Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Luksuzna oaza: Rosewood Sao Paulo – elitni kompleks nastao iz bivšeg rodilišta

Rosewood Sao Paulo, metropolitanska oaza koja odražava energiju i baštinu Brazila, svojim će otvorenjem, kažu stručnjaci, postaviti novi standard za luksuzni turizam i gostoprimstvo

Smješten u središnjem ulazu uz jednu od najprometnijih gradskih avenija Avenidu Paulista, Rosewood Sao Paulo dio je arhitektonskog projekta Cidade Matarazzo, modernog novog stila života koji transformira stoljetnu nekretninu, ali ujedno i zadržava njezine povijesne atribute. Iako se nalazi u dalekom Brazilu, ovaj luksuzni kompleks odličan je primjer kako napraviti vrhunsku gastronomsku i zabavnu destinaciju unutar povijesnih znamenitosti. 



Naime, dodatnim uvođenjem šest jedinstvenih prodajnih mjesta za hranu i piće ovaj hotel pretvorit će se u vrhunsku destinaciju za gastronomska i zabavna događanja u Sao Paulu.

Elitni kompleks nastao iz bivšeg rodilišta

Kao djelom jedne od rijetkih preostalih povijesnih znamenitosti tog područja, Rosewood Sao Paulo bit će smješten u bivšem rodilištu – izvornog imena Condessa Filomena Matarazzo Maternity. Zgrada baštine ranog 20. stoljeća ima simbolično i sentimentalno značenje za zajednicu koja tamo živi.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Imagicasa® (@imagicasa.be)

U Rosewood Sao Paulu poštuje se izvorni identitet mjesta. U skladu s Rosewood vodećom filozofijom ‘A sense of place’, objekt će sadržavati zbirku umjetnosti s više od 450 djela 57 suvremenih brazilskih umjetnika, a koja će biti izložena po cijelom hotelskom kompleksu. Područje Rosewood Sao Paula također obuhvaća kapelu Santa Luzia, još jednu povijesnu zgradu koja je pomno obnovljena kako bi zadržala svoju raskošnu arhitekturu koja datira još iz 1922. godine.

Tijekom radova na obnovi pažljivo se obnavljala struktura objekta. Kao dio veće kulinarske renesansne destinacije, Rosewood Sao Paulo donosi šest novih restorana u jednom od najživopisnijih četvrti Sao Paula.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Rosewood São Paulo (@rosewoodsaopaulo)

Vrhunski chefovi jamče najbolju gastro ponudu 

Dizajnom koji je prilagođen za različite događaje, hotelska ponuda hrane i pića osigurava bogatu kombinaciju gastronomskih iskustava svjetske klase. Elegantni Le Jardin protezat će se od predvorja do hotelskih soba. Intimni prostori u objektu i restoran ukrašeni su radovima lokalnih umjetnika raznih zanata – s ručno dizajniranim pločicama i originalnim drvenim radom.

Treći restoran, Taraz, smješten je s pogledom prema starim stoljetnim maslinama koje potječu iz Urugvaja i nalaze se na rubu trga. Poslužujući južnoameričku kuhinju, poseban jelovnik osmislio je hvaljeni kuhar Felipe Bronze te se može pohvaliti i umijećem kuhanja na drva.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Rosewood São Paulo (@rosewoodsaopaulo)

Dio hotelskog tima za hranu i piće predstavljat će vrhunski kuhari, chef Felipe Rodrigues, koji iza sebe ima desetljeće iskustva učenja u restoranima i hotelima u Europi, zatim izvršna šefica Rachel Codreanschi, slastičarka Saiko Isawu te Ana Paula Ulrich koja je zadužena za miksologiju u ponudi bara.

Rachel Codreanschi je radila u kuhinjama diljem svijeta, uključujući Salva Vida u Tel Avivu. Saiko Isawa, rođena u Tokiju i odrasla je uz planine Fuji, a može se pohvaliti godinama iskustva u klasičnom francuskom slastičarstvu a 2017. proglašena je najboljom slastičarkom u Latinskoj Americi. Ana Paula Ulrich nagrađivana je u području miksologije (stil miješanja pića). 

Rosewood Sao Paulo imat će 160 soba za goste i 100 Rosewood rezidencija raspoređenih na obnovljenim smještajnim jedinicama, te vrtni toranj kojeg je dizajnirao Jean Nouvel. U svijetu turizma, ali i dizajna i arhitekture, otvorenje ovog hotela predstavlja jedan od najvažnijih događaja u godini!

Naslovna fotografija @rosewoodsaopaolo

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime