Subota, 23 ožujka, 2024

Istaknuta gošća: Frances McDormand stigla na Ponta Lopud Festival

Tijekom festivala Frances McDormand održat će glumačke radionice na kojima će govoriti o svojoj karijeri, iskustvu rada te o suradnji s brojnim filmskim profesionalcima u procesu nastanka filma

Frances McDormand, jedna od najznačajnijih živućih glumica, svojim karakternim ulogama i brojnim izvanrednim glumačkim ostvarenjima više od tri desetljeća oduševljava i kritiku i publiku. Uloge u filmovima kao što su “Fargo”, “Tri plakata izvan grada”, “Zemlja nomada”, “Spaliti nakon čitanja” i brojne druge, podižu standarde onog što smatramo glumačkom vještinom.



Ova glumica i producentica impresivne karijere četiri je puta osvojila nagradu Oscar, koju dodjeljuje Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti. McDormand je prošle godine postala prva glumica koja je osvojila nagradu i za glumu i za produkciju u istoj godini za film Zemlja nomada, a članica je prestižnog Triple Crown of Acting kluba, titule koja se dodjeljuje umjetnicima koji su osvojili nagrade Oscar, Emmy i Tony u kategorijama glume.

Radionice s poznatom glumicom

Tijekom festivala Frances McDormand održat će glumačke radionice na kojima će govoriti o svojoj karijeri, iskustvu rada te o suradnji s brojnim filmskim profesionalcima u procesu nastanka filma, a publika će u sljedećim večerima imati priliku uživati u njezinim glumačkim ostvarenjima u filmovima “Zemlja nomada” i “Spaliti nakon čitanja”.

Svoje masterclassove i predavanja, osim Frances McDormand, održat će njezin partner, višestruki oskarovac redatelj, scenarist i producent Joel Coen, oskarovac producent Peter Spears, ugledni filmski agent Brian Swardstrom, finski redatelj Juho Kuosmanen te snimateljica Monika Lenczewska. Kao posebni gosti festivala i u ulozi moderatora su redatelji Pawel Pawlikowski, Michel Franco, Danis Tanović, Lili Horvat, Ognjen Glavonić, producent Philippe Bober i snimateljica Nanu Segal.

Monika Lenczewska, Cristi Puiu i Danis Tanović samo su neka od poznatih imena na Ponta Lopud festivalu

Bogati filmski program

Organizatori Festivala su se i ove godine pobrinuli da posjetitelji osim u bogatom filmskom programu, mogu uživati i u gastronomskim specijalitetima lokalne kuhinje.

Ponta Lopud gourmet program u suradnji s Gault&Millau Croatia nudi delicije osebujne mediteranske kuhinje koje će pripremati u restoranima otoka Lopuda  vrhunski hrvatski chefovi Vesna Miletić, Damir Šarić, Deni Srdoč, Vesko Šapić, Branimir Tomašić i Ivo Frka.

Fotografije: Robert Medvedec, Katarina Radonić

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime