Subota, 23 ožujka, 2024

Ne propustite: Top 10 filmova koje vrijedi pogledati ovoga ljeta

Nakon pandemije koja je 2 godine prilično usporila filmsku industriju, napokon imamo što gledati u kinima i na streaming servisima. Uživajte!

Filmovi su se vratili u velikom stilu, a nakon dvije godine pogođene pandemijom spremni smo proslaviti njihov povratak. “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” započeo je ljetnu sezonu blockbustera s rekordnim brojkama, pokazujući da je publika više nego spremna za povratak u kina, posebno za spektakle superheroja veće veće od života poput Marvela i DC-a.



“Top Gun: Maverick”, “Thor: Love and Thunder” i “Jurassic World Dominion” vjerojatno će privući najviše filmskih gledatelja ovog ljeta, ali postoji i mnogo izbora filmova za obitelji poput “Lyghtyer” i “Minions: The rise of Gru”. Za one koji ne vole superheroje ili dinosaure, od ostalih filmova trebamo izdvojiti “Good luck to You, Leo Grande” i “Where the Crawdads Sing” te horor film “Nope”.

Izdvajamo 10 filmova koje svakako treba pogledati:

1/ Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Hororom ispunjen nastavak Sama Raimija “Doctor Strange” već je odjeknuo na kino blagajnama dospivši na 11. mjesto ljestvice premijernog prikazivanja filmova svih vremena. Poput “Spider-Man: No way home” prije njega, film ima nekoliko šokantnih epizoda koje će obožavatelji Marvela sigurno voljeti, a otvara multiverzum MCU-a kako bi otvorio pozornicu za nove filmove budućnosti koji dolaze. Raimijevi vizualni prikazi koji bodu oči te fantastičan rezultat Dannyja Elfmana najbolje se može doživjeti na velikom platnu, a film će stići na Disney+ kako bi se mogao emitirati kod kuće u nadolazećim mjesecima.

2/ Firestarter

Horor roman Stephena Kinga iz 1980. O mladoj djevojci sa zastrašujućim telekinetičkim moćima dobiva svoj remake. Originalna filmska adaptacija klasik je iz 80-ih s Drew Barrymore i Georgeom C. Scottom u glavnim ulogama, tako da iako nam je teško povjerovati da u ovome filmu Zac Efron glumi tatu, uloga mu dosljedno pristaje. Redatelj Keith Thomas režirao je vrlo zastrašujući horor s religioznom tematikom iz 2021. “The Virgil” tako da će zasigurno dodati iskru u ovoj modernoj verziji.

3/ Top Gun: Maverick

Tom Cruse doslovno je uskočio u kokpit za nastavak “Top Guna”, filma koji je obilježio 80- godine prošlog stoljeća i koji su generacije obožavale. I u ovom filmu nastavlja provjerenu formulu za uspjeh, a baš kao i u svim mogućim nastavcima filma “Nemoguća Misija”, Cruise sam izvodi gotovo sve svoje vratolomije, naglašavajući autentičnost i intenzitet zapanjujućih sekvenci.

4/ Jurassic World Dominion

Iz nekog razloga nakon gotovo 30 godina, dinosauri i ljudi još ne mogu pronaći način da se slažu. Chris Pratt, Bryce Dallas Howard i originalne zvijezde Laura Dern, Sam Neil i Jeff Goldblum vraćaju se kako bi zaustavili kaos dinosaura u ovom finalu trilogije Jurassic Worlda. Snimanje filma počelo jeu Kanadi u veljači 2020. godine, a već sljedećeg mjeseca preselilo se na druga mjesta u Engleskoj. Produkcija je obustavljena u ožujku zbog globalne pandemije, ali je nastavljena u srpnju i zaključena četiri mjeseca kasnije u studenom s lokacijama snimanja koje su uključivale engleski Pinewood Studios i Maltu.

5/ Halftime

Ovaj dokumentarac Jennifer Lopez trebao bi dati dubinski i osobni pogled na život superzvijezde, od njezine glumačke karijere do njezinog glazbenog uspona. “Halftime” će se premijerno prikazati 14. lipnja ekskluzivno na Netflixu. U tom filmu Lopez nam dopušta da zavirimo iza zavjese, otkrivši baš sve – od svog legendarnog nastupa na poluvremenu na Super Bowlu 2020. sa Shakirom do toga kako se snašla u ulozi majke, latino-kreativke i žene u 50-im godinama života… Ovo je Jennifer Lopez kakvu nemamo prilike vidjeti u njezinim intervjuima.

6/ Father of the Bride

“Father of the Bride” je nadolazeća američka romantična komedija redatelja Gaza Alazrakija i scenarista Matta Lopeza, zasnovana na istoimenom romanu Edwarda Streetera it 1949. godine. Ovaj remake klasika “Father of the Bride” iz 2022. fokusira se na kubansko-američkog patrijarha koji se uspaniči kada sazna da mu se kći udaje. Komedija će se emitirati na HBO Maxu, a glume Andy Garcia, Gloria Estefan, Adria Arjona, Isabela Merced, Diego Boneta i Chloe Fineman.

7/ Cha Cha Real Smooth

Cooper Raiff, glumac, pisac i redatelj koji stoji iza kultne fakultetske romanse “Shithouse”, vratio se s još toplijim i nejasnijim filmom o odrastanju. Slacker Andrew (Raiff) dobiva u posao voditelja zabave te se neplanirano posve fatalno zaljubi u mladu majku (Dakota Johnson) koja je također u tome trenutku u životnoj prekretnici. Zanimljiva je jaka kemija između Raiffa i Johnson koja je dobitna kombinacija za sve gledatelje koji željno iščekuju ovaj film.

8/ The Grey Man

U  ovom filmu Ryan Gosling glumi jednog od najvještijih CIA-inih plaćenika koji otkriva tajnu unutar agencije i dobiva nagradu za ubojstvo jednog od njegovih bivših suradnika kojeg glumi Chris Evans. Sporednu glumačku postavu čine Ana De Armas, Rege Jean Paige, Jessica Henwick, Billy Bob Thornton i Alfre Woodward. Očekujte da će “The Grey Man” biti Netflixova najveći originalni filmski hit ove ljetne filmske sezone.

9/ Bullet Train

Glavna zvijezda ovog komičnog akcijskog trilera o hrpi ubojica koji se suočavaju na lokomotivi je – Brad Pitt, što je sasvim dovoljan razlog da nikako ne propustite pogledati ovaj film. Osim njega, glumačku postavu čine Joey King, Aaron Taylor – Johnsona, Brian Tyree Henry, Andrew Koji, Michael Shannon, a redatelj je David Leitch. Ovo je sigurno dobitna kombinacija za puna kina ovoga ljeta.

10/ Good luck to You, Leo Grande

U ovoj vješto izvedenoj komediji Emma Thompson glumi učiteljicu udovicu koja unajmljuje “ljubavnika” Daryla McCormacka. Nakon što se sretnu u hotelu, polako se upoznaju i dok ona ponovno otkriva svoju seksualnost, on maestralno obavlja ulogu brižljivog partnera za što je i plaćen. Režiju potpisuje Sophie Hyde, a scenarij Katy Brand. Film je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu 22. siječnja 2022. a u kinima će biti od 17. lipnja 2022. godine.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime