Petak, 22 ožujka, 2024

Jeste li već pogledali Brazen? Novi Netflixov film o kojem se ne prestaje pričati

Ako ste raspoloženi za guilty pleasure koje ne zahtijevaju previše razmišljanja, 'Brazen' bi mogao biti vaš film. Ali više od toga nemojte tražiti.

Netflix ima još jedan film koji se ne skida s njegove liste najgledanijih. Ovaj put riječ je o filmu “Brazen” u kojoj glavnu ulogu ima glumica Alyssa Milano. Film možemo opisati kao ono što bismo dobili kada bismo izmiješali “Pedeset nijansi sive” s misterijom ubojstva.



Film se zasniva na romanu Nore Roberts “Brazen Virtue”, što dokazuje popularnost snimanja filmova prema knjigama. Natjecanje za uzbudljive nove projekte žestoko je kao i uvijek među raznim suparničkim streaming servisima. Kao i među filmašima općenito. Najnovija filmska zvijezda Lady Gaga, primjerice, glumila je u “Dinastiji Gucci” koju je režirao Ridley Scott. Film je temeljen na knjizi “The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed” autorice Sare Gay Forden.

Apple, u međuvremenu, objavljuje ograničenu seriju,”Five Days at Memorial”, temeljenu na knjizi Sheri Fink o bolnici u New Orleansu tijekom uragana Katrina. A Netflix ima razne vrste primjera — poput “Noćnih knjiga”, filma snimljenog prema istoimenoj dječjoj knjizi iz 2018. Plus serije poput “Stay Close” i “The Witcher”, obje temeljene na knjigama.

O čemu je riječ u ‘Brazenu’?

U “Brazenu” Milano glumi Grace, uglednu spisateljicu misterija koja odlazi natrag u dom svoje obitelji u Washington DC na zahtjev svoje sestre s kojom nije u kontaktu. “Kada joj je sestra ubijena i otkrije se njezin dvostruki život kao webcam izvođačica, Grace ignorira upozorenja detektiva Eda (Sam Page) i uključuje se u slučaj.”

Milano je istaknula kako je “Brazen” snimljen tijekom pandemije. “Mislim da ima sve stvoreno za bijeg od stvarnosti”, rekla je o filmu te dodala: “Ima misterije i akcije i, kao što smo vidjeli, zgodnog susjeda. Sjajne izvedbe Sama Page. Malachi Weir je tako talentiran. Snimali smo tijekom pandemije, što je bilo jako teško i fascinantno. Lekcija o tome kako, ako se slijedi protokol, možemo zapravo spriječiti ovu stvar. Snimali smo tri i pol mjeseca, jako je teško snimati film. Svi smo u bliskom okruženju. Budući da je protokol bio tako strog, nijedna se osoba u ekipi nije razboljela. Bilo je to sjajno iskustvo za mene.”

Trebate li ga pogledati ili preskočiti?

Nažalost, dosadašnje recenzije nisu posebno obećavajuće. Na popularnom webu, IMDB ima ocjenu 3.4/10 što je jako loše. Film smo pogledali, iskreno malo je dosadnjikav. Idealan je kao film koji svira u pozadini dok radite nešto drugo. Neće vam držati pažnju dugo i više ćete gledati na mobitel nego u njega, ali ako vam tako nešto treba, upalite ga.

Gluma je mlaka, radnja također, a ako ste ikada pogledali krimi film, odmah ćete znati tko je krivac. Ako ste raspoloženi za guilty pleasure koje ne zahtijevaju previše razmišljanja, “Brazen” bi mogao biti vaš film. Ali više od toga nemojte tražiti.

Naslovna fotografija: Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime