vrt s mnogo zelenila i svježeg zraka. Ovo mjesto s prekrasnim interijerom sve je što vam treba za odmor s obitelji.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Butler Gourmet Garden (@butler_gourmet)

Pet bunara dine & wine

Kako mu i samo ime govori, ovaj restoran se nalazi na trgu Pet bunara. Na gastronomskoj sceni Zadra prisutan je već 35 godina, a u svojoj ponudi nude što je više moguće lokalno uzgojene i sezonske sastojke, uključujući organsko, održivo meso, divljač, ribu, perad, povrće i žitarice. Svake godine u selu Poljica obrađuju vlastiti biljni vrt, kao i dvorišta za uzgoj maslina i smokava.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Pet Bunara Dine & Wine (@petbunara)

4 Kantuna 

Restoran i pizzerija poslužuje sve, od salata, brusketa, tjestenina i rižota do ribe, a nudi i posebno maštovitu ponudu mesa s roštilja. Jelovnik s desertima posebno je popularan među gostima. U ponudi imaju brunch, kao i gluten free i vegan friendly opcije što je veliki plus. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli | Zadar | Restaurant 4 kantuna (@restaurant4kantuna)

Naslovna fotografija – restaurant 4 kantuna

Pročitajte još...

Đir po gradu: 3 restorana u koja trebate svratiti kada ste u Splitu

Mazzgon Food, ARTiČOK, i Kinoteka - svaki od ovih restorana izdvaja se ne samo ponudom, svojevrsnim signature jelima, bogatom ponudom koktela i pića, nego i jedinstvenim ambijentom koji cijelu gastro priču zaokružuje na primamljiv način

Chef Bojan Kljajić: Počašćen sam da nas je Noma proglasila herojima pandemije!

"Počašćen sam prilikom da mogu otići u Nomu, jedan od najboljih, ako ne i najbolji restoran na svijetu. Velika mi je čast i privilegija predstavljati Hrvatsku, pogotovo Udrugu, a naročito ljude s kojima sam volontirao. Jako mi je žao jer sa mnom ne mogu ići svi divni ljudi koji su nam pomagali", istaknuo je velikodušno Bojan

Vrhunski gušti: 8 izvrsnih restorana zbog kojih je vrijedno otputovati i vidjeti ih

Dok se brojni restorani pripremaju otvoriti svoja vrata, koje je bolje vrijeme od sadašnjeg za rezervaciju na nekim od najuzbudljivijih svjetskih kulinarskih žarišta? Od Berlina do Osake, preko Brooklyna, donosimo vam izbor od 8 restorane u koje vrijedi

Juha od kostiju: 7 najukusnijih recepata za tisućljetni eliksir zdravlja

Odlična je za potporu crijevima, a time i imunološkom sustavu, te za smanjenje upala i sprječavanje infekcija. Koštana juha doprinosi i glađoj koži, i sjajnijoj kosi a ujedno olakšava bolove u mišićima. Možete ju i zamrznuti, a kasnije od nje napraviti i puno drugih hranjivih obroka...

Povezano

Jako fino: Neodoljivi božićni kolačići koji će vam uvijek uspjeti!

Vikend pred nama pravo je vrijeme za zasukati rukave, upaliti pećnicu i ispeći keksiće. Uz ove recepte božićni kolačići će vam uvijek uspjeti!

Novi okus mesa: Ukusni recepti za čiju je pripremu potrebno samo 30 minuta

Donosimo dva zanimljiva prijedloga za obroke za čiju pripremu je potrebno oko pola sata. Jedan recept je lagana varijanta, a ipak zasitna, dok je drugi pun aroma Meksika!

Omiljeni adventski miks: Recepti za najfinije keksiće s orasima i vanilin roščiće!

Vrijeme je adventskih kolačića i moramo priznati kako jedva čekamo zavrnuti rukave, zamijesiti tijesto i pripremiti sve ukusne ukrase koje ćemo dodati u kolačiće. Danas vam donosimo recepte za najfinije keksiće s orasima i vanilin roščiće, bez kojih Božić jednostavno ne može proći

Počelo je najljepše razdoblje u godini: Donosimo recepte za najfinije adventske keksiće

Počnite već sad pripremati sitne delicije i brže će vam prolaziti dani do Božića. Donosimo prve prijedloge slatkih keksića za najljepše razdoblje u godini

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime