Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Spektakularni povratak: ‘Dina’ premijerno prikazana u Hrvatskoj!

'Dina: Drugi dio' nastavlja priču iz prvog filma, ali donosi potpuno novo iskustvo publici, uz veće opsege, spektakularne vizure i impresivne akcijske scene

Drugi dio filmskog spektakla ‘Dina’, koji je dugo iščekivan, stigao je u CineStar kina pod redateljskom palicom nagrađivanog Denisa Villeneuva. Ulaznice za ovaj nastavak su se prodavale nevjerojatnom brzinom.Gotovo 6.000 fanova imalo je priliku premijerno pogledati film na CinePremiere projekcijama. Uz to, u najvećoj kino dvorani u Hrvatskoj, IMAX-u, brojni poznati su uživali u ovom remek-djelu. Među njima su bili Dalibor Petko, Ermin Preljević, Lovro Juraga, Filip Vidović, Petar Radojčić Bizzo, Mia Matić i mnogi drugi. Velikom interesu publike pridonose i zvučna holivodska imena, a među glavnim ulogama ističu se glumica mlađe generacije Zendaya i jedan od najtalentiranijih mladih glumaca Timotheé Chalamet.

Novo putovanje, veći izazovi, jača emocija! 

Radi se o nastavku filmskog spektakla ‘Dina’, koji je 2021. godine oduševio kako gledatelje tako i kritiku, te osvojio čak šest prestižnih nagrada Oscar. ‘Dina: Drugi dio’ nastavlja priču iz prvog filma, ali donosi potpuno novo iskustvo publici, uz veće opsege, spektakularne vizure i impresivne akcijske scene. Osim toga, film uvodi nove likove i još veće pustolovine, istovremeno pružajući snažnu emocionalnu ljubavnu priču.

Smješten tisućama godina u budućnost i nastavljajući tamo gdje je prvi dio ‘Dine’ stao, ‘Dina: Drugi dio’ prati mitološko putovanje Paula Atreidesa, mladića čija je sudbina isprepletena s međugalaktičkim sukobom za vlast. Kao sin ubijenog vođe, vojvode Atreidesa, i mistične Lady Jessice, Paul se suočava s ultimativnim izazovom: mora savladati svoje strahove dok ga sudbina – i moćne nevidljive sile – vuku u pustinje udaljenog planeta Arrakis.

Istražujući teme koje su i vječne i aktualne, poput romantične ljubavi, majčinske ljubavi, globalizma, lojalnosti, osvete i katarze, film nastavlja razvijati ekološke teme Franka Herberta, istražujući sukob čovječanstva s prirodom. U središtu priče je vječni sukob između snaga dobra i zla, prikazujući Fremene kao branitelje kolektivnog preživljavanja domorodnih ljudi i planeta Arrakis, dok su Harkoneni manifestacija korupcije, nasilja i pohlepe. Intenzivno istraživanje ovog spektakularnog univerzuma se nastavlja, a tema ženske emancipacije, započeta u prethodnom filmu, proširuje se dalje.

Denis Villeneuve ponovno okupio vrhunske glumce

Uz Chalameta i Zendayu, u filmu glume Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling i Javier Bardem, oskarovci i drugi talentirani glumci. Denis Villeneuve je režirao film prema scenariju koji je napisao zajedno s Jonom Spaihtsom, vjerno interpretirajući Herbertov roman. Okupio je kreativni tim s kojim je surađivao na prvom filmu, uključujući direktora fotografije Greiga Frasera, producenticu Patrice Vermette, montažera Joea Walkera, nadzornika vizualnih efekata Paula Lamberta i kostimografkinju Jacqueline West. Glazbu za film je skladao Hans Zimmer, dobitnik Oscara.

Fotografije: press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime