Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Mixer filmska preporuka za vikend: Society of the Snow

Film snimljen prema istinitoj priči, 'Society of the Snow', ostaviti će vas prikovan uz mali ekran, a njegova priča će vas šokirati

Film snimljen prema istinitoj priči, “Society of the Snow”, ostaviti će vas prikovan uz mali ekran, a njegova priča će vas šokirati. Vikend koji je pred nama uvijek je dobar izgovor za provesti dan na kauču, pod dekom uz neki dobar filmski naslov. Ako ste u potrazi za zanimljivim sadržajem u kojem može uživati cijela obitelj, imamo rješenje za vas!



Nastao je prema tužnoj istinitoj priči

Na Netflix je nedavno došao novi film, Society of the Snow koji je već među najgledanijim naslovima na toj platformi. Riječ je o filmu koji je snimljen prema istinitom događaju zrakoplovne nesreće u Andama 1972. godine. U avionu je bilo 45 putnika, a nakon pada aviona preživjeli putnici morali su opstati u divljini te pronaći način kako će preživjeti. 

Zbog nedostatka opskrbe putnici su morali jesti meso drugih poginulih putnika. Zaštrašujuća je to priča od koje se ledi krv u žilama te potiče publiku na razmišljanje. 

Radnja filma

Radnja filma inspirirana je stvarnim događajem kada je rugby momčad putovala iz Montevidea u Urugvaju do Santiaga u Čileu. Zrakoplovna nesreća koja se dogodila 1972. odnijela je 13 života. Film portretira kako je skupina ljudi preživjela u tako okrutnim uvjetima u prirodi, a u film su uključeni i preživjeli iz nesreće. Oni su dobili manje cameo uloge, ali su pridonjeli snimanju filma. 

Koliko ima istine u filmu?

Iako je film inspiran istinitim događajem, publika se pita koliki dio filma je istina, a koliko fikcija. Jedan od preživjelih putnika Nando Parrado za Vanity Fair je opisao kako je izgledao proces preživljavanja. Bili su prisiljeni jesti snijeg kako bi ostali hidrirani, napravili skrovište od olupila aviona i kofera, a neki su čak i pokušali jest kožu. 

Mnogima šokantna spoznaja da su morali jesti ljudsko meso poginulih putnika, Parrado je opravdao izjavom da bi svatko u tako ekstremnoj situaciji došao do istog zaključka. Zbog tako ekstremnog načina preživljavanja mnogi putnici su izgubili živote. 

 

Fotografije: IMDb/ Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime