Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Brzi i laki savjeti za unošenje osvježenja u spavaću sobu

Naše spavaće sobe često služe kao garderobe, ormari, prostori za dnevni boravak, sobe za kućno kino i još mnogo toga. Ipak, spavaća soba bi trebala biti utočište, mjesto za opuštanje

Vjerojatno je spavaća soba jedna od prostorija u kući koju je najteže stilizirati. To je prostorija koja je često najmanja, ali obično zahtijeva najviše prostora za pohranu. Naše spavaće sobe često služe kao garderobe, ormari, prostori za dnevni boravak, sobe za kućno kino i još mnogo toga. Ipak, spavaća soba bi trebala biti utočište, mjesto za opuštanje. Sa svim tim konkurentskim idejama, kako možemo uravnotežiti stil i funkciju u prostoriji koju tako često koristimo – ali ipak želimo ostati dotjerana i uredna?



Odakle početi pri uređenju spavaće sobe?

Pronađite boju koja vas inspirira i oko nje izgradite sve. Uvijek se možete malo zabaviti s dodatkom zabavnih tapeta ili tkanina. Ako želite u svoju spavaću sobu unijeti samo malene promjene, započnite s ažuriranje vaše posteljine, nove boje i uzorci dat će vašoj spavaćoj sobi svjež dojam. Obične, blok boje u poplunima dobra su osnova za rad, omogućuju vam da jednostavno ažurirate sobu s promjenjivim trendovima. Također, nabavite seriju novih ukrasnih jastuka za vašu novu posteljinu. Par zanimljivih lampi na noćnom stolu je zabavan detalj za spavaću sobu, unose simetriju u vaš prostor što čini prostor kohezivnim i dojmljivim.

Kako osvježiti prostoriju bez kupovine novih predmeta?

Spavaća soba je često postavljena u potpuno pogrešnom rasporedu s krevetima gurnutim do zidova i kutova. Iako možda dobivate dodatni prostor na podu, to nimalo ne utječe na estetiku sobe. Kako biste podigli svoju spavaću sobu na dodatnu razinu, krevet bi trebao biti postavljen na sredinu najvećeg zida ili zida s kojim se suočavate kada ulazite u sobu. Svaka je soba drugačija pa ne postoji ista veličina koja odgovara svima, ali postavite svoj namještaj tako da ga možete postaviti simetrično. U kombinaciji s noćnim ormarićima i svjetiljkama s obje strane nećete ni prepoznati svoju spavaću sobu.

Najpopularniji trendovi u uređenju 

Jedan od najvećih trendova ovoga trenutka je ‘Boucle’, to je idealan način za dodavanje teksture. Može se koristiti na uzglavlju kreveta, ležaljki ili stolica. Jednobojna paleta također je jedan od ključnih ovogodišnjih trendova. To je klasičan i rodno neutralan način uređenja spavaće sobe koji je bezvremenski. Skulpturalni namještaj ove je godine zauzeo središnje mjesto u interijerima. Zakrivljeni i Shapley namještaj stvara tihu dramu u neutralnom prostoru. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime