Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Stigla je nova i posljednja sezona ‘Casa de papel’ – znamo sve detalje

Posljednja sezona jedne od najpopularnijih serija na Netflixu emitirat će se u dva dijela, a svaki će imati po pet epizoda. Prvi dio premijerno je prikazan danas, 3. rujna, a drugi će se prikazati 3. prosinca!

Uz očaravajući trailer, Netflix je 24. svibnja najavio datume izlaska pete sezone ‘Casa de papel’, kao i da je ovo posljednja sezona. Serija će se emitirati u dva dijela, a svaki će imati po pet epizoda. Prvi dio premijerno je prikazan danas, 3. rujna, a drugi će se prikazati 3. prosinca.



Kada se španjolska serija prvi put emitirala na Netflixu 2017. godine, postala je međunarodna senzacija. Ova kriminalistička dramska serija trenutno je jedna od najgledanijih neengleskih serija na Netflixu.
Četvrtu sezonu ‘Case de papel’, koja je emitirana u travnju 2020. godine, pogledalo je preko 65 milijuna gledatelja diljem svijeta.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli La Casa de Papel (@lacasadepapel)

Gdje smo stali?

U posljednjoj epizodi 4. sezone priči je došao kraj kada je Profesorova shema natjerala Lisabon da se ponovno ujedini s ostalim članovima bande u banci. Ali, pametna inspektorica Alicia Sierra saznala je za profesorovo sklonište i uhvatila ga bez da je on to očekivao.

Glumci i ekipa pete sezone

Nijedan lik nije siguran u ovoj seriji, ali dosta ih je ostalo do početka pete sezone. Glavni glumci serije su: Álvaro Morte kao Profesor, Miguel Herrán kao Rio, Úrsula Corberó kao Tokio, Jaime Lorente kao Denver, Hovik Keuchkerian kao Bogota, Itziar Ituño kao Lisabon, Esther Acebo kao Stockholm, Darko Perić kao Helsinki, Rodrigo de la Serna kao Palermo, Fernando Cayo kao Coronel Tamayo, Najwa Nimri kao Alicia Sierra, Luka Peros kao Marseille, Belén Cuesta kao Manila, Enrique Arce kao Arturo i José Manuel Poga kao Gandía. Tko će od njih ostati živ, tek ćemo saznati.

Tvrtka daje zaposlenicima da gledaju posljednju sezonu

Netflix India najavila je da će Verve Logic, indijska IT tvrtka, dati svojim zaposlenicima slobodan dan 3. rujna da pogledaju prvi dio 5. sezone. Ovo govori dosta o popularnosti serije.

Za nestrpljive

Ako niste te sreće da ste danas kod kuće i da možet epogledati prvi dio u miru, a ne možete dočekati povratak s posla, donosimo prvih 15 minuta prve epizode. Ne brinite, nitko neće znati da je gledate.

Čitajte s oprezom: spojleri!

Hoće li Lisabon umrijeti?
Nekoliko dana nakon objavljivanja 4. sezone, Álvaro Morte otkrio je kako vidi kraj svog lika Profesora. Prema Express UK-u, dok je govorio na Chelsea Film Festivalu u svibnju 2020., izjavio je: “Profesor je bio vrlo čudan momak, vrlo usamljen i ono što se dogodilo s bendom i pronalaženjem ljubavi, to je zaista malo poglavlje u njegovom životu. Ako govorimo o kraju lika, mislim da bih u jednom trenutku volio vidjeti da se vraća u tu usamljenost, taj osamljeni život na koji je navikao i u kojem mu se čini ugodnije.”
Zbog toga su obožavatelji nagađali hoće li njegov ljubavni interes za Raquel zvanu Lisabon umrijeti ili će prekinuti u nadolazećoj sezoni.

Novi likovi – Miguel Ángel Silvestre i Patrick Criado
Álex Pina, tvorac serije, potvrdio je za Entertainment Weekly kako će se glumci Miguel Ángel Silvestre i Patrick Criado pridružiti glumačkoj ekipi u ovoj sezoni. U prošloj sezoni vidjeli smo da je banda svladala Gandiju, no , još uvijek ne znamo je li mrtav ili živ. To bi moglo otvoriti mjesto Miguelu Ángelu Silvestreu i pretvoriti ga u novog negativaca.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Miguel Angel Silvestre (@miguelangelsilvestre)

Povijest Manile
Pina je, pak, otkrio da će se u novoj sezoni više pojavljivati Manile. Dublje ćemo se upoznati s Denverovim prijateljem iz djetinjstva, koji je transrodan i predstavlja se kao jedan od talaca.

Alicia i Profesor
Posljednji snimak 4. sezone prikazao je kako Alicia Sierra otkriva Profesorovo skrovište i drži ga na nišanu. Pina je za Entertainment Weekly također pak izjavio kako će u ovoj sezoni doći do raznih sukoba između ova dva lika.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime