Subota, 23 ožujka, 2024

Sedmo nebo – film koji smo čekali, trebali, željeli…

88 minuta dugačka priča pažnju zaokuplja cijelo vrijeme i jedna je od rijetkih domaćih filmskih koju ćete poželjeti pogledati više puta. Da ne kažemo sedam, bilo bi predvidivo

Ako smo hrvatskoj kinematografiji godinama željeli tri stvari – kreni, rasti i cvitaj – plodove krilatice, čini se, ubiremo sada. Sedmo nebo dugometražni je ljepotan redateljice Jasne Nanut. U tom filmu baš je sve kako treba biti. Glumci žive svaku rečenicu koju izgovaraju, svakodnevica izgleda jako lijepo, tema je urbano svakodnevna. Kad smo previše euforični volimo reći da smo na sedmom nebu, a Jasna Nanut, kao prava majstorica svog zanata ovim filmom euforiju spušta na nulu, dajući nam čistu kvalitetu.



Netko će reći – lako joj uz takve glumce – ali trebalo je i njih odabrati. Televizijskog producenta glumi Krešimir Mikić, suprugu mu Kseniju Iva Mihalić, a Iva Jerković je ona koja im remeti životnu idilu. I svi su sjajni. No, ono što u ovom filmu radi Nikša Butijer je čisto čudo. I ovom je zgodom opravdao status najsimpatičnije pojave našeg glumišta i nije propustio briljirati u tri navrata u Sedmom nebu. Svoju sporednu rolu odrolao je toliko dobro, da i ovoga puta tražite samo njega i želite ga još, još i još. Butijer svaki put, i kad nije glavni junak, svojom maestralnim izvedbom učini to da filmska pozornica postane njegova. Čudesna lakoća magnetičnosti.

Svi su briljantni

O Osječaninu Krešimiru Mikiću teško je pisati jer ga je teško opisati. Kad ga vidite možete dobiti dojam da ne znate koju biste mu ulogu u životu dali, međutim, kad je njegov posao u pitanju – koju god ulogu mu dali – briljira. Kao Nino Radman u ovom filmu lagano pleše iz poslovnog odijela u ogrtač u kojem će krenuti na spa tretman fango blatom. Mozak Jasne Nanut, koji je očito genski uvjetovano brz, moderan, prepun trenutnih sjajnih rješenja, dojma smo, iz svake životne situacije može složiti priču. Koju će publika pratiti s velikim zanimanjem. Kroz Sedmo nebo, osim spomenutih glumaca šeću i Dejan Aćimović, Petar Ćiritović, Iva Visković, Urša Raukar Gamulin, Jerko Marčić…..

Kad znate da su oni sporedni glumci, onda je slika izvrsnosti ovog filma još jasnija. 88 minuta dugačka priča pažnju zaokuplja cijelo vrijeme i jedna je od rijetkih domaćih filmskih koju ćete poželjeti pogledati više puta. Da ne kažemo sedam, bilo bi predvidivo.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime