Četvrtak, 21 ožujka, 2024

‘Ne vjeruj svojim očima’: Sve o Netflixovoj seriji čiji kraj vrijedi čekanja

'Ne vjeruj svojim očima' vrlo je zanimljiva i napeta serija koja se poigrava žanrovima kako bi u svojoj publici probudila razna pitanja. Knjiga i njezin završetak podijelili su čitatelje, baš kao što će to sigurno učiniti i serija među njezinim gledateljima

Serija ‘Ne vjeruj svojim očima’, u kojoj glume Tom Bateman, Eve Hewson i Simona Brown, premijerno je prikazana na Netflixu u 2021. godini, ali još uvijek izaziva veliku pažnju gledatelja. U produkciji Left Bank Picturesa uz Sony Pictures Television, šestodijelnu seriju adaptirali su Steve Lightfoot i Angela LaManna. Temeljena je na knjizi Sarah Pinborough, te je zapravo dojmljiv triler koji nećete moći prestati gledati dok vas njegov kraj ne iznenadi.



Premda vam se na početku ove Netflixove drama čini kako je spora radnja, situacija s vremenom postane vrlo zanimljiva. Tek kad završite s gledanjem ove znanstveno-fantastične serije shvatit ćete neke situacije koje ste možda propustili tijekom gledanja.

‘Već viđena priča’, ali šokantno iznenađenje na kraju

U početku se ova serija britanske produkcije od šest epizoda čini kao još jedna već viđena priča jer stavlja glavnu glumicu (Simona Brown) u izuzetno neugodan položaj. Radnja je smještena u Londonu i prati Louise Barnsley, samohranu majku s honorarnim poslom u psihijatrijskom uredu. Nakon što ju suprug ostavi zbog druge žene, Louise je jedini prioritet njezin sin Adam. No, situacija se mijenja kada odluči jedne večeri izaći na piće. Za šankom upoznaje zgodnog i tajanstvenog Škota. Između njih se odmah osjeća kemija, no Louise sljedećeg dana saznaje kako je tajanstveni muškarac zapravo njezin novi šef, psihijatar David Ferguson (Tom Bateman). David je pak oženjen prelijepom Adele (Eve Hewson). Louise ipak započinje vezu s Davidom, a stvari se preokrenu kad se ujedno sprijatelji i s Adele, nakon što ju slučajno sretne u blizini škole svoga sina.

Na Adelin zahtjev, dvije žene stvaraju tajno prijateljstvo, a veže ih i zajednička povijest noćnih strahova. Naime, Louise proživljava strašne noćne more koje je navode da mjesečari. Adele je uči kako kontrolirati svoje snove uz pomoć uputa iz jednog starog časopisu koje je napisao Rob (Robert Aramayo), problematični prijatelj iz Adeline prošlosti. Louisino prijateljstvo s Davidovom naizgled savršenom suprugom, otvara brojna pitanja o njihovom problematičnom odnosu o kojem više toga saznajemo (presporo u prvih nekoliko epizoda) kroz povratak u povijest. Je li David nasilan i kontrolirajući suprug ili je Adele vrlo manipulativna žena? Louise će se naći u njihovoj mreži laži i obmana.

Pravi razlozi toksičnosti u vezi Davida i Adele

Ono što ovu seriju čini toliko zanimljivom u prvom redu jest neobičan i tajanstven odnos između Davida i Adele. Između para postoji toksičnost koju i Tom Bateman i Eve Hewson zorno prikazuju. Davidov lik je stalno hladan i povučen kad je sa suprugom, dok se Adele ponaša poput supruga iz Stepforda, savršeno odjevena i hladna – čime kod gledatelja stvara osjećaj jeze i proračunatosti. Kroz flashbackove, serija polako otkriva razloge toksičnosti u njihovom braku – zašto David odbija Adeli reći “Volim te” telefonom i zašto je neprestano zove u određeno vrijeme tijekom dana kako bi je provjerio.

Odgovore na razna pitanja svi s nestrpljenjem iščekujemo no kulminacija serije događa se na samom kraju koji će mnoge šokirati i iznenaditi. Ono što se naizgled kao priča o nevjeri s vibracijama kultne “Fatalne privlačnost” – s vremenom se razvija u nepredvidivim smjerovima i dovodi do mnogih iznenađenja. Najbolji dio na kojem su scenaristi Steve Lightfoot i Angela LaManna konstruirali seriju, jest osjećaj gledatelja da su sve to otprije vidjeli, no kraj nudi pravo iznenađenje. Serija je vrlo dobro producirana, savršeno prenosi osjećaj nelagode, što samo potvrđuje da nije sve onako kako nam se čini.

‘Ne vjeruj svojim očima’ vrlo je zanimljiva i napeta serija koja se poigrava žanrovima kako bi u svojoj publici probudila razna pitanja. Knjiga i njezin završetak podijelili su čitatelje, baš kao što će to sigurno učiniti i serija među gledateljima.

Svi koji su zainteresirani za čitanje knjige ‘Ne vjeruj svojim očima’ mogu je pronaći na linku: https://shop.egmont.hr/proizvod/odrasli-1/ 

Naslovna fotografija: Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime