Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Nova vruća Netflixova serija ‘Sex/život’ postavlja škakljiva pitanja o braku i seksu

Serija prepuna seksi scena, seksualnih maštarija, muške golotinje i sjećanja na bivšeg ljubavnika priča je o nezadovoljnoj ženi koja se pita je li prekasno krenuti putem kojim nije krenula

“Seks / život” nova je Netflixova serija o nezadovoljstvu u braku i monogamiji koja postavlja nekoliko velikih pitanja, od kojih je najvažnije – kad je u životu zaista prekasno početi iznova?



Serija je prepuna seksi scena, seksualnih maštarija, muške golotinje i sjećanja na bivšeg ljubavnika, u okosnica je priča o nezadovoljnoj ženi koja se pita je li prekasno krenuti putem kojim kad je trebala, nije krenula. Sarah Shahi glumi Billie, majku dvoje djece koja ili živi san u Connecticutu, ili je u figurativnoj komi već osam godina, ovisno kako je doživljavate.

Jednog dana Billie na svom laptopu počinje pisati dnevnik – u Word dokumentu, koji ostavlja uokolo kao da iščekuje da ga netko pročita. Prije svega pritom misli na svog supruga Coopera (Mike Vogel) – jer se potajno nada da će tako njezine želje postati stvarnost. Većina njezinih maštarija je o njezinom bivšem ljubavniku Bradu (Adam Demos), a što se više vraća u prošlost, to više preispituje svoju sadašnjost i citira Betty Friedan. Kad njezin suprug pronađe dnevnik, Billie kreće na put samootkrivanja koji ugrožava stabilnost njezina života i obitelji.

Vrlo brzo su sve tajne otkrivene

Većina prikaza Sarahina odnosa s Cooperom smještena je u predgrađe Connecticuta, a Sarah je zamijenila mini haljinice i kožne jakne grudnjacima za dojenje i širokom odjećom. Nedavno je sanjarila o sjajnom seksu koji je imala s Bradom, producentu i lošem dečku s kojim je izlazila u…? Kasnim 20-ima… Barem tako pretpostavljamo.

Teško je odrediti dob bilo kojeg lika jer su jedine oznake vremena datumi u Billienom dnevniku (koji traju otprilike od ožujka do listopada iste godine) i Billieno zapažanje da je prošlo osam godina otkako je zadnji put vidjela Brada. S obzirom na to da Billie uopće nije ostarila u posljednjih osam godina, gotovo se ne može razlikovati kako izgleda sada, a ako u prošlosti kad je bila mlada i tulumarila. Osim po muškarcima i vrsti odjeće koju nosi.

Dnevnik postaje otvorena knjiga – spojleri!

Billie pokušava oživjeti svoja sjećanja dokumentirajući ih na jedno mjesto: svoj dnevnik koji postaje “otvorena knjiga”. Kad njezin suprug, Cooper, naleti na arhivu seksualnih iskustava svoje supruge, u početku je nadahnut da ponovno zapali iskru u njihovom braku. Isprva Billie misli da je to ono što ona želi i uz pomoć najbolje prijateljice Sashe (Margaret Odette) pretvara dnevnik u vodič za vođenje ljubavi. No, to možda neće biti dovoljno za Billie, koja nastavlja maštati o Bradu. Također, Cooper se nakon nekog vremena pita koliko dobro poznaje svoju suprugu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Sex/Life (@sexlife)

 Saznajemo li nešto novo o odnosima u braku?

Serija je adaptaciji romana BB Eastona, “44 poglavlja o 4 muškarca”, a producentica Stacy Rukeyser kroz osam epizoda pokreće raspravu o izazovima s kojima su suočeni mnogi ljudi u brakovima. Sublimacija želje i identiteta, do koje često dolazi u dugim vezama, i spoznaja da odabir puta možda nije dugoročno zadovoljstvo, teme su koje vrijedi istražiti, ali “Seks / život” ne nadilazi samo postavljanje pitanja. Billie doslovno izgovara te teme dok ih tipka na svoj MacBook, nešto u stilu Carrie Bradshaw iz “Seksa i grada”.

Ona razmišlja o prirodi seksa i odnosa, ali ne ide dalje od toga. Sve saznamo u prve dvije i pol epizode, jer Billie shvaća da njezina iznenadna zaokupljenost Bradom znači da nije toliko sretna kao što je mislila. Sljedećih pet i pol epizoda Billie prolazi kroz isti ciklus Brad – seks sjećanja. I toga kako je Brad bio loš dečko, dok gleda u supruga i razmišlja može li se promijeniti, a istodobno se prisjećajuća Sashe i zatim sve ispočetka u nedogled.

Iako serija ne daje nikakve nove odgovore, dapače, radnja je već viđena i nekoliko puta obrađena, ipak se isplati pogledati. Lagana i opuštajuća serija koja je idealna za ljeto, ali gledajte je pod klimom jer podiže temperaturu 🙂

Naslovna fotografija: Instagram 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime