Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Jedva čekamo: Viola Davis glumit će Michelle Obamu u seriji o prvim damama SAD-a

Antologija će se također fokusirati na prve dame Betty Ford, koju glumi Michelle Pfeiffer, i Eleanor Roosevelt, koju tumači Gillian Anderson iz "The Crown"

Ne lažemo vas, ovo se stvarno događa. Viola Davis glumit će bivšu prvu damu Michelle Obamu u nadolazećoj antologijskoj seriji Showtimea “The First Lady”. Serija će imati premijeru 17. travnja 2022.



Očekuje se da će “odmaknuti zavjesu s osobnih i političkih života” prošlih prvih dama, prema Varietyju. Serija će se kloniti zapadnog krila i umjesto toga usredotočiti se na istok, “gdje su mnoge od najutjecajnijih odluka u povijesti i koje mijenjaju svijet skrivene od pogleda, a stvorile su ih američke karizmatične, složene i dinamične prve dame.” Antologija će se također fokusirati na prve dame Betty Ford, koju glumi Michelle Pfeiffer, i Eleanor Roosevelt, koju tumači Gillian Anderson iz “The Crown”.

Ovo nije prvi put da će Michelle Obama biti utjelovljena na ekranu. Prethodno ju je glumila Tika Sumpter u “Southside with You” iz 2016. godine. I sama bivša prva dama ima nekoliko projekata u rukavu u industriji zabave nakon što su ona i suprug Barack Obama potpisali veliki ugovor o produkciji serija i filmova za Netflix, koji uključuje i dokumentarac “American Factory”.

Evo što do sada znamo o “The First Lady”

Prvi trailer za seriju prikazuje zvijezde Davis, Gillian Anderson i Michelle Pfeiffer transformirane u tri utjecajne prve dame čije će priče biti ispričane kroz “ispreplitanje priča toliko intimnih – kao da zidovi Bijele kuće govore”. Scene također pokazuju napetosti koje Ured stavlja na predsjedničke parove, njihove obitelji i njihove kolege.

“Prva dama mora biti posebna vrsta žene”, objašnjava Ford u jednoj sceni, prije nego što je izjavila: “Mogu me izbaciti, ali ne mogu me učiniti nekim tko nisam.” U jednoj sceni Michelle Obama odustaje od toga da bude označena kao ‘Crna Martha Stewart’, dok je druga prikazuje kako govori svom suprugu, predsjedniku Baracku Obami: “Za četiri godine ne želim se osvrnuti i razmišljati, što sam postala živjeći u toj kući?”

Gillian Anderson će glumiti Eleanor Roosevelt

Nakon što je glumila Margaret Thatcher u “The Crown”, Gillian Anderson će glumiti Eleanor Roosevelt, političku aktivisticu i suprugu Franklina D. Roosevelta. Poznato je da je povijesna osoba iz stvarnog života bila bolje upoznata s društvenim uvjetima od bilo koje od svojih prethodnica i očito je promijenila ulogu prve dame.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Gillian Anderson (@gilliana)

Michelle Pfeiffer će glumiti Betty Ford

Betty Ford, koja je bila prva dama od 1974. do 1977. uz predsjednika Geralda R. Forda, hvaljena je kao zagovornica svijesti o raku dojke i pobornica Amandmana o jednakim pravima. U ovoj se ulozi našla Michelle Pfeiffer koja je nedavno dobila nominaciju za Zlatni globus za film “French Exit”.  

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

Kristine Froseth glumit će mladu Betty Ford “dok trenira kao plesačica za Marthu Graham u New Yorku, a u svojim 20-ima u Grand Rapidsu, Michigan, gdje je radila za Herpolsheimer’s i na kraju se udala za Geralda Forda”, prema Varietyu.

Jayme Lawson glumit će Michelle Obamu u dobi od 15 do 30 godina. “Serija počinje s Obamom kao mladom ženom u Chicagu i prati je kroz dodiplomski studij na Harvardu i Pravni fakultet Princetona. Naposljetku se udala za Baracka Obamu 1992.”, dodao je Variety.

Dakota Fanning glumit će Susan Ford, kćer predsjednika Geralda Forda i prve dame Betty Ford, a Aaron Eckhart predsjednika Forda. Judy Greer je dobila ulogu društvene tajnice i povjerenice Betty Ford, Nancy Howe. Australski glumac Rhys Wakefield utjelovit će Dicka Cheneyja, tadašnjeg šefa osoblja predsjednika Forda i najmlađu osobe u povijesti SAD-a u toj ulozi. Nakon Watergatea, Cheney je morao uvjeriti opreznu američku javnost da će se Fordova administracija odmaknuti od skandala.

O-T Fagbenle glumit će predsjednika Baracka Obamu, a Lexi Underwood Maliju Obamu. Njezin lik na ekranu opisan je kao “otvorena i inteligentna dok tjera svoje roditelje da donose društveno svjesne odluke”, navodi Variety.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime