Četvrtak, 21 ožujka, 2024

The Good Nurse: Na Netflix stiže film s Jessicom Chastian i Eddiem Redmayneom

Film nagrađivanog Tobiasa Lindholma snimljen je po istoimenoj knjizi, film i knjigu inspirirala je priča po istinitom događaju s mračnom pozadinom

Ove godine na Netflixu nas čeka puno noviteta, a upravo je i triler “The Good Nurse” jedan od njih. Film nagrađivanog Tobiasa Lindholma snimljen je po istoimenoj knjizi, a inspiriran je istinitim događajem s mračnom pozadinom. U nastavku donosimo sve detalje filma. “The Good Nurse” je originalno bio najavljen za jesen 2022., a sada imamo i službeni datum izlaska. Najprije 19. listopada se očekuje izlazak u odabranim kinima i tjedan dana kasnije, 26. listopada biti će dostupan na Netflixovoj platformi. 



Redatelj je Tobias Lindholm, poznati danski scenarist i redatelj, režirao je brojne uspješnicu poput “The Investigation” i “Midhunter”. Scenarij je napisala Krysty Wilson-Cairns. Istoimena knjiga Charlesa Graebera objavljena 2013. poslužila je kao temelj za scenarij ovog filma. 

Tko čini glumačku postavu?

Oskarovac Eddie Redmayne, koji je slavu stekao ulogom u filmu o Stevenu Hawkingu, “Theory of Everything”, je u glavnoj ulozi kao Charlie Cullen. Jessica Chastian glumi Amy Loughren, a u ulozi Danny Baldwina je Nnamdi Asomugha.

Koja je radnja filma?

Medicinska sestra Amy (J. Chastian) spremna je riskirati vlastiti život jer smatra da upravo njen kolega Charlie Cullen (E. Redmayne) odgovoran za nekoliko neobjašnjivih smrti pacijenata. Priča je inspirirana stvarnim događajem. 

Mračna priča koja je inspirirala knjigu i film

Charles Cullen je bivši medicinski brat iz New Jersey koji je tijekom svoje karijere ubio više od 400 pacijenata. 2006. godine mu se sudilo za ubojstvo 29 pacijenata lažnim injekcijama. Tvdio je da pacijente ubijao prejakim dozama lijekovima te priznao da se osjeća krivim. Kako je pristao surađivati tijekom istrage i pomogao indetificirati dio pacijenata, uspjeo je izbjeći smrtnu kaznu. Cullen je osuđen na sudu okruga Somerset u Somervilleu na 11 uzastopnih životnih robija tj. 397 godina zatvora sveukupno za ubojstva. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Jessica Chastain (@jessicachastain)

Naslovna fotografija: JoJo Whilden / Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime