Utorak, 26 ožujka, 2024

‘Šalji dalje’ u Laubi: Dorian Pacak predstavlja izložbu ‘Dinostalgija’

'Volim se u svojim mislima vratiti u rano djetinjstvo. Nerijetko zamišljam kako sam se tada osjećao i što me radovalo u mojim prvim danima. Tada kada je sve bilo puno jednostavnije i kada se život uglavnom svodio na igru i kroz tu igru neosjetno učenje, vrijeme je teklo sporije, a svijet je bio puno šareniji', ističe autor

Laubin projektni ciklus “Šalji dalje” nastavlja s izložbama radova mladih autora, a ovaj put ugošćuje studenta diplomskog studija na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu –Doriana Pacaka. Otvorenje izložbe “Dinostalgija” održat će se u četvrtak, 2.  u prosinca, u 19 sati u bistrou Lauba.



Dinostalgija vraća autora u djetinjstvo

“Volim se u svojim mislima vratiti u rano djetinjstvo. Nerijetko zamišljam kako sam se tada osjećao i što me radovalo u mojim prvim danima. Tada kada je sve bilo puno jednostavnije i kada se život uglavnom svodio na igru i kroz tu igru neosjetno učenje, vrijeme je teklo sporije, a svijet je bio puno šareniji.

Ovi su radovi moja posveta tom vremenu. Oni ga pokušavaju materijalizirati s ciljem da izazovu sjećanja na šarenija i veselija vremena. Biram motiv dinosaura jer su upravo oni obilježili moje djetinjstvo i u meni pobudili znatiželju za otkrivanjem svijeta. Kao dijete bih se često igrao jeftinim, plastičnim interpretacijama tih davno izgubljenih stvorenja, a te su igračke ostale šarena i vesela sjećanja kojima se rado vraćam i koja mi pomognu u rješavanju „odraslih“ problema”, istče Dorian.

Ovo autoru nije prva izložba

Dorian Pacak rođen je 5. svibnja 1996. u Zagrebu. Maturirao je 2015. godine u zagrebačkoj V. Gimnaziji, a 2017. upisuje Likovnu kulturu na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Trenutačno je na 2. godini diplomskog studija, smjer kiparstvo u klasi Ivana Fijolića.

Izlagao je na jednoj samostalnoj izložbi (Galerija Crta) i na nekoliko skupnih izložbi ( Galerija Šira, Galerija Karas, Galerija Pallas Projects/Studios, Galerija Canvas i dr.). Izlagao je i projekte (Umjetnost u zajednici: redefiniranje nasljeđa grupe ‘Zemlja’, nekoliko akcija oslikavanja dječjih igrališta u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir i Suhozidi: trag u krajoliku ili zaboravljena kulturna baština.). Živi i radi u Zagrebu.

Ulaz na izložbu je besplatan. Izložba je otvorena radnim danom od 9 do 17. sati.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime