Petak, 22 ožujka, 2024

Obožavate seriju Fool Me Once? Ne propustite 9 serija i filmova Harlana Cobena koji vas neće razočarati

'The Woods', 'Safe', 'The Stranger'  i 'Innocent' zarobile su srca gledatelje otkako su premijerno prikazane na Netflixu, a posljednja Cobenova serija 'Stay Close' nije ništa drugačija

Nestali ljudi, tajanstveni stranci, brutalna ubojstva i desetljećima stare tajne koje se vraćaju kako bi proganjale naizgled nevine… Sve ovo su neodoljivi sastojci trilera Harlana Cobena koji ga drže na vrhu popisa bestselera gotovo četvrt stoljeća. Američki autor, sada osvaja čitav niz novih obožavatelja zahvaljujući zadivljujućim TV adaptacijama njegova 33 romana. Romani Harlana Cobena prodani su u 75 milijuna primjeraka i prevedeni na 43 jezika.



“The Woods”, “Safe”, “The Stranger”, “Innocent” i “Stay Close” zarobile su srca gledatelje od kada su premijerno prikazane na Netflixu, a posljednja Cobenova serija “Fool Me Once” nije ništa drugačija. ‘Fool Me Once’ adaptacija je Cobenovog romana u produkciji Netflixa. Serija prati priču o ubojstvima kojih je iz epizode u epizodu sve više, a sam kraj je šokantna. Drama, koja je šesti proizvod višemilijunskog petogodišnjeg ugovora između Cobena i Netflixa o adaptaciji 14 njegovih knjiga.

Ako ste već pogledali svih osam epizoda ‘Fool Me Once’ , a želite i dalje uživati zapletima po kojima je Harlan Coben poznat, evo devet serija i filmova koji vas neće razočarati!

1/ Safe

Udovac Tom Delaney ne može se povezati sa svoje dvije kćeri tinejdžerice. One žale zbog gubitka svoje majke koja je preminula od raka. Nakon zabave u njihovoj zajednici u Manchesteru, starija kći Jenny nestaje zajedno sa svojim dečkom Chrisom, čija je majka učiteljica, Zoe, optužena za aferu sa studentom. Dok istražuje Jennyn nestanak, Tom otkriva desetljećima stare tajne o svojoj ženi, njihovim prijateljima i susjedima.

Safe je originalna Netflixova serija koju je kreirao Coben, a napisao Danny Brocklehurst (Besramni, Brassic), a glume Michael C Hall, Amy James-Kelly (gore), Amanda Abbington, Marc Warren, Hannah Arterton i Nigel Lindsay.

2/ The Stranger

Adam Price je sretno oženjen otac dvoje djece čiji se život zabrlja kada mu stranac – žena u 20-ima s bejzbolskom kapom – kaže da je njegova supruga Corinne lažirala trudnoću i pobačaj te mu predloži da testira DNK svoje djece. Nakon što se Adam suoči s Corinne, ona nestaje, dok daljnja otkrića i niz tajanstvenih događaja, uvlače Pricesove prijatelje i susjede u njezinu smrtonosnu mrežu intriga.

Stranac je bila prva serija objavljena pod Cobenovim petogodišnjim ugovorom s Netflixom, a glume Richard Armitage, Siobhan Finneran, Shaun Dooley, Paul Kaye, Dervla Kirwan i Hannah John-Kamen.

3/ The Woods

Varšavski tužitelj Paweł Kopiński je 2019. pozvan da identificira tijelo žrtve ubojstva koje je pronađeno s isječcima iz novina. Čini se da je ubojstvo povezano s ljetnim kampom u kolovozu 1994. u kojem je Paweł bio, a tijekom kojeg su dvije osobe ubijene, a dvije druge – uključujući njegovu sestru Kamilu – nestale su bez traga.

Šestodijelna drama poljske produkcije W głębi lasu (‘Duboko u šumi’) druga je Cobenova adaptacija koju Netflix izdaje pod uvjetima njihovog petogodišnjeg ugovora. Temeljena je na njegovom romanu “The Woods” iz 2007. Zvijezde serije su Grzegorz Damięcki, Agnieszka Grochowska, Hubert Miłkowski i Wiktoria Filus.

4/ The Innocent

Prije devet godina Mateo Vidal Rivera se umiješao u svađu i slučajno ubio čovjeka. Odsluživši svoje vrijeme, Mateo obnavlja svoj život – njegova partnerica Olivia je trudna i uskoro će se useliti u svoj dom iz snova. No tada Mateo prima čudan poziv s Olivijina mobitela i – uz pomoć policijske inspektorice Lorene Ortiz – kreće u bjesomučnu utrku da otkrije istinu.

Osmodijelna drama “El inocente” treća je Cobenova adaptacija koju Netflix producira pod uvjetima njihovog petogodišnjeg ugovora. Temeljen je na njegovom romanu “The Innocent” iz 2005. U njemu glume Mario Casas, Aura Garrido i Alexandra Jiménez.

5/ Gone for Good

Smještena na Azurnoj obali i u pariškom predgrađu Ivry-sur-Seine, “Disparu à jamais” temelji se na Cobenovom romanu iz 2002. “Gone for Good”. Deset godina nakon što je svjedočio smrti svoje bivše djevojke Sonie i brata Frédérica, socijalni radnik Guillaume spreman je skrasiti se s novom djevojkom Judith. Ali Judithin iznenadni nestanak prisiljava Guillaumea, njogovog najboljeg prijatelja Daca i Sonijinu sestru Ines da se suoče s duhovima prošlosti kako bi otkrili istinu o Frédéricovoj i Sonijinoj sudbini. 

U seriji glume Finnegan Oldfield, Nailia Harzoune, Guillaume Gouix, Garance Marillier i Nicolas Duvauchelle.

6/ Ne le dis à personne

Dr Alex Beck već osam godina nakon ubojstva svoje supruge Margot pokušava sastaviti  svoj život. Odjednom se nađe umiješan u dvostruko ubojstvo o kojem ne zna ništa. Istog dana, Alex prima e-mail za koji se čini kao da je od Margot, upozoravajući ga da su oboje pod nadzorom. Dok traži Margot, nađe se u bijegu i od zakona i od ljudi koji ga žele ušutkati.

“Ne le dis à personne”, temeljen na Cobenovom romanu iz 2001., osvojio je četiri nagrade César na svom izlasku u francuskim kinima 2006., uključujući najbolju režiju za Guillaumea Caneta. Coben je rekao da je kraj filma bio bolji od originala. Zvijezde koje glume u seriji su: François Cluzet, Marie-Josée Croze, André Dussollier i Kristin Scott Thomas.

7/ Une Chance de Trop

Alice Lambert priprema bočicu za svoju šestomjesečnu kćer kada čuje dva pucnja i uroni u noćnu moru. Kada osam dana kasnije izađe iz kome, njen muž je ubijen, a kćer oteta. Manipulirana je od strane otmičara, a policija joj ne vjeruje. Alice se obraća svom prijatelju iz djetinjstva i policajcu Richardu za pomoć u pronalaženju njezine kćeri – i istine iza njezina nestanka.

“Une Chance de Trop” je šesterodijelni serijal iz 2015. temeljen na Cobenovom romanu iz 2003., a glavne uloge tumače Alexandra Lamy, Pascal Elbé i Lionel Abelanski.

8/ Juste un regard

Eva Beaufils vodi miran život sa svojim suprugom Bastienom i njihovo dvoje djece, Salomé i Maxom. Jednog jutra Eva u svojoj pošti pronađe staru fotografiju na kojoj prepoznaje svog muža, no kada mu to ispriča, on poriče da je to on. Nakon koncerta, Bastien nestaje, ostavljajući njihovu djecu samu u hotelskoj sobi. Uz pomoć starog prijatelja, Eva otkriva da njezin suprug vodi dvostruki život koji sada mora pokušati razotkriti.

“Juste un regard” je serijal iz šest dijelova iz 2017. temeljen na Cobenovoj knjizi iz 2004., a u njemu glume Virginie Ledoyen, Thierry Neuvic i Thierry Frémont.

9/ The Five

Mark, njegovi prijatelji Danny, Slade i Pru te roditelji Julie i Alan ostaju shrvani kada njegov petogodišnji brat Jesse nestane. Serijski ubojica priznaje da je ubio Jesseja, ali 20 godina kasnije dječakov DNK je otkriven na mjestu ubojstva i četvorica prijatelja iz djetinjstva ponovno se okupljaju u nadi da će pronaći Jesseja živog.

Dramu od 10 epizoda kreirao je Harlan Coben, a napisao je Danny Brocklehurst, a glavne uloge tumače OT Fagbenie, Lee Ingleby, Sarah Solemani i Tom Cullen.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime