Utorak, 26 ožujka, 2024

Izložba Tea Kiša u sklopu pop-up izložbi mladih autora i studenata u Laubi

Lauba nastavlja projekt 'Šalji dalje' koji se sastoji od niza pop-up izložbi mladih autora i studenata u prostorijama 'Igrališta' (bistro Lauba). Izložbe nisu klasičnog formata već se izmjenjuju svakih 14 dana i mogu se razgledati svakim radnim danom od 12 do 20 h

Igra započinje kada umjetnici čija je izložba postavljena, sami odabiru sljedećeg autora (‘Šalji dalje’), a nakon pet održanih izložbi, Lauba ponovno bira umjetnika koji započinje sljedeći ciklus. 



Novi ciklus izložbi otvara mladi student Likovne akademije u Zagrebu – Teo Kiš. Eksperimentalnom izložbom radova ‘Skokovi u radioni’, autor se poigrava s različitim umjetničkim elementima i tehnikama pa tako skače od apstrakcije i karton tiska, do portreta i sunčevog sustava u litografiji. Prema riječima autora, sve je započelo izradom apstraktnih grafika u litografiji i sitotisku koje je radio slobodnijim pristupom. Prilikom izrade portreta u ulju, Tea je zanimao sudonos s figuracijom pa je portrete u konačnici izradio u litografiji, kombinirajući ih s tehnikom karton tiska.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime