Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Cinema Book Club – CineStar donosi novi koncept za sve ljubitelje knjiga i filmova

Prvi Cinema Book Club održat će se od 27. do 30. siječnja u Kaptol Boutique Cinema, a na programu će biti filmovi 'Mračna kći', premijerno 'Ulica noćnih mora' i 'Igra ljubavi i mržnje'

Knjiga ili film? Vječno je pitanje. Ono što neku knjigu čini dobrom nije nužno isto što čini film dobrim, ali svakako čitajući knjigu ili gledajući film imamo priliku na neko vrijeme maknuti se od realnosti, postižemo duhovno i emocionalno zadovoljstvo. Ponekad pročitamo prije knjigu pa želimo pogledati film, ponekad obrnuto. I nije važan redoslijed. Katkad nas film oduševi, a knjiga nas razočara i obrnuto. Ipak, važno je da su nas oboje dotakli i da želimo svoje slobodno vrijeme posvetiti filmu ili knjizi.Godina pred nama obiluje filmovima snimljenima prema knjigama, što je nadahnulo CineStar da nam predstavi novi kino koncept – Cinema Book Club. Projekcije filmova te druženje uz kavicu i knjigu održavat će se periodično vikendima u Kaptol Boutique Cinema tijekom cijele godine.

Cilj Cinema Book Cluba je predstaviti filmove koji su snimljeni prema književnim djelima, a želja organizatora je povezati ova dva vida umjetnosti jer oni nisu konkurencija već jedna priča ispričana na različite načine. Prvi Cinema Book Club održat će se od 27. do 30. siječnja u Kaptol Boutique Cinema, a na programu će biti filmovi “Mračna kći”, premijerno “Ulica noćnih mora” i “Igra ljubavi i mržnje”.

Ukupno će se održati čak 36 projekcija

Pokraj raznih skrivenih prigodnih iznenađenja za posjetitelje na ukupno 36 projekcija ova tri filma na Kaptolu, 27. siječnja možete sudjelovati na književnoj večeri o fenomenu Elene Ferrante. Gošće večeri su Marina Pejnović, redateljica koja je režirala predstavu “Genijalne prijateljice” prema predlošku Ferrante, te Ana Badurina, prevoditeljica Elene Ferrante i predsjednica Društva hrvatskih književnih prevodilaca, nakon čega slijedi projekcija filma “Mračna kći”.

Dodatno, u subotu, 29. siječnja, u crvenoj boutique dvorani prepoznatljivoj po knjigama koje krase njezine zidove, a koja ima kapacitet od samo 56 fotelja, organizirat će se jedinstvena projekcija koja, osim filma, uključuje i knjigu ‘Mračna kći’ te piće u baru. Sve posjetitelje očekuju i prigodni bookmarci, a u prostoru kina bit će i atraktivni book corner.

Zbog velikog interesa posjetitelja i diljem Hrvatske koji prate novitete, veseli vijest da će Cinema Book Club biti prisutan i nacionalno u CineStar kinima diljem Hrvatske  s projekcijom “Ulica noćnih mora” uz prigodne poklone iznenađenja za posjetitelje.

O filmovima na prvom Cinema Book Clubu

Mračna kći” redateljski je debi Maggie Gyllenhaal, temeljen na istoimenom romanu Elene Ferrante. Film je dobitnik mnogobrojnih nagrada, uključujući i nagradu Golden Osella za najbolji scenarij na festivalu u Veneciji, uz nominacije za ovogodišnji Zlatni globus. Glavnu ulogu tumači oskarovka Olivia Colman, zajedno s Dakotom Johnson, Edom Harrisom i ostatkom sjajne glumačke ekipe.

“Igra ljubavi i mržnje” je ekranizacija bestsellera Sally Thorne o dinamičnim uredskim odnosima dvoje kolega koji tjedno u uredu provode 60-ak sati, a dominiraju osjećaji suparništva ali i fatalne privlačnosti.

“Ulica noćnih mora” na Cinema Book Clubu bit će prikazan premijerno, pod redateljskom palicom Guillerma del Torra i s izuzetnom glumačkom ekipom – Cate Blanchett, Bradley Cooperom i Willem Dafoeom. Riječ je o ekranizaciji poznatog romana Williama Lindsay Greshama objavljenog 1946. Mračna priča prati ambicioznog putujućeg mentalista koji ima talent manipulacije ljudima kroz nekoliko dobro odabranih riječi. U vjeri da će sam postići svjetski uspjeh, upušta se u vezu s dr. Lilith Ritter, psihijatricom koja je još opasnija od njega. Stvari tada postaju sve čudnije…

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime