Petak, 22 ožujka, 2024

‘Bodies’ je nova šokantna serija na Netflixu koju brojni uspoređuju sa serijom ‘Dark’

Glavni detektivi istražuju isti zločin u četiri različita vremenska razdoblja, a na koje zamke i izazove će naići, ostaje vidjeti

Nedavno je na Netflix izašla nova mini serija “Bodies”. Ako ste ljubitelj kriminalistike i detektivskih izazova morate pogledati ovu seriju. Glavni detektivi istražuju isti zločin u četiri različita vremenska razdoblja, a na koje zamke i izazove će naići, ostaje vidjeti. Netflix nas je ponovo oduševio sa svojim izborom krimi serija. Od 19. listopada na njihovoj streaming platformi gledamo seriju “Bodies” koja se sastoji od osam epizoda. 



Serija je adaptacija istoimenog stripa

U Londonu je došlo do ubojstva i četiri detektiva istražuju to isto ubojstvo u četiri različita vremenska razdolja. Ubijeni je Gabriel Defoe, a njegovo tijelo pronađeno je u izmišljenoj ulici Longharvest Lane. Serija je adaptacija istoimenog stripa “Bodies” koji je objavljen od strane DC imprint Vertiga.

Strip je napisao Si Spencer, a ilustrirali su ga Dean Ormston, Tula Lotay, Meghan Hetrick i Phil Winslade. Svaki od četiri ilustratora ilustrirao je jedno od četiri vremenska razdoblja. Serija ne prati strogo radnju stripa nego ima određenu slobodu kada dođe do radnje. 

Radnja serije 

Gabriel Defoe je žrtva ubojstva koje se dogodilo u 2023., ali i u druga tri vremenska razdoblja. Žrtva se pojavljuje u viktorijanskom dobu 1890. godine, u Drugom svjetskom ratu 1941. te 30 godina kasnije u budućnosti. Kako istraga napreduje, tako se i otkriva zavjera koja prijeti čitavom Londonu. 

Istragu u sadašnjosti u Londonu vodi detektivka narednica Shahara Hasan. Detektivka tijekom prosvjeda nailazi na tinejdžera koji joj je sumljiv. Kada je shvatila da je tinejdžer naoružan kreće ga hvatati po londonskim ulicama. U jednom trenutku tinejdžer se zaustavi i uperi pištolj u nju, a kraj njega je golo nepomično tijelo. Shahara shvati da nije čula pucanj iz pištolja koji bi usmrtio tijelo koje leži na podu. 

Istraga postaje sve kompliciranija i vodi ju usporedno s druge tri istrage u različitim vremenskim razdobljima te se u nju uključuju još tri detektiva. Dok četiri detektiva pokušava riješiti slučaj, otkrivaju misterij koji stotina tisuća ljudi i njihove živote dovodi u pitanje. 

Tko čini glumačku postavu serije?

Glavna uloga u seriji pripala je glumici Amaki Okafor kao detektivka Shahara Hasan. Jacob Fortune Lloyd gledamo kao detektiva Charles Whitemana u 1941. godini. Kyle Soller glumi Alfreda Hillingheada, Shira Haas je u ulozi Iris Maplewood. Žrtvu ubojstva i predvodnika teorije kvantne gravitacije glumi Tom Mothersdale. 

Ako vam je ponestalo novih naslova koje biste gledali na neko tmurno kišno nedjeljno jutro nadamo se da smo vam dali ideju što da gledate. 

Foto: Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime