Utorak, 26 ožujka, 2024

Veseli London: Pješački prijelazi pršte vedrim bojama i razveseljavaju svakoga

Ilori je uobičajene crno bijele trake zamijenio raznobojnim prijelazima na glavnoj cesti u centru Londona, Tottenham Court Roadu. Tako su prijelazi odjednom postali plavi, narančasti, ružičasti, ljubičasti i zeleni

Yinka Ilori, dizajner iz Londona osvježio je 18 pješačkih prijelaza za ovogodišnji London Design Festival, koristeći se žarkim jarkim bojama i time na najbolji mogući način privukao pozornost javnosti na ovogodišnji festival. 



Ilori je uobičajene crno bijele trake zamijenio raznobojnim prijelazima na glavnoj cesti u centru Londona, Tottenham Court Roadu. Tako su prijelazi odjednom postali plavi, narančasti, ružičasti, ljubičasti i zeleni. 

Projekt koji svima mami osmijehe na lice

Dizajner se također udružio sa studentima sa Fakulteta umjetnosti u Londonu koji su dizajnirali još 7 pješačkih prijelaza, a tijekom festivala (koji traje do 26. rujna) volonteri će oslikavati i druge prijelaze. 

Projekt nazvan ‘Bring Londong Together’ osmišljen je u svrhu uveseljavanja tisuća ljudi koji svakodnevno prolaze londonskim ulicama. Za Ilorija, bojenje i uzorci su odivijek bili način slavljenja mjesta, lokalne zajednice i stvaranja iskustva. On smatra kako ova nova ideja postaje žarišna točka u kojoj svi prolaznici mogu iskusiti umjetnost na svoj način, a nada se kako ovim projektom može donijeti osmijeh svakom licu. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by YINKA ILORI (@yinka_ilori)

‘Bring London Together’ jedan je od najznačajnijih projekata na Festival dizajna u Londonu ove godine, a ujedno je i dio turističke kampanje ‘Let’s Do London’ – s ciljem pružanja podrške gradskom kreativnom, maloprodajnom, ugostiteljskom sektoru nakon globalne pandemije.
Dok se grad na općenitoj razini pokušava usmjeriti na bolje funkcioniranje nakon pandemije, Ilori se nada kako će ovaj projekt učiniti ljude sretnijima dok obitavaju izvan svog doma. Također, to je i jedan od načina kako privući zajednicu na ulice kako bi se opet  veselili i slavili.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime