Nedjelja, 3 srpnja, 2022

Sedam koraka koji će vam pomoći da se osjećate kao član bande La Casa de Papel

Za sve obožavatelje serije La Casa de Papel, Netflix je pripremio nekoliko 'trikova iz rukava' s predavanja Profesora

Nakon pet godina i isto toliko sezona, jedna od najnapetijih saga na Netflixu dolazi svom kraju. No za sve obožavatelje serije La Casa de Papel, Netflix je pripremio nekoliko “trikova iz rukava” s predavanja Profesora. Donosimo sedam savjeta pomoću kojih ćete se osjećati kao dio njegova tima.

Korak 1: Formirajte identitet u stilu ProfesoraTokio, Berlin ili Helsinki, ili možda potpuno drugačiji i još uvijek nekorištena imena gradova poput Frankfurta, Singapura, Osijeka, Rijeke ili Zagreba? Izbor je golem – postoji 128 gradova u Hrvatskoj! Bez obzira na to koji od njih odaberete za sljedeći nadimak u Profesorovom timu, dobra je ideja postaviti ga za naziv profila. Da biste ga personalizirali, nakon što se prijavite na svoj Netflix račun, idite na www.netflix.com/EditProfiles, odaberite profil, a zatim uredite svoje ime i sliku kako god želite. Postoji cijeli La Casa de Papel izbor samo za vas, što znači da imate stvarno puno izbora.

Korak 2: Ako otkrijete neželjenog gosta, izbrišite njegov uređaj

Neželjeni gost koristi vaš Netflix račun? To može biti prijatelj, brat ili sestra na čiji smo se uređaj jednom prijavili ili čak bivši partner/ica koji još uvijek nije postavio/la vlastiti račun nakon prekida i iseljenja. Kako otjerati uljeza koji je, poput [spoiler alert] Palerma privremeno ili trajno izbačen iz tima? Kako biste brzo i učinkovito provjerili da samo članovi kućanstva koriste zajednički račun, idite na “Račun” u izborniku i odaberite “Odjavi se na svim uređajima” te kliknite na gumb za potvrdu deaktivacije. Kliknite i spriječite krizu.

Korak 3: Krenite u vlastitu pljačku – ponesite Netflix sa sobom

Spremate se za odlazak u banku! Dok čekate isplatu na šalteru možete ubiti (najvažnije pravilo – bez žrtava)… dio vremena i gledati Netflix. Kako nepredviđeni događaji ne bi prekinuli projekciju, najbolje je unaprijed preuzeti odabrani naslov i gledati ga offline – u bilo kojoj banci na svijetu! Odaberite naslov koji biste željeli gledati u aplikaciji Netflix i preuzmite ga na mobilni uređaj. Na stranici s opisom sadržaja kliknite na ikonu “Preuzimanja” (za TV serije ikona će se pojaviti pored svake dostupne epizode). Nakon što je preuzimanje naslova završeno, možete mu pristupiti putem aplikacije u odjeljku “Moja preuzimanja”. Sada ste spremni za svoj sljedeći posao!

Korak 4: Zaštitite svoj tim

Svaka banda ima svoja vlastita pravila – Profesor im je to jasno naglasio od samog početka. Bez imena, bez osobnih podataka, bez bliskih odnosa i bez žrtava. Sve to u svrhu zaštite članova tima. Vaš Netflix račun može koristiti do pet osoba u isto vrijeme, stoga je dobra ideja pripremiti pojedinačne profile kako bi svaki član mogao na siguran način otkriti tajne kolekcije filmova i serija, dok roditelji istovremeno sve mogu imati na oku.

U odjeljku “Profil i roditeljski nadzor” možete pronaći cijeli niz mogućnosti kreiranih za Profesora – postavljanje PIN-a, dobna ograničenja ili uklanjanje određenih naslova iz kolekcije i drugo. Samo nekoliko klikova – i onda čak i mali “Split” može uživati u vlastitom mjestu u bandi te pristupiti svom omiljenom sadržaju.

Korak 5: Ne ostavljajte tragove za sobom

Čak i najbolje pljačke mogu biti ugrožene kada za sobom ostavite otiske. Ako želite zadržati svoje omiljene emisije i filmove u tajnosti, možete izbrisati povijest gledanja tako da se prijavite na svoj Netflix račun putem web stranice Netflix.com. Odaberite profil za koji želite urediti povijest gledanja i kliknite na opciju “Račun”. U odjeljku “Moj profil” odaberite “Pregled aktivnosti” i na “Aktivnost za (vaše ime)” kliknite na ikonu   pored epizode ili naslova koji želite sakriti (ako sakrivate epizodu, imat ćete i mogućnost sakrivanja cijele serije). Za sakrivanje cijele povijesti gledanja, odaberite opciju “Sakrij sve” na dnu stranice.

Korak 6: Upravljajte Netflix profilom poput Ría

Rio je pravi virtuoz na tipkovnici. Kako biste barem malo osjećali kao haker, provjerite znate li ove praktične prečace dok gledate Netflix na računalu:

  • Enter i razmaknica – pauza i reprodukcija;
  • F – uključivanje/isključivanje načina rada preko cijelog zaslona;
  • Esc – isključivanje načina rada preko cijelog zaslona;
  • Shift + strelica udesno – premotavanje 10 sekundi unaprijed;
  • Shift + strelica ulijevo – premotavanje 10 sekundi unatrag;
  • Strelica gore – pojačavanje glasnoće;
  • Strelica prema dolje – smanjivanje glasnoće;
  • M – bez zvuka;
  • S – preskakanje uvoda;

Korak 7: Profesorovi tajni kodovi

Profesor uvijek ima plan A, B, C… i tako sve do kraja abecede. Njegovi detaljno razrađeni planovi za potencijalne situacije više su puta spasili cijeli tim od nevolja. Finale priče u ‘Bank of Spain’ bliži se kraju, stoga je sjajna ideja znati posebne kodove koji će donijeti još uzbudljivijeg sadržaja u kojima ćete uživati:

TV trile–i – 89811

Akcijski trile–i – 43048

Akcija i avantu–a – 1365
 
Kriminalistička akcija i avantu–a – 9584
 
Kriminalistički trile–i – 10499
 
Kriminalističke TV seri–e – 26146 Kriminalistički filmo–i – 5824
 
Latinoamerički kriminalistički filmo–i – 4756 Španjols–i – 81399657
 
Nape–o – 100055
 
Uzbudljivo – 100041

Kako biste ih koristili, samo zalijepite kod na kraj poveznice http://www.netflix.com/browse/genre/. Na primjer, ako želite gledati “Kriminalističke trilere”, upišite u traku za pretraživanje sljedeću poveznicu: https://www.netflix.com/browse/genre/10499.

Pročitajte još...

‘La Casa de Papel’: Pjesme koje možemo čuti u 5. sezoni popularne serije

Baš kao i prethodne sezone i ova sadrži zanimljiv mix pjesama koje su nam "ušle u uho" i ne prestajemo ih pjevušiti

Sound & Vision: ‘Tudum’ ili kad Netflix prezentira…

'Tudum' podsjeća na događaje kao što su ComicCon, Disneyjev D23 ili DC FanDome, čiji je cilj iskoristiti žestinu dobro uspostavljenih baza obožavatelja. Čini se da je Netflixov 'Tudum' Netflix pokušaj oblikovanja vlastite verzije takvog B2C događaja

Imamo odlične vijesti: Stiglo je posljednjih 5 epizoda La Casa De Papel, ali ipak nije kraj!

Putovanje 'Money Heista' ili 'La Casa De Papel' danas završava na Netflixu. Objavljena je peta sezona, odnosno 2. dio pete sezone popularne serije. Svjedočili smo pet nevjerojatnih sezona, ali ipak nije potpuni kraj. Kako nije kraj kada je serija završila? Saznajte u nastavku 😉 

Stigla je nova i posljednja sezona ‘Casa de papel’ – znamo sve detalje

Posljednja sezona jedne od najpopularnijih serija na Netflixu emitirat će se u dva dijela, a svaki će imati po pet epizoda. Prvi dio premijerno je prikazan danas, 3. rujna, a drugi će se prikazati 3. prosinca!

Povezano

7 najboljih dokumentarnih filmova i serije o istinitim zločinima!

U ovoj godini imamo novi popis zadivljujućih dokumentarnih filmova i scenarističkih serija o istinskim zločinima za gledanje

Konačno je stigao Stranger Things sezona 4, dio 2, imamo sve detalje!

Drugi dio ove sezone će biti drugačiji, a ovaj put je razlika to što će biti prikazane samo dvije epizode za razliku od sedam koje čine prvi dio

Slatke male lažljivice se vraćaju: Spin-off serije uskoro dolazi na male ekrane!

Upoznat ćemo se s potpuno novim gradom, Millwoodom, ali i s novom generacijom malih lažljivaca. Za razliku od originala serija, sada i roditelji tinejdžerica imaju svoje mračne tajne

Lista filmova i serija koje vrijedi pogledati na Netflixu u srpnju

U ljetnim danima koji su pred nama, osim zabave, izlazaka, raznih festivala i provođenja na plažama, neizostavni dio ljetne ‘furke’ svakako su filmovi i serije koje nas smiruju ili pomažu da pobjegnemo od galame, gužve i svakodnevnog užurbanog ritma

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime