Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Doza inspiracije: Zbog profila ovih djevojaka želimo preurediti svaku prostoriju u domu

Promijenili ste jastučnice, prebojili najveći zid u dnevnoj sobi ili kupili novi tepih, ali nešto jednostavno 'ne štima', a ne možete odrediti što, zvuči poznato? Ako vam se to dogodilo, vrlo vjerojatno je u vašem domu zavladao, kao što dizajneri interijera nazivaju, stilski kaos

Trendovi uvijek dolaze i odlaze, a ukusi su različiti. No ako želite da vaš dom bude uređen baš po vašem “guštu”, ali i usklađen sa svježim trendovima tu je ljepši spol koji se bavi dizajnom interijera. Arhitektura je jedna od najstarijih zabilježenih profesija, koja datira iz davnih razdoblja kada su graditelji projektirali povijesne kolibe i izgradili neka od velikih svjetskih čuda. Kada razmišljamo o ženama koje su bile poznate kao pionirke industrije, zapanjujuće je da često govorimo o ženama s kojima svakodnevno komuniciramo na radnom mjestu ili od kojih su naši mentori možda učili.



Natalie De Blois bila je moderna pionirka žena u dizajnerskoj radnoj snazi, i iako je njezino nasljeđe počelo tek prije sedamdeset godina, značajno je promijenilo način na koji žene danas mogu sudjelovati u profesiji.

Profesionalke u čije ćete se radove zaljubiti 

Promijenili ste jastučnice, prebojili najveći zid u dnevnoj sobi ili kupili novi tepih, ali nešto jednostavno ‘ne štima’, a ne možete odrediti što, zvuči poznato? Ako vam se to dogodilo, vrlo vjerojatno je u vašem domu zavladao, kao što dizajneri interijera nazivaju, stilski kaos. Kako biste stvorili lijep i poželjan izgled doma, vrijeme je da nešto izbacite ili promijenite, u nastavku pogledajte profile žena koje se bave uređenjem interijera i ostavljaju nas bez daha.

1/ Paula Helena Bara

Paula je diplomirala u Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, nakon čega je završila i master studij odnosa s javnošću na Veleučilištu Edward Bernays. Nakon školovanja i studentskog rada po većim korporacijama, svoj poziv je pronašla u nekretninama. Trenutno radi kao agent za nekretnine u Eurovilla nekretinama. Sve je počelo s uređenjem vlastitog stana gdje je spoznala ljubav prema dizajnu i oblikovanju prostora. Ženstveno je riječ kojom bismo najbolje opisali njezin stil uređenja.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Paula Helena Bara (@paulahelenabara)

2/ Lana Banely

Nekadašnja novinarka i sportska voditeljica Lana Banely nakon deset je godina staža na HRT-u krajem 2018. godine odlučila krenuti potpuno novim karijernim pravcem. Završila je dizajn interijera i otvorila ‘LB Interior Design’. Njezini dizajni su moderni i luksuzni, ne možete vjerovati da takvi domovi postoje u Hrvatskoj.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli LANA BANELY (@lanabanely_interiordesign)

3/ Tina Biloglav

Tina Biloglav je mlada arhitektica koja savršeno sljubljuje ono što od svog doma očekujemo – maksimalnu funkcionalnost i estetiku. Ona stoji iza uređenja doma omiljenih domaćih influencerica. Vlasnica je Studia Tinel koji je prije dvije godine otvorila. Odvažnost i sexy su dva pojma koja nam prva padnu na pamet kada vidimo njezine radove.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Tina (@tina_biloglav)

4/ Jelena Mirković

Jelena je arhitekt po struci, te vlasnica Lusso Architects. Nudi dvije usluge – savjetovanje i idejno rješenje. Na Instagramu objavljuje besplatne korisne savjete oko uređenja doma, pa ako ste u nekoj od nedoumica, možda pronađete riješenje na njezinom profilu. Profinjenost i elegancija su nam riječi koje najviše opisuju njezin rad.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Arhitekta Jelena Mirković (@jelenarchitect)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime