Subota, 27 travnja, 2024

Kritika filma by Anđelo Jurkas: Majčinski instinkt: Žena je ženi vučica s Anne Hathaway i Jessicom Chasstain

Bez spoilanja i otkrivanja kraja filma i nekoliko potencijalno napetih zapleta, neka ostane na tome da će ljubitelji tenzije doći na svoje i da imaju djelo koje neće razočarati

Očita kriza američkih studija u potrazi za kvalitetnim scenarijima rezultirat će ovom psihološkom dramom koja je remake belgijske adaptacije novele ‘Iza mržnje’ Barbare Abel iz 2012. Riječ je o slučaju prijateljstva dvije majke i susjede koje dolazi u pitanje nakon tragične smrti sina jedne od njih.



Nedovoljno razrađeni odnosi likova, ali ne nedostaje napetih zapleta

Zanimljiva premisa za psihološki disorder ličnosti je takav tragični događaj u kojem će sjajne Jessica Chastain i Anne Hathaway odigrati najveću ulogu atraktivnosti filma zapravo počiva na ne osobito originalnom razvoju scenarija i odnosima među likovima. Puno je brzanja i kalkuliranja s prvoloptaškim rješenjima te se nije dovoljno prostora posvetilo kvalitetnoj razradi međuodnosa glavnih uloga, niti njih s muževima (Josh Charles kojeg ćete se sjetiti iz krasne emo ode odrastanju ‘Dead Poets Society’ Petera Weira i norveška zvijezda u usponu Anders Danielsen Lie), a napose prostora odnosa preuzimanja makabrične igre između majke mrtvog sina i njegova preživjela prijatelja.

Bez spoilanja i otkrivanja kraja filma i nekoliko potencijalno napetih zapleta, neka ostane na tome da će ljubitelji tenzije doći na svoje i da imaju djelo koje neće razočarati, no ipak ostaje upitnikom kako je takav cast uspio proći ispod PR radara šire zajednice obzirom da ga ne prati gotovo nikakva kampanja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Jessica Chastain (@jessicachastain)

 Film je prvo trebao režirati originalni redatelj Olivier Masset-Depasse međutim zbog kreativnih nesuglasica zamijenjen je a kako su glavne glumice ujedno i producentice filma tako su željele držati jasne konce u rukama. I nije im zamjeriti, njihova kvaliteta glume i atraktivnost su dovoljne da održe i prosječan film, što je upravo ovdje slučaj.

Napetijih i misterioznijih karakternih trilera smo se nagledali proteklih godina, no imati priliku gledati međuigru ovakvih glumačkih ljepotica je dovoljan gledateljski gušt gotovo nevezan za radnju.

Poniranje u dubine personalnog raspada i matrica ‘nije sve kako izgleda na prvi pogled’ glavni su aduti priče smještene u američko predgrađe 60.-ih godina. 

Ocjena: 6/10

Naslovna fotografija: Screenshot Youtube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime