Srijeda, 24 srpnja, 2024

‘Saltburn’: Film zbog kojeg brojni gledatelji više ne mogu zaspati

Film 'Saltburn' je naišo na podjeljena mišljenja publike, a njemu bruji cijeli internet zbog scena koja je šokirala sve gledatelje

Najnoviji film “Saltburn” redateljice Emerald Fenell podigao je mnogo prašine na Internetu i tako podjelio publiku. Baš kao i njen Oscarom nagrađivani prvijenac, “Promising Young Woman”, i “Saltburn” je film čija tematika nije za svakoga. Film “Saltburn” je naišo na podjeljena mišljenja publike, a njemu bruji cijeli internet zbog scena koja je šokirala sve gledatelje. Ipak, još jedna stvar zbog kojeg brojni vole ovaj film je i ta što u istome glumi jedan od najzgodnijih glumaca, Jacob Elordi.O čemu se radi u filmu “Saltburn”?

“Saltburn” prati život studenta Olivera (Barry Keoghan) koji studira na Sveučilištu Oxford. Tamo Oliver upoznaje Felixa (Jacob Elordi) i na prvi pogled bude fasciniran Felixom. Njih dvojica su karakterno potpuno suprotni te su iz različitih socijalnih sredina. Oliver je odrasao u skromnoj sredini, nema prijatelje i nenametljiv je. Kada upozna Felixa i počinje se družit s njim, Oliver se brzo pronađe u životu bogatih koji nema veze sa stvarnosti.

Podjeljena publika zbog šokantnih scena

Riječ je psihološkom trileru i mračnoj komediji koji u sadrži puno scena koje su šokirale javnost. U filmu “Saltburn” se progovara i o (ne)moralnosti glavnog lika Olivera koji vara i manipulira ljude te izgubi osjećaj između stvarnog života i života aristokrata, a zbog njegovih postupaka mnogi tragično umiru. “Saltburn” sadrži mnogo šokantnih i uznemirujućih scena zbog kojih je film glavna tema brojnih rasprava na internetu. 

Na društvenim mrežama, a posebno na Tiktoku, “Saltburn” je opisan kao najseksi film godine. Iako je opravdao taj naziv, najviše se priča o sceni kade. Naizgled prijateljski odnos između Olivera i Felixa je također tema rasprava na internetu. 

Glumačka postava 

Glavne uloge pripale su Jacobu Elordiju kojeg smo imali prilike gledati u romantičnoj komediji “Kissing Booth” i u hit seriji “Euforija”. Uz Elordija tu je i Barry Keoghan, Rosamund Pike, Sadie Soverall i Richard E. Grant. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime