Petak, 22 ožujka, 2024

Upozorenje! Stigli su novi retro legići za odrasle

Izmamit će vam osmijeh od uha do uha posebno kolekcionarima, a neke od vas možda odvedu i na 'tamnu stranu'...

Stoga su LEGO Nintendo Entertainment System (ili skraćeno LEGO NES) mnogi dočekali s osmijehom od uha do uha.



Super Mario

Novi set s 2646 dijelova lansiran je u povodu 35. obljetnice nezaboravne Nintendove videoigre Super Mario. Replika vjerna do najmanjeg detalja sastoji se od igraće konzole, kontrolera i televizora s ugrađenom ručicom pomoću koje se mehanički pomiče slika na ekranu. Povrh televizora može se staviti figurica Mario koja “reagira“ na izmjene na ekranu te ispušta zvukove kao da igrate originalni klasik iz 1985.

LEGO Seinfeld 30th Anniversary

LEGO je odlučio obilježiti i 30. obljetnicu kultne američke serije Seinfeld čija je prva epizoda emitirana 5. srpnja 1989. Jesenas je na platformi LEGO Ideas objavljeno da će set krenuti u proizvodnju ako tu ideju podrži 10.000 obožavatelja, a naravno da nije trebalo dugo da se prikupi dovoljan broj glasova. Službeno je potvrđeno da će uskoro biti lansiran set LEGO Seinfeld 30th Anniversary koji će sadržavati figurice glavnih likova (Jerry, George, Elaine, Cosmo i Newman) i repliku Jerryjeva stana na Manhattanu.

LEGO Art

Za razbibrigu je savršena i nova serija LEGO Art “postera“ koji se sastavljaju od sitnih dijelova pa nalikuju mozaiku. U seriji su četiri seta od kojih svaki ima otprilike 3000 “gumbića“ što se na više načina mogu slagati u pop art portrete. Set LEGO Andy Warhol Marilyn Monroe reprodukcija je slavne slike filmske dive iz 1967. godine, a LEGO The Beatles pruža mogućnost izrade zajedničkog ili zasebnih portreta članova legendarnog liverpulskog benda.

Set LEGO Marvel Studios Iron Man stvoren je za obožavatelje istoimenog superheroja, dok LEGO Star Wars The Sith odvodi na “tamnu stranu“ s portretima Dartha Vadera, Dartha Maula i Kyloa Rena iz SF serijala Ratovi zvijezda. Svaki set sadrži soundtrack s glazbom i zanimljivim pričama o spomenutim slavnim osobama i fiktivnim likovima.

Foto: LEGO.com

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime