Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Odlična reklama za Split: Uskoro na Netflix dolazi uzbudljivi triler koji je sniman u Hrvatskoj!

Je li Hrvatska uistinu opasna za dvije solo djevojke? Hoće li im se nešto dogoditi u Splitu tijekom izlaska?

Netflix je objavio trailer za svoj novi psihološki triler “The Weekend Away”. Film, prema dosad viđenoj najavi, izgledao kao tajanstven i pun preokreta, a ono što nas je posebno privuklo je to što se radnja filma događa, ni manje ni više nego u Hrvatskoj. Film na Netflix dolazi 3. ožujka 2022., a temelji se na istoimenom bestseleru autorice Sarah Alderson.



Obožavatelji serije “Tračerica” će biti vrlo zadovoljni i zainteresirani za gledanje filma, jer se u njemu pojavljuje Leighton Meester, poznata kao Blair Waldorf. Ovo je njezina prva uloga u filmu koji je Netflixova produkcija.

Dvije prijateljice odlaze na odmor iz snova, ali dolazi do nesreće

Dvije najbolje prijateljice, Beth (Leighton Meester) i Kate (Christina Wolfe), ostave svoje živote i krenu na zabavni vikend u Hrvatsku, ali ubrzo ih dočeka pakao. Beth je u braku i ima tek rođenu bebu, pa je u početku poprilično zatvorena i oprezna u vezi putovanja u inozemstvo, ali uz Kate se vrlo brzo opustila.

Kate jako želi da se njih dvije dobro zabave i maksimalno uživaju u zajedničkom vremenu, kao što su nekada. Prijateljice odlaze u restoran na večeru nakon čega slijedi uzbudljiva večer u prepunom noćnom klubu. Dok su u klubu, muškarci im krenu prilaziti, a to zasmeta Beth, s obzirom na da je u braku i sve što želi jest vratiti se u hotel.

Stvari postaju vrlo mračne kada teaser odjednom prikaže Kateino beživotno tijelo koje pluta u moru. Kad se sljedećeg dana probudi, Beth se naizgled ne sjećajući događaja od prethodne noći, a ubrzo shvati da je njezina najbolja prijateljica nestala bez traga. U idućoj sceni Beth je u mrtvačnici i ispituje pogrebnika i skupinu detektiva je li smrt bila nesretan slučaj.

Policija Beth tretira kao glavu osumnjičenicu jer su svjedoci iz kluba ispričali kako su se ona i Kate svađale cijelu noć, ali Beth se ničega ne sjeća. Nakon što je optužena za ubojstvo svoje prijateljice, Beth se oduzima putovnica, kako ne bi mogla pobjeći iz Hrvatske.

Beth je krenula u potragu za istinom o nestanku svoje prijateljice. Kao glavna osumnjičena za ubojstvo, nada se da će otkriti alibi, kao i otkriti tko bi mogao biti pravi ubojica ili ubojice. Uz probleme na koje nalazi na svakom koraku, Beth ne zna kome uistinu može vjerovati, kada je u pitanju razotkrivanje brutalnog ubojstva njezine prijateljice.  

Hrvatska je opasna zemlja za mlade djevojke koje žele zabavu?

S Meester u filmu glume Luke Norris, Christina Wolfe, Ziad Bakri i Amar Bukvić. Film je sniman u Hrvatskoj, a iz scena možemo prepoznati Split kao mjesto gdje su djevojke odlučile provesti svoj vikend iz snova.

Velika je stvar što je Hrvatska prikazana u filmu, naročito na Netflixu koji je jedna od, ako ne i najpopularnija platforma za gledanje filmova i serija. Barem se zna da se radnja odvija u Hrvatskoj za razliku od filma “Čuvaj me s leđa 2”, koji se snimao u Rovinju i Istri, a cijelo vrijeme se priča o Italiji. Te scene je bilo jako teško za gledati. Srećom, ovaj film se “ne srami” mjesta radnje, ali ipak to može biti i loša stvar za Hrvatsku i Split kao takav.

Čarima ove istarske vinarije nisu odoljeli ni Salma Hayek i Ryan Reynolds

Istina, mnogi gradovi su dobili na popularnosti nakon što su prikazani u  filmovima i serijama, ali ovdje je, potencijalno, sama radnja problem. Je li Hrvatska uistinu opasna za dvije solo djevojke? Hoće li im se nešto dogoditi u Splitu tijekom izlaska? Pa, šanse su gotov nikakve, ali uvijek treba biti na oprezu. Ljeti u Splitu boravi veliki broj stranaca, a u gradu je uvijek veliki šušur i gužva. Naravno, loših ljudi ima svugdje, ali na svijetu ima mnogo nesigurnijih destinacija za dvije solo djevojke, u odnosu na Split.

S obzirom na da još ne znamo rasplet radnje, ne može suditi o tome kakvu će reklamu film donijeti za Hrvatsku. Nadamo se ne negativnu, jer našem turizmu to uistinu nije potrebno. Nadamo se da je ubojica Beth, a ne netko s mjestom stanovanja u Lijepoj Našoj.

Naslovna fotografija: Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime