Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Pet hit boja u interijeru za 2022.: Bojama unesite optimizam i radost u životni prostor

Želite osvježiti svoj dom, ali ne želite kupovati novi namještaj i gomilati sitne detalje? Možda je vrijeme da već ovog proljeća naručite soboslikare ili sami prebojite stan

Posljednje dvije godine proveli smo (pre)više vremena u zatvorenom, unutar svoja četiri zida. Stoga je sad pravo vrijeme da ih osvježimo! 



Stručnjaci smatraju kako je prebojiti i osvježiti zidove nužno svakih nekoliko godine – 3 do 7. Nova boja na zidovima pomaže stvaranju zdravije kvalitete zraka u zatvorenom prostoru, dok istovremeno smanjuje rizik od štetnih para ili mirisa. Nova unutarnja boja je učinkovit način za smanjenje količine prašine i prljavštine koja kruži u zraku.

U limbu neizvjesnih vremena često smo se držali onoga što znamo – četiri zida naših soba. Povlačili smo se u neutralne udobne pokrivače, sivih kremasti i bež boja. Ali sada u novoj godini želimo biti optimističniji i pozdravljamo trendove boja u interijerima. Dosta je igranja na sigurno i, iako obožavamo klasičnu estetiku bijelog, vrijeme je da se ohrabrimo i u životni prostor unesemo malo boje. Osjetimo svu ljepotu obojenog ambijenta!

Sve nijanse zelene

Ova će godina biti zapamćena po dominaciji zelene boje u svim područjima lijepoga. Zelena je hrabar potez, osobito ako imate zanimljive komade namještaja koje želite dodatno istaknuti u prostoru. Među svim nijansama poseban je naglasak na nijansu masline. Ova boja stvorit će snažnu, ali umirujuću atmosferu. Maslina će unijeti dašak baštine i nasljeđa u vaš dom. Nijansa masline funkcionira prekrasno tijekom cijele godine i idealna je ako pokušavate unijeti element prirode u suvremeni gradski životni prostor. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Inspiraatiota kotiin ja arkeen (@inspiroivakoti)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bespoke Vintage Furniture (@studio_twentyseven)

Terakota

Boja gline – terakota je omiljena boja za sve koji vole zemljane tonove. U ovoj se nijansi miješaju smeđi i crveni tonovi, kombinacija koja stvara toplo ozračje u prostoru. Kod ovako odvažnih odabira valje obojiti samo jedan zid. Osim toga, kad su crvene nijanse u pitanju, imajte na umu kako će ona različito izgledati ovisno o količini svjetla tijekom dana, kao i u različita godišnja doba. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Sigrid | interior designer (@sizhome)

Žuta

Ne govorimo o kričavoj žutoj, već o zemljanoj duhanskoj nijansi. Ta zlatna nijansa stvara sobe koje su raskošne, tople i privlačne tijekom cijele godine. Radi se o idealnoj nijansi za isticanje umjetničkih djela na zidovima. Žuta je boja koja budi sreću i daje pozitivnost, te je odličan odabir za kuhinju i blagavaonicu jer stvara pozitivnu energiju i vraća vitalnost. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Roam (@roam.interiors)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Spacejoy (@spacejoyapp)

Sofisticirana ružičasta

Ružičasta je postala nova neutralna boja za zidove jer istovremeno ima sposobnost pružiti toplinu i biti izazovna, ali ne opterećivati prostoriju i ne gušiti je. Bezbroj je mogućih nijansi i odabir prave nijanse nije lak zadatak. Ove godine obožavamo nježno ružičaste i breskvaste tonove, a za one hrabrije nema ljepše nego boja lososa. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli D A I S Y ~ E M E R S O N (@daisyemerson)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Meg Monde (@megmonde)

Pastelno ljubičasta

Elegantne i suptilne blijedoljubičaste nijanse izazivaju čaroban sjaj i zaista su prekrasne. Mnogima će ova boja biti omiljena u spavaćim sobama. Romantična je i smirujuća nijansa stvara dubinu u prostoru. Soba u ovoj nijansi bit će vrlo privlačna i stilski osvještena. Pastelno ljubičasta stvorit će od sobe meditativni kutak za opuštanje koji nas podsjeća na Provansu i polja lavande. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Emma Merry (@homemilk)

 

Naslovna fotografija: Instagram @daybreak_interactive

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime