Subota, 23 ožujka, 2024

Nije za sramežljive: Izložba u čijem stvaranju svi možemo sudjelovati

Rad umjetnice Martyne Miller temelji se na rastućoj arhivi snimaka osoba koje vlastitim tijelom rekonstruiraju seksualno pamćenje, koje umjetnica povezuje u kolektivno sjećanje te postavljaju pitanja o srži, svrsi i korisnosti užitka

Ako živite u Splitu ili okolici, ili ste tamo na godišnjem odmoru ili proputovanju, svakako nemojte propustiti pogledati izložbu Martyne Miller, interdisciplinarne umjetnice, redateljice i antropologinje, u splitskom Domu mladih.



Alternativne metode komunikacije

Martyna je studirala u Varšavi i Sarajevu te je trenutačno na doktoratu na Umjetničkom sveučilištu u Poznanu, a kroz svoje umjetničke projekte istražuje prostore sjećanja i tijela, alternativne metode komunikacije i mogućnosti suvremene transgresije i arhiviranja znanja.

Njezin rad “Sexinsitu”, koji se može, po dogovoru, razgledati do subote, 3. srpnja, u Galeriji Kluba Kocka (Dom mladih Split), temelji se na rastućoj arhivi snimaka osoba koje vlastitim tijelom rekonstruiraju seksualno pamćenje, koje umjetnica povezuje u kolektivno sjećanje te postavljaju pitanja o srži, svrsi i korisnosti užitka.

Svi možemo sudjelovati u projektu

Umjetnica poziva zainteresirane da svojim tijelima i sjećanjima doprinesu razvoju ovog projekta. Za dogovor se možete javiti Instagram profila @sexinsitu ili @queeranarchive.

Rad kolektiva queerANarchive financijski podržava Zaklada Kultura nova. 

Fotografije: Lea Jurčić

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime