Utorak, 26 ožujka, 2024

Ne propustite: 6 serija koje morate obavezno pogledati ako volite Stranger Things

Pogledali ste vašu omiljenu seriju 'Stranger Things' i ne znate što dalje. Donosimo vam serije koje će vam se sigurno svidjeti

Netflixov hit “Stranger Things” kombinira odvažne tinejdžerske avanture, paranormalne misterije i nostalgiju 80-ih u prestižnu seriju koja ostavlja obožavatelje željne novih epizoda. Ako ste pogledali tu seriju i jako vam se svidjela, a ne znate što dalje gledati, imamo rješenje za vas. Postoji nekoliko sličnih serija koje će vam se sigurno svidjeli, a sadrže mnogo toga sličnog kao “Stranger Things” – od misterija ubojstava u malom gradu do supermoćnih pronađenih obitelji:



1. ‘I Am Not Okay With This’

Ova Netflixova serija također prati tinejdžerku s natprirodnim moćima. 17-godišnja Sydney živi u gradu Rust Belt, gdje oplakuje očevu nedavnu smrt i udaljava se od svoje najbolje prijateljice. Uskoro se sprijatelji sa Stanleyjem, simpatičnim dečkom koji postaje njezin ljubavni partner i ohrabrujući pomoćnik dok se njezine moći počnu pojavljivati. Iako je serija više tinejdžerska drama nego misteriozna turneja, ima i dosta referenci iz 80-ih koje će umiriti vašu nostalgiju za pop kulturom.

1. ‘Dark’

“Dark” je prva Netflixova serija na njemačkom jeziku i prati četiri obitelji koje žive u gradu u kojem mnoga djeca misteriozno nestaju. To je najviše što možemo reći o ovom trileru, a da ne ulazimo u teritorij spojlera. 

3.’The OA’

Otkazivanje ove znanstveno-fantastične serije izazvalo je veliku reakciju obožavatelja. Središnji misterij, koji prati nestalu ženu koja se ponovno pojavljuje nakon sedam godina i okuplja skupinu stranaca da joj pomognu doći u drugu dimenziju, raste tijekom dvije sezone i uključuje znanstvenika za otmicu, rusku mafiju, anđele i telepatsku hobotnicu. Također, Zendaya se pojavljuje u dramatičnoj ulozi prije druge sezone “Euforije”.

4. ‘The Society’

Ova Netflixova tinejdžerska serija nudi više prigradski pogled na “Yellowjackets” ili “Return of the Flies”. Nakon povratka kući s dugotrajnog kampiranja, skupina srednjoškolaca otkriva da su svi odrasli u njihovom gradu nestali, a kilometri neistražene šume iznenada su se pojavili oko grada. Izolirana, djeca moraju smisliti neki sustav reda i naučiti se brinuti jedni o drugima, a također istražuju što se dogodilo odraslima.

5. ‘Locke & Key’

Na početku ove uzbudljive serije tri brata i sestre iz obitelji Locke sele se u svoj stari dom u Novoj Engleskoj, Keyhouse, nakon očevog ubojstva. Tamo otkrivaju čarobne ključeve s različitim moćima, kao i demona koji ključeve želi koristiti za sebe. Trojac mora shvatiti odakle su došli ključevi i poslati demona natrag odakle je došao.

6. ‘The Umbrella Academy’

Ovaj Netflixov hit o braći i sestrama superherojima koji su disfunkcionalni jer su moćni vrlo je zabavan. Temelji se na strip seriji Gerarda Waya, sedam članova Umbrella akademije rođeno je istog dana od žena koje tog jutra nisu bile trudne. Potom ih je posvojio i obučio mazohistički milijarder, ostavljajući odrasloj djeci ožiljke s kojima se moraju nositi, a istodobno zaustaviti smak svijeta.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime