Nedjelja, 25 kolovoza, 2024

IN MEMORIAM: Shannen Doherty – zauvijek Brenda!

Posljednjih godina Doherty je otvoreno govorila o svojoj borbi sa rakom dojke, pružajući podršku i inspiraciju mnogima koji su se suočavali sa sličnim zdravstvenim izazovima

U 53. godini života je nakon višegodišnje borbe od posljedica raka preminula Shannen Doherty, poznatija kao popularna Brenda iz hit teen TV serije “Beverly Hills 90210”.



Rođena 12. travnja 1971. godine u Memfisu, Tenesi, Shannen Doherty je glumačku karijeru započela još kao dijete, ali je globalnu slavu stekla kao Brenda Walsh u kultnoj seriji “Beverly Hills 90210”. Serija je premijerno prikazana 1990. godine postajući simbol jedne generacije i nezaobilazna točkom odrastanja tinejdžera širom svijeta.

Zvijezda prve teen soap opere

“Beverly Hills 90210” je bila preteča kasnijih uspješnih serija kao što su “Prijatelji” i serija uz bok nasljedničke “Melrose Place”. Kao prva teen soap opera, serija je obuhvaćala sve aspekte života mladih – ljubavne drame, prijateljstva, porodične probleme i društvene izazove. Dohertyjeva je interpretacijom Brende, djevojke iz srednje klase koja se s porodicom seli u bogati Beverly Hills, osvojila srca gledatelja i postala idol mnogih tinejdžerica. Osobito zbog ljubavnih izbora i sklonosti problematičnom Dylanu u tumačenju Lukea Perryja.

Nakon što je napustila “Beverly Hills 90210” 1994. godine, Doherty je nastavila graditi svoju filmsku i kazališnu karijeru. Igrala je u brojnim televizijskim serijama i filmovima, ali se posebno istakla u seriji “Charmed” gdje je tumačila lik Prue Halliwell, jedne od tri sestre vještice. Ova uloga dodatno je cementirala njen status ikone pop i pulp kulture početka 90.-ih.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Kelly Clarkson Show (@kellyclarksonshow)

 

Borba s rakom dojke

Posljednjih godina, Doherty je otvoreno govorila o svojoj borbi sa rakom dojke, pružajući podršku i inspiraciju mnogima koji su se suočavali sa sličnim zdravstvenim izazovima. Njena hrabrost, iskrenost i odlučnost u suočavanju s bolešću učinile su je još voljenijom i poštovanijom među fanovima i kolegama.

Shannen Doherty će ostati upamćena kao glumica koja je obilježila jednu eru američke teen TV serije i televizije. Njena energija i snaga inspirirali su mnoge, a doprinos svijetu teen serija neće biti zaboravljen dokle god je fanova tog serijala.

Fotografija: screenshot youtube

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime