Subota, 12 listopada, 2024

Filmovi koje gledamo u kinu ove jeseni

Nakon uzbuđenja koje je izazvala ružičasta manija ovog ljeta, jesen donosi potpuno novi doživljaj u kinu s raznolikom i iznimno bogatom filmskom ponudom. U ovim hladnijim mjesecima, kina će postati oaza topline i uzbuđenja dok nas uvodi u svijet različitih žanrova i priča koje će nas zadržati na rubu sjedala. Očekujte uzbuđenje, smijeh, suze i […]

Nakon uzbuđenja koje je izazvala ružičasta manija ovog ljeta, jesen donosi potpuno novi doživljaj u kinu s raznolikom i iznimno bogatom filmskom ponudom. U ovim hladnijim mjesecima, kina će postati oaza topline i uzbuđenja dok nas uvodi u svijet različitih žanrova i priča koje će nas zadržati na rubu sjedala. Očekujte uzbuđenje, smijeh, suze i sve što možete zamisliti, jer filmska jesen obećava nezaboravna iskustva u svijetu kinematografije. Spremite se za spektakularnu jesen na velikom platnu, gdje će se miris kokica miješati s uzbudljivim pričama koje će nas odvesti na nevjerojatna putovanja.



Jesenski filmski val uz panel na temu života i djela Martina Scorcesesea

5. listopada u program ulazi film ‘Dogman’, novo ostvarenje vizionarskog redat elja Luc Bessona. U ovom filmu, glavnu ulogu tumači karizmatična zvijezda Caleb Landry Jones, a atmosfera filma podsjeća mnoge na Joker-a. Nakon toga, očekuje vas naslov ‘Ubojice Cvjetnog mjeseca’, adaptacija istoimene knjige Davida Granna, koja ponovno okuplja oskarovce Martina Scorsesea, Leonarda DiCapria i Roberta De Nira. Film je nakon premijere na festivalu u Cannesu proglašen remek-djelom. Prikazivanje počinje 19. listopada u svim CineStar kinima, a Kaptol Boutique Cinema će ovaj film uvrstiti u Cinema Book Club, gdje će biti održan panel na temu života i djela Martina Scorsesea. Gost panela će biti filmolog i enciklopedist Bruno Kragić. Film će biti prikazivan ne samo u regularnim dvoranama, već i u IMAX-u. Na isti dan u CineStar dolazi i ‘Odmazda’ s Liamom Neesonom.

 

Kraj listopada svake godine obiluje odličnim horor filmovima, donoseći pravu poslasticu za ljubitelje ovog žanra. Tradicionalno, u CineStaru se održavaju ‘Dani strave’, koji su zakazani ove godine od 26. listopada do 5. studenog. U programu su filmovi kao što je ‘Exorcist: Vjernik’, koji će biti prikazan i u 4DX i IMAX formatu, zatim filmska adaptacija popularne video igre ‘Five Nights at Freddy’s’. Tu je i američki nadnaravni horor temeljen na viralnom fenomenu nazvan ‘Dear David’. Ova filmska poslastica obećava užurbanu i zastrašujuću atmosferu za sve ljubitelje horor filmova.

Naći će se nešto i za ljubitelje domaćih i obiteljskih filmova

Zaljubljenici u domaću kinematografiju uživat će u komediji ‘Bosanski lonac’ od 12. listopada, sa Senadom Bašićem u glavnoj ulozi, a od 26. listopada na program ulazi ‘Escort’- posljednji film redatelja Lucasa Nole.

Obiteljsku zabavu upotpunit će sinkronizirani animirani filmovi: superpopularna franšiza ‘Trolovi 3: Band  na okupu’ od 26. listopada, ‘Inspektor Brk i zagonetni slučaj’ o neviđenom svijetu kukaca neograničenog smisla za humor od 9. studenog i  ‘Želja’ 23. studenog, filmski i glazbeni spektakl oskarovaca zaslužnih za velike hitove ‘Snježno kraljevstvo 1 i 2’, studija Walt Disney Animation.
 

 

Eksplozija akcije i napetosti: The Marvels i Kći kralja močvare stižu u CineStar 9. studenog

9. studenog u CineStar dolazi nastavak iznimno uspješnog filma ‘Kapetanica Marvel’, u kojem se oskarovka Brie Larson vraća u ulozi atraktivne superjunakinje u filmu nazvanom ‘The Marvels’. Za spektakularno iskustvo, preporučuje se gledanje u IMAX i 4DX formatu. Istoga dana, u kina stiže i napeti psihološki triler ‘Kći kralja močvare’ s glavnom zvijezdom Star Warsa, Daisy Ridley, obećavajući gledateljima nezaboravne trenutke napetosti i uzbuđenja.
 
16. studenog stiže dugoočekivani film ‘Igre gladi: balada pjevica i zmija’, prequel popularne franšize ‘Igre gladi’, temeljen na svjetskom bestseleru Suzanne Collins. U ovom filmu, mladog Snowa glumi Tom Blyth, a Lucy tumači Rachel Zegler uz dobitnicu Oscara, Violu Davis. Film će biti prikazan u IMAX-u i 4DX-u, obećavajući gledateljima uzbudljivo iskustvo. Nakon toga, 23. studenog, slijedi epska povijesna drama ‘Napoleon’, koju je režirao i producirao Ridley Scott. Glumačku postavu čine velika imena Hollywooda poput Joaquina Phoenixa, Vanesse Kirby, Ruperta Everetta i Bena Mile. Ova dva filma donose nezaboravna filmska iskustva na veliko platno.

Kraj godine donosi spektakularne filmove!

Ljubitelji anima uživat će u filmskoj adaptaciji anime klasika ‘Akira’ od 10. studenog. Japanski igrani film ‘Godzilla Minus One’ dolazi krajem studenog, a bit će dostupan i u 4DX-u i u IMAX-u. Sam kraj godine obilježit će tri velika naslova za sve generacije – ‘Aquaman i izgubljeno kraljevstvo’ u kojem glavnu ulogu nosi Jason Momoa, zatim opojna mješavina magije i glazbe za sve ljubitelje čokolade ‘Wonka’ s Timothée Chalametom te biografski film o Enzu Ferrariju i njegovom putu do carstva ‘Ferrari’.
 
Više informacija o nadolazećim filmskim naslovima i programima nalazi se na
CineStar službenoj web stranici.
 
Naslovna fotografija: Promo 
 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime