Četvrtak, 25 travnja, 2024

Squid Game: 7 zabavnih činjenica o stvarnom životu omiljenih glumaca

Serija 'Squid Game' ima 111 milijuna pregleda u mjesec dana! Trenutačno je serija broj jedan na Netflixu u više od 66 zemalja svijeta, a hashtag #SquidGame na TikToku je pregledan više od 48,2 milijarde puta. Donosimo zanimljivosti o glavnim glumcima

“Squid Game” ili “Igra lignje” serija je o kojoj se ne prestaje pričati. Netflix je južnokorejsku distopijsku dramu objavio 17. rujna, a uspjela je premašiti i Bridgertonov rekord od 82 milijuna pregleda u prvom mjesecu.



Serija ima 111 milijuna pregleda u mjesec dana! Trenutačno je serija broj jedan na Netflixu u više od 66 zemalja svijeta, a hashtag ‘#SquidGame’ na TikToku je pregledan više od 48,2 milijarde puta.

Prema riječima jednog od izvršnih direktora i glavnog direktora sadržaja Netflixa, Teda Sarandosa, popularnost serije ih se sve iznenadila. “Izašao je tek prije devet dana, a velika je šansa da će to biti naš najveći show ikada”, rekao je Sarandos prošlog mjeseca nakon objavljivanja serije.

Serija prati Seong Gi-Huna (Lee Jung-jae) i skupinu zaduženih pojedinaca koji sudjeluju u krvavoj dječjoj igri kako bi osvojili 38 milijuna dolara, unatoč prilično velikom riziku od smrti i činjenici da je samo jedan osoba može pobijediti. Iako je serija izazvala puno raspravi i polemika o potencijalnom lošem utjecaju na gledatelje, popularnost joj ne pada, a tome je pridonijela i atraktivna glumačka ekipa jer uključuje neke od najpoznatijih južnokorejskih filmskih zvijezda.

Donosimo 7 zabavnih činjenica o glumačkoj ekipi popularne serije:

Lee Jung-jae je vlasnik restorana

Jung-jae (48) igra kockar u seriji, ali karijeru je započeo u Južnoj Koreji kao maneken. Godine 1999. osvojio je nagradu Blue Dragon za najboljeg glumca za film “City of the Rising Sun”. Posljednjih godina, međutim, također je poznat po tome što posjeduje talijanski restoran u Daehangnu, Seoulu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 456 (@_seong.gi.hun_)

 Anupam Tripathi pohađao je Korejsko sveučilište

Tripathi, rođen u Indiji, u seriji glumi pakistanskog migranta, a preselio se u Koreju 2010. godine zbog studija na Korejskom nacionalnom sveučilištu za umjetnost. Glumio je u nekoliko korejskih filmova.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Anupam Tripathi (@sangipaiya)

 Heo Sung-tae se pojavio u korejskom talent showu

Heo je postao dio TV i filmske industrije 2011. godine nakon što je osvojio peto mjesto u talent showu. U Squid Gameu igra gangstera, a poznat je po ulogama u “Beyond Evil” (2021.) i The Outlaws (2017.), a čak je i naučio mandžurski jezik za u ulogu u “The Fortress” (2017.).

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Izu (@0_gi.hun_0)

 Jung Ho-yeon je korejska glumica s najvećim brojem pratitelja na Instagramu

Od kada je serija prvi put emitirala na Netflixu, zvijezda je postala najpraćenija korejska glumica na Instagramu, a trenutačno ima 21,4 milijun pratitelja. Ova 27-godišnjakinja debitirala je kao glumica u “Squid Gameu”, no prije je radila kao model te se pojavljivala u časopisima poput ELLE-a i Harper’s Bazaara, a nosila je i revije Jean-Paul Gaultiera, Lanvina i Louis Vuittona. Ho-yeon je počela svoju karijeru u estradi nakon što se natjecala na korejskom Next Top Modelu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli HoYeon Jung(Chung) (@hoooooyeony)

Lee Yoo-mi gotovo da nije glumila u seriji

Yoo-min lik sudjeluje u igri nakon što je puštena iz zatvora jer je ubila svog oca nasilnika. Međutim, prema riječima redatelja Hwang Dong Hyuka, glumica gotovo da nije dobila ulogu u seriji. “Kad sam ovo prvi put napisao prije 10 godina, svi su izvorno bili muški likovi. Ji Yeong (Lee Yoo Mi) izvorno se zvao Ji Yong”. Međutim, tijekom stvaranja likova, redatelj je smatrao da neki ipak moraju biti žene: “Shvatio sam da postoji nešto u ženama i njihovoj solidarnosti.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 이유미 (@leeyoum262)

 Park Hae-soo će glumiti u korejskoj verziji ‘Kuće od papira’

Glumac, koji je prvi put postao otac 12 dana nakon emitiranja “Squid Gamea”, uskoro će glumiti u korejskoj verziji Netflixove serije “Kuća od papira”. Ne sumnjamo da će vrlo brzo postati hit.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 박해수 PARKHAESOO (@haesoopark_official)

 Lee Byung-hun je bio prvi južnokorejski glumac koji je uručio Oscara

Možda glumi tajanstvenog lika koji vodi igru, ali u stvarnom životu Byung-hun je poznati međunarodni glumac. Osim što je glumio u brojnim južnokorejskim filmovima, 51-godišnjak se pojavio u globalnim uspješnicama, uključujući G.I. Joe filmovi, “Red 2: Umirovljeni, naoružani i iznimno opasni”, “Terminator 5” i “Sedmorica veličanstvenih”.

Osim toga, postao je prvi južnokorejski glumac koji je dodijelio Oscara 2016., a partnerica mu je bila Sofía Vergara. Godine 2012. Byung-hun i glumac Ahn Sung-ki postali su prvi glumci iz Južne Koreje koji su otiske svojih ruku i nogu utisnuli u predvorje holivudskog kineskog kazališta Grauman.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli LeeByungHun 이병헌 (@byunghun0712)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime