Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Plutajući dom: 13 zapanjujuće lijepe kuće na vodi širom svijeta

Od sjeverozapadnog Pacifika do Švedske i Njemačke... ovo su neke od najljepših plutajućih kuća na svijetu, a oduševit će vas podjednako luksuzom i dizajnom kao i mogućnosšću da u miru uživate u atraktivnim panoramama

Ljeto se polako primiče svome kraju, barem ovaj dio kad većinom idemo na godišnje odmore, a svi smo jednom sasvim sigurno nostalgično pomislili: kako bi bilo lijepo živjeti na moru ili negdje na vodi.



Nekim je ljudima upravo to bila motivacija da ostvare svoj san – predstavljamo vam neke od najljepših plutajućih kuća u svijetu – od sjeverozapadnog Pacifika do Švedske i Njemačke…

1) Plutajuća kuća IV na rijeci Willamette, Oregon

Moderna kuća koja pluta na rijeci Willamette? Divno, zar ne? Prvi kat ovog plutajućeg čuda napravljen je tako da prozori u cjelosti pružaju pogled na rijeku. Za ipak malo više privatnosti, strateški je osmišljena pomična ograda koja se uključuje prema potrebi. 

2) Luksuzni kuća na plaži Portage, Seattle 

Ova jedinstvena kuća u Seattleu izgleda prostrano i moderno. Zanimljivi vanjski elementi stubišta vode do krova i malenog natkrivenog dijela dvorišta – koji pružaju mogućnost uživanja u svakom centimentru kuće. Unutrašnjost kuće ukrašena je drvenim podom od oraha s visoko opremljenom kuhinjom – što daje lijep balans luksuza i jednostavnosti. 

3) Plutajuća kuća na Lužičkom jezeru, Njemačka

Jedna strana ove kuće izgleda poput jedra broda, dok je druga strana klasičnog izgleda pod pravim kutem. Kuću krasi elegantna struktura uokvirena drvom i aluminijem, a vanjskim stepenicama se može doći do krova na kojemu se možete sunčati. Unutrašnjost kuće je potpuno bijela što daje dojam suvremenog stila. Smještaj se može rezervirati na Airbnbu.

4) Jedinstven dom na rijeci Willamette, Oregon

Kuća Fennell s vijugavim linijama živopisni je primjer arhitekture, zaobljena linija krova i zakrivljene unutrašnje grede izgledaju poput vala. Za dizajn ove kuće nadahnuće je zasigurno bila priroda. A osim toga i uređena je prirodnim drvenim teksturama.

5) Plutajuća kuća III, rijeka Willamette, Oregon

Još jedna plutajuća kuća na rijeci Willamette više klasičnog, ali zatvorenog izgleda, no sa mnoštvo manjih i većih prozora kroz koje vlasnici imaju prekrasan pogled. 

6) Ljepota na Vancouver Harboru, Britanska Kolumbija

Kuća s neobičnom fasadom i zaobljenim krovom. Unutrašnjost je bogata modernim elementima, podnom oblogom za podno grijanje, električnim kaminom i vrhunski opremljenim kupaonicama. 

7) Moderna kuća, rijeka Muskoka, Ontario

Određeni dio ove velike kuće namijenjen je skladištenju dva broda. Unatoč tome, kuća je dovoljno prostrana za život. Arhitekti su morali osmisliti i dočarati iluziju da kuća izgleda još većom pa je tako krov kuće nagnut a sama kuća ima mnogo prozora. 

8) Brod kuća, Port Carling, Ontario

Osim šarmantnog izgleda, u kući se može uživati i u tri tobogana, kuhinji s otvorenim dijelom – vanjskim barom, ukrasima visokog kontrasta koji naglašavaju maštovitu arhitekturu. Unutrašnjost kuće bogata je tradicionalnim detaljima. 

9) Plutajuća vikendica, rijeka Willamette, Oregon

Prostrana kuća s otvorenim prostorom (open space) u kojoj se kuhinja, blagavaonica i dnevni prostori međusobno neprimjetno preklapaju. 

10) Retreat, Stockhlom, Švedska

Kuća je kontrast aluminijskih i drvenih elemenata koji pružaju moderan izgled. Unutrašnjost kuće obložena je drvenim detaljima i potpuno bijelom kuhinjom što je čini svjetlom i prostoranom rezidencijom za ugodno provođenje vremena. 

11) Plutajući dom, rijeka Mission Creek, San Francisco

Plutajući dom je smješten, odnosno ‘pluta’ na rijeci u San Franciscu koji izvana izgleda vrlo upečatljivo. 

12) Kuća kontrasta, rijeka Union, Seattle

Drvo i crni metal krase kuću izvana i iznutra. Osim što vizualno privlači, kuća je puna iznenađenja! Garažna vrata su zapravo prozor, a u kući se nalazi spiralno stubište koje vodi do krova bogatog zelenilom. 

13) Industrijski stil, rijeka Union, Seattle

Ova plutajuća struktura vanjskim izgledom podsjeća na kontejner, dok iznutra daje potpuno drugačiji dojam sa svojim detaljima. Prozori su od stropa do poda, a krov je mjesto na kojemu možete boraviti i uživati tijekom cijele godine. 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime