Utorak, 26 ožujka, 2024

Kuća za ljude i umjetnost: Fenomenalan ožujak u zagrebačkoj Laubi!

Nakon uspješnog vinskog sajma, u Laubi nas u ožujku očekuju izvrsne izložbe i koncerti! Uz to, u Kući za ljude i umjetnost otvoren je novi odličan All Day Bar 'Bez Naziva'

Ožujak u zagrebačkog Laubi vrvi sjajnim programima, uključujući izložbe, koncerte, a upravo je održan i vrlo posjećen vinski sajam! Osim toga, u Kući za ljude i umjetnost otvoren je novi All Day Bar ‘Bez Naziva’ u kojem u ugodnoj atmosferi možete uživati od ponedjeljka do subote.



Izložba Marijane Stanić

Od 21. do 29.3. u Kuću za ljude i umjetnost stiže velika izložba multimedijalne umjetnice Marijane Stanić. Izložba će okupiti niz radova iz prijašnjih faza te premijerno pokazati novu interaktivnu instalaciju.

Marijana Stanić rođena je 1971. u Zagrebu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Nastavnički odsjek – kiparstvo u klasi profesora M. Vuce 2003. godine. Predsjednica je udruge 90-60- 90 / Platforma za suvremenu umjetnost. Voditeljica je i kustosica Galerije 90-60- 90/Pogon Jedinstvo i likovna umjetnica. Pokrenula je i realizirala niz projekata u promicanju vizualne kulture i likovne umjetnosti – ”Galerija Močvara”, “Galerija 90-60- 90”, “Što ima u gradu”. Članica je HDLU-a i HZSU-a. Živi i radi u Zagrebu.  Od 2001. aktivno se bavi umjetničkim radom te je izlagala na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Dobitnica je pohvalnica Akademije likovnih umjetnosti za uspješan rad na I.II.III i IV godini studija, Rektorove nagrade i Nagrade Zagrebačke banke. U svom umjetničkom radu kreće se unutar širokog raspona multimedijalnih radova od crteža, audio, video i svjetlosnih instalacija, radio drame, objekta i art game-a. U potrebi za preispitivanjem slike svijeta u kojem živimo, problematizira sustav vrijednosti suvremenog društva, konzumerizam i prezentacije stvarnosti, te istražuje modele svakodnevne komunikacije i odabire životnih strategija. Radovi se baziraju na estetici dječjih igračaka, kiča i sitne galanterije, a teme često dotiču opća mjesta maštarenja s ironijskim odmakom.

 

Caribou

SUBOTA 12.3. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 
Caribou @ Lauba • 170 kn (do 28.2.) / 190 kn / 220 kn (na ulazu) 

Caribou su, uslijed popuštanja protupandemijskih restrikcija diljem Europe i čvrstih jamstava koje su dobili u zemljama u kojima će nastupiti, odlučili odraditi cijelu najavljenu turneju te joj pridodati zagrebački koncert. Kako su za predstojeću turneju složili novi audio-vizualni koncept, koji između ostalog uključuje i 10 metara širok LED ekran, te 12 metara široku pozornicu, Kuća za ljude i umjetnost Lauba pokazala se kao prostor koji je mogao ispuniti sve tražene tehničke uvjete. Svi oni koji su imali sreće odgledati sjajan koncert grupe Caribou u Galeriji SC sada već davne 2008., znaju koliko je prirodna simbioza njihovog jedinstvenog audio-vizualnog izričaja i galerijskog prostora, pa je za očekivati da će spoj Cariboua i Laube rezultirati istinskim spektaklom.

Tako će nam se nakon dugih 12 godina čekanja u Zagreb vratiti kanadski genijalac s londonskom adresom Dan Snaith i njegov sjajni četveročlani bend Caribou. 
Dvije su godine prošle otkad su Caribou objavili novi album “Suddenly”, kojeg je kritika kao i prethodnike dočekala hvalospjevima, a kojeg će nakon više odgoda napokon predstaviti i zagrebačkoj publici.

Acoustic Project – Koncert i promocija novog albuma

UTORAK 8.3. u 19:30, ulaz slobodan

Ansambl Acoustic Project održat će koncert i promociju svojeg novog albuma “Furious Dance” u prostoru zagrebačke Laube, u utorak 8. ožujka. Album je izašao početkom veljače ove godine u izdanju talijanskog izdavača “Velut Luna”. Na koncertu će se izvoditi skladbe sa novog albuma: Kamene zvijezde, Divlji tanac( Furious Dance), Mistični putevi Istre, Tvoji Snovi, Četiri lita i četiri zime i druge. Autor većine skladbi je Dubravko Palanović, dok dva broja potpisuje Srdjan Berdović.

U svojem glazbenom izričaju Acoustic Project spaja elemente klasike, jazza i etno glazbe kao glavne stilske odrednice.
Album Furious Dance putovanje je u nepoznato, puno uzbuđenja i novih, još neslućenih, glazbenih krajolika,v rijednih otkrivanja, glazba koja pokreće, nadahnjuje i koja savim sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim“, ističe Davor Merkaš.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime