Subota, 27 srpnja, 2024

‘Coleen Rooney: Prava priča o Wagathi’ je dokumentarac koji će šokirati svijet

Obitelj poznatog engleskog nogometaša Waynea Rooneya stavljena je pod povećalo. Sada je došlo vrijeme da konačno Coleen Rooney, njegova supruga, ispriča svoju stranu priče

Waghata Christie ime je koje se koristilo za svađu pod budnim okom javnosti 2019. godine. Svađa je to koja je potresla englesku, ali i svjetsku javnost. Obitelj poznatog engleskog nogometaša Waynea Rooneya stavljena je pod povećalo. Sada je došlo vrijeme da konačno Coleen Rooney, njegova supruga, ispriča svoju stranu priče. 



Coleen Rooney je žena bivšeg engleskog nogometaša Waynea Rooneyja, legende Mancester Uniteda. Coleen je slovila kao jedna od vodećih WAG-sica sve dok se nije odlučila potpuno posvetiti svojoj djeci. Međutim, novinare je više zanimao njen privatni život pa su tako više puta izašle njene privatne informacije u tabloide. To ju je dovelo do toga da sama putem društvenih mreža otkrije tko je krivac. Zahvaljujući njenoj osobnoj istrazi saznala je tko bi se mogao kriti iza širenja njenih privatnih informacija. Istraga ju je navela na trag Rebeke Vardy, žene nogometaša Jamieja Vardyja. Odlučila je svoja otkrića objaviti javno i tako se Rooney ponovno našao u središtu pozornosti. 

Svađa je dobila svoj sudski epilog

Cijela svađa je otišla na sud. Slijedilo je suđenje za klevetu u kojemu su obje strane dvije slavne osobe. Vardy je pokrenula sudski spor i izgubila suđenje u srpnju 2022. godine. O svemu se putem Instagram objave oglasila Coleen koja je na kraju napisala da je osoba koja je puštala njene osobne informacije u javnost zapravo Rebekha Vardy.

U dokumentarcu će biti i intervjui koje će davati i sama Coleen Ronney uz svoju obitelj i prijatelje i sve one koji su sudjelovali u suđenju. “Probudilo je mnogo emocija. Osjećala sam se kao da su svi drugi govorili o tome osim mene.” izjavila je Rooney za britanski Vogue i dodala “I to je moja priča za ispričati.”

Tko je Wagatha Christie?

Wagatha Christe je popularni nadimak čija je inspiracija bila autorica Agatha Christie, a dodijeljen je sporu između Rooney i Vardy. Cijeli je sukob kulminirao 2022. godine na engleskom Visokom sudu. Ako ste skrolali prošle godine po društvenim mrežama sigurno ste čuli da se drama dijeli na nekoliko dijelova. 

Coleen Rooney je 2017. bila iznenađena brojem članaka koje je britanski tabloid The Sun objavio o njoj jer većina informacija koja je izašla bile su podijeljene na njenom privatnom Instagram računu. 

Istraga koja je rezultirala šokantnim detaljima

Odlučila je blokirati jednog po jednog člana njene obitelji ili prijatelja kako bi otkrila tko stoji iza prodaje njenih informacija novinama. Zatim je odlučila objavljivati lažne vijesti. 

“Tijekom proteklih pet mjeseci objavila sam niz lažnih priča da vidim jesu li dospjele u novine The Sun” započela je na objavi na Instagramu iz 2019. “I znate što, jesu! Priča o odabiru spola u Meksiku, priča o povratku na TV i onda najnovija priča o poplavi podruma u mojoj novoj kući” nabrajala je detalje. Nakon što je nabrajala sva svoja otkrića, objavu je završila na takav način koji nitko nije očekivao. 

Naime, na kraju objave otkrila je tko je krivac za sve informacije koje su o njoj procurile u javnost. Bilo je to otkriće koje je cijelu zemlju ostavilo zgroženim. Prema njenoj istrazi koju je sama pokrenula iza svega je stajala Rebekah Vardy. 

Vardy odbacuje optužbe i tuži Rooney za klevetu

Vardy je odbacila sve optužbe i odlučila tužiti Coleen Rooney za klevetu. Dok je suđenje trajalo, od Vardy je bilo zatraženo da preda svoj mobilni telefon kao dokaz, ali je tvrdila da su sve informacije relevantne za suđenje izgubljene tijekom sigurnosnog kopiranja i da se ne može sjetiti lozinke. U njenu je obranu stala i njena agentica, Caroline Watt, koja je tvrdila kako je Rebeki tijekom obiteljskog odmora mobitel pao u Sjeverno more. 

Međutim, WhatsApp poruke koje su Vardy i Watt izmjenjivale su spašene i iz njih se moglo vidjeti da su mnoge razmjene o Rooney objavljene. Nazivale su Rooney pogrbdnim imenima, a tema razgovora je čak bila i Coleenova pokojna sestra Rosie. Rosie je umrla u dobi od 14 godina od posljedica Rettovog sindroma 2013. 

Sud je donio odluku da je Vardy kriva

Vardy i Rooney provele su sedam dana na engleskom Visokom sudu, nakon čega bi Rebekha Vardy 29. srpnja 2022. izgubila slučaj. Sudac je donio odluku prema kojoj su “značajni dijelovi” Vardyjinih dokaza nevjerodostojni i da su bili “očito nedosljedni s dokumentiranim dokazima iz tog vremena, izbjegavajući ili nevjerojatni”. Naređeno joj je da plati 1,5 milijuna funti pravnih troškova Coleen Rooney. 

Vardy je tvrdila kako je sudac krivo donio presudu, izjavivši za Sky News: “Sudac je prihvatio da objavljivanje Coleeninog posta nije bilo u “javnom interesu” i također je odbacila njezinu tvrdnju da sam ja “Secret Wag”. Ali što se ostalog tiče prema njenoj procjeni, pogrešno je shvatila i to je nešto što ne mogu prihvatiti.” 

Od završetka suđenja je prošlo više od godinu dana, a Coleen je za britanski Vogue izjavila: “Ono što sam rekla u toj objavi, držim se i danas.” 

O čemu se radi u dokumentarcu?

Nadolazeći dokumentarac Disney+-a prikazuje Coleen Rooney kako priča priču vlastitim riječima, što je u prvom planu i središtu. U dokumentarcu će biti prikazano kako je Coleen, koja je inače medijska ličnost, uzela stvar u svoje ruke i postala detektivka sve uz namjeru da nađe tko je odgovoran da njene privatne objave završe u tabloidima. 

“Trodijelna serija govori o okolnostima koje su dovele do njezine zloglasne objave na Instagramu koja je “slomila internet” sve do Coleen koja se uspješno branila u jednom od najprofitabilnijih slučajeva klevete na Visokom sudu Ujedinjenog Kraljevstva posljednjih godina”, stoji u sinopsisu dostupnom za javnost. 

Detaljno se i opisuje kako se Coleen Rooney nosila sa slavom kada se oženila za Waynea Rooneya nakon čega je i proglašena jednom od najvećih celebrityja u Velikoj Britaniji. Još se ne zna kada bi ovaj dokumentarac mogao ugledati svijetlo dana, ali smo sigurni da će postati pravi hit kada izađe! 

Naslovna fotografija: YouTube screnshot

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime