Subota, 23 ožujka, 2024

Najočekivaniji filmovi ove godine: Rekordni broj potencijalno genijalno zabavnih naslova

Količina potencijalno zabavnih i izazovnih naslova nadmašit će za 500% očekivanja prema onome što su dosad pandemijske godine nudile. Od filmovima s naših prostora ističemo tri debitantska naslova: 'Divljake' Darija Lonjka koji nakon dvije duge godine post produkcije konačno ulaze u premijerni program, 'Pulu' Andreja Korovljeva te debi film Nine Violić

Ako se nečemu možemo veseliti ove godine, to su najave novih filmova. Količina potencijalno zabavnih i izazovnih naslova nadmašit će za 500% očekivanja prema onome što su dosad pandemijske godine nudile.



Dapače, količina nastavaka velikih hitova i produkcijski točno predračunatih potencijalnih hitova posljednjih dvadesetak godina novog milenija nije bila ovoliko bogata. “Rat” između zadržavanja kino publike i ugađanja ljubiteljima streaming kućnim projekcijama prouzrokovao je hiperprodukcijsku kojoj nije naći kvalitativnih praznih mjesta.

Na popis nije uvršten cijeli niz akcijskih superjunaka, sequela i prequela od Black Adama do Johna Wicka i niz potencijalno interesantnih indie filmova made in Europe, Južna Koreja, Meksiko, Brazil i ine potencijalno respektabilne i izazovne vanengleske jezične teritorije.

Od filmovima s naših prostora ističemo tri debitantska naslova: “Divljake” Darija Lonjka koji nakon dvije duge godine post produkcije konačno ulaze u premijerni program, “Pulu” Andreja Korovljeva te debi film Nine Violić. O svima ponešto opširnije:

1/ LOST CITY (Aaron/Adam Nee)

Neozbiljna akcijska “Romancing The Stone” zezancija sa Sandrom Bullock, Bradom Pittom i Channingom Tatumom te Danielom Radcliffeom.

2/ INDIANA JONES 5 (James Mangold)

Dovoljno je reći – slavni pustolov Dr. Indy se vraća u misiju i posuditi Terminatorovu kultnu “I’ll Be Back”.

3/ OPERATION FORTUNE: RUSE DE GUERRE (Guy Ritchie)

Jason Statham, Hugh Grant, Aubrey Plaza i Josh Harnet kombiniraju duhovite replike, opaki gangsteraj i gomilu neozbiljnih situacija koje kao da su landemark i trademark potpisa Guya Ritchieja koji se zabavlja na Tarantinovom terenu.

4/ UNBEARABLE WEIGHT OF MASSIVE TALENT (Tom Gormican)

Nic Cage koji tumači Nicolasa Cagea u filmu čiji se plot sprda s Nicolasom Cageom može biti samo brutalno zabavna autoreferencijalna zezancija.

5/ AVATAR 2 (James Cameron)

Povratak na meditacije s plavim ljudima na plavim planetima može biti samo jawdrop filmsko iskustvo za ljubitelje bajki s drugih svjetova.

6/ SCREAM (Matt Bettinelli-Olpin/Tyler Gillett)

Povratak Wes Cravenove super zabavne horor komedije i franšize u kojoj se Ghost face vraća na telefone terorizirati novu gomilu klinaca i studenata zajedno sa starom postavom i suludim whodunit konceptima.

7/ BULLET TRAIN (David Leitch)

Brad Pitt i Sandra Bullock opet zajedno u potencijalno najizazovnijem akciću godine o pet plaćenih ubojica koji odjednom shvate da imaju isti cilj i zadatak.

8/ MISSION IMPOSSIBLE 7 (Christopher McQuarrie)

James Bondov i Jason Bourneov najveći oponent, sa svojom zabavnom ekipom špijuna Ethan Hunt u Tom Cruise tijelu, kreću u novu “larger than life” epizodu spašavanja svijeta.

9/ UNCHARTED (Ruben Fleischer)

Superkacijski Indiana Jones nove generacije nastao i sklopljen prema playstation igrici obećaje tonu zabave po “neobilježenim” područjima planeta Zemlje.

10/ MERRY ME (Kat Coiro)

Romantična komedija s J. Lo i Owenom Willsonom kao neočekivanim parom – velikom glazbenom zvijezdom i likom iz publike koji se spletom blesavih okolnosti nađu pred brakom.

11/ TURNING RED (Domee Shi)

Animirana zezancija o klinki koja kad se razljuti postane velika crvena panda.

12/ 355 (Simon Kinberg)

Akcijska ženska trilerčina s niskom women power imena kao što su Jessica Chastain, Lupita Nyong’o, Penélope Cruz, Diane Kruger, Fan Bingbing.

13/ CLEOPATRA (Karl Skogland)

Gal Gadot u biopicu o životu okrutne vladarice.

14/ JURASSIC WORLD 5: DOMINION (Collin Trevorrow)

Dinosaurusi u petom dijelu Spielberg/Crichton izmaštavanja konačno preuzimaju kontrolu nad ljudima.

15/ PINOCCHIO (Guillermo Del Toro/Mark Gustafson)

Mračna ekranizacija popularne dječje bajke o lutku koji je volio lagati pa bi mu od laži izrastao nos.

16/ TOP GUN 2 (Joseph Kosinski)

Maverick se vraća u letačku bazu ne bi li tamo trenirao Gooseovog sina, najkraći je plot nekoliko puta dosad odgađanog šminkeraja Toma Cruisea s jednim od najvećih hitova osamdesetih.

17/ THE BUBBLE (Judd Apatow)

Nekoliko komičara zatvorenih na setu filmu za vrijeme pandemije pokušavaju završiti scenarij, u jednoj je rečenici premisa novog filma jednog od najzabavnijih i najvještijih redatelja post Woody Allen ere.

18/ TICKET TO PARADISE (Ol Parker)

Julia Roberts i George Clooney opet zajedno na platnu u romantičnoj komediji o roditeljima koji pokušavaju kćer odgovoriti od ideje udaje za “pogrešnoga”.

19/ NOPE (Jordan Peele)

Što se zbivalo prije “Us”, odgovorit će tvorac inovativnih horora novog doba.

20/ HALLOWEEN ENDS (David Gordon Green)

Načelno, jedini film za koji unaprijed možemo tvrditi da će biti prilično razočarenje, kao i prethodna dva reboot naslova, ali avanture kultnog slashera Michaela Myersa se ne propuštaju.

21/ DISSAPOINTMENT BLYD (Ari Aster)

Joaquin Phoenix u filmu o događajima prije fantastičnog neohorora “Midsommer”.

22/ KILLERS OF THE FLOWER MOON (Martin Scorsese)

Po noveli Davida Granna, Marty spaja De Nira i Di Capria u priči o događajima koji su vodili i prethodili osnivanju FBI-a.

23/ BABYLON (Damien Chazelle)

Margot Robbie i Brad Pitt u još jednom misterioznoj priči o ranim danima Hollywooda čiji se točni zaplet drži i dalje u tajnosti.

24/ WENDELL & WILD (Henry Selick)

Stop motion fantasy horor komedija o dva brata demona koji pokušavaju naći izlazak iz pakla.

25/ I WANNA DANCE WITH SOMEBODY (Kasi Lemons)

Biografski film o životu prekrasne Whitney Houston.

26/ KIMI (Steven Seoderbergh)

Postcovid hi tech triler sa Zoe Kravitz o ženi koja mora prevladati strahove agorafobije za vrijeme masovnih uličnih protesta i demonstracija kontra mjera vlade u vrijeme pandemije.

27/ LUCKIEST GIRL ALIVE (Mike Barker)

Po hit romanu Jessice Knoll u igru se vraća Flashdance zvijezda Jennifer Beals zajedno s Milom Kunis u priči o djevojci koja se susreće s traumama koje je gone već mnogo godina još iz rzdoblja tinejdžerstva.

28/ DIVLJACI (Dario Lonjak)

Sitni hrvatski hohštapleri i krimosi se nađu na granici između Hrvatske i BiH nakon neuspjele pljačke pa završe u kampu islamskih terorista pokraj Bihaća.

29/ BACI SE NA POD (Nina Violić)

Film prati posljednjih pola sata raspadajućeg braka prikazujući, događaje iz perspektive supruge, supruga i njihova djeteta.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Nina Violić (@ninaviolic_)

30/ PULA (Andrej Korovljev)

Prema istoimenom romanu Vladimira Stojisavljevića, priča filma je smještena je u ljeto 1995. godine i prati ljubavnu priču prognanika iz BiH Mahira i pulske maturantice Une, koje dijeli razlika u godinama, društveni status, osobne obiteljske priče, način života i pripadnost dijametralno različitim društvenim skupinama iz dvaju različitih svjetova.

Naslovna fotografija: Twitter

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime