Srijeda, 27 ožujka, 2024

Beef: Donosimo sve o novoj hit seriji na Netflixu koja obara rekorde

Beef prati posljedice bijesnog incidenta na cesti između dva stranca. Danny Cho, propali poduzetnik s problemima, sukobljava se s Amy Lau, samostvorenom poduzetnicom slikovitog života

“Beef”, Netflixova hit nova humoristična drama, upravo je dobila izvrsne kritike, a internet ne prestaje pričati o istoj – pa, smo otkrili o čemu se radi, tko je u glumačkoj postavi i vrijedi li je gledati. Netflix je od početka godine počeo zaokupljati publiku s cijelim nizom serija i filmova za sve ukuse – od političkog trilera Shawna Ryana “Noćni agent” do preslatkog novog obiteljskog avanturističkog filma “Chupa”. Najnovije objavljivanje  streamera, “Beef”, je veoma vrijedan gledanja, a priča priču o dvoje stranaca koji su dopustili da ih ljutnja nadvlada usred osjećaja duboko ukorijenjenog obiteljskog pritiska. Budući da je serija već na Netflixovoj ljestvici top 10, evo svega što trebate znati o “Beefu”.



O čemu je riječ u seriji?

“Beef” je komedija-drama od 10 epizoda, i iako radnja počinje okršajem u prometu, puno se više događa iza kulisa dok pripovijest predstavlja svaki lik i njihove odnose.

Službeni sinopsis glasi: “Beef prati posljedice bijesnog incidenta na cesti između dva stranca. Danny Cho, propali poduzetnik s problemima, sukobljava se s Amy Lau, samostvorenom poduzetnicom slikovitog života. Sve veći ulozi njihove svađe razotkrivaju njihove živote i odnose u ovoj mračno komičnoj i duboko dirljivoj seriji.”

Govoreći o procesu pisanja scenarija, autor Lee Sung Jin raspravlja o tome kako je Beef postao i “potpuno nepredvidiv”, a opet “duboko osoban na iznenađujuće načine”. “Proveli smo veliki dio vremena samo prikupljajući osobne priče, anegdote i zapažanja o ljudima u našim životima.” Jin je dodao: “U mnogim prostorijama za pisce u kojima sam boravio bio nije bilo puno Amerikanaca azijskog porijekla, ali u našoj emisiji jest, pa mislim da je to razlog zašto se toliko specifičnosti čini tako stvarnim.”

Tko glumi u seriji?

Glumačka ekipa Netflixove serije uključuje:

Steven Yeun kao Danny Cho
Ali Wong kao Amy Lau
Joseph Lee kao George Nakai
Mladi Mazino kao Paul Cho
David Choe kao Isaac Cho
Patti Yasutake kao Fumi Nakai
Maria Bello kao Jordan Forster
Ashley Park kao Naomi Forster
Justin H. Min kao Edwin
Mia Serafino kao Mia
Remy Holt kao June
Andrew Santino kao Michael
Rek Lee kao Bobby

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by BEEF (@beefnetflixtv)

Ali Wong objasnila je što ju je privuklo glavnom ženskom liku Amy, rekavši: “Mislim da je ono što je stvarno rezoniralo sa mnom bio bijes koji ova dva lika osjećaju, posebno prema Amy, čiji je život tako naizgled savršen. Jednostavno nikad ne znaš što se događa u nečijoj glavi i u nečijem privatnom životu.”

Što se tiče Stevena Yeuna, glumac je opisao ulogu Dannyja kao “istraživanje nekih impulsa koje svi imamo kada smo u stalnom stanju straha ili živimo s konstantnim osjećajem nesigurnosti.” Dodao je: “Ta vrsta svijesti bila je stvarno smiješna, bolna, lijepa i jeziva za istraživanje.”

Je li “Beef” vrijedan gledanja?

“Beef” je debitirao s pozitivnim kritikama, s Netflixovom serijom koja je osvojila 99% ocjene na Rotten Tomatoes’ Tomatometer i 94% nod ocjene publike. Ovo je serija u kojo će se svatko pronaći, barem na trenutak. I iako je tp može činiti “strašnom” jednako tako je smiješna i opuštajuća jer shvaćamo da nismo sami na svijetu koji se muče s ovim, možda naizgled, malim problemima i nezadovoljstvima. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime