Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Tko će umrijeti u novoj sezoni serije The White Lotus?

Osim PR krize za izmišljeni lanac hotela, ova tragedija donosi još jednu priliku obožavateljima da provedu sezonu od sedam epizoda pogađajući koji će hotelski gost (ili zaposlenik) na kraju otići s drugom vrstom prtljage.

Druga sezona “The White Lotus” započela je novom misterijom oko ubojstva. Dramska serija koja je osvojila Emmy, vratila se s uglavnom novom glumačkom postavom u zadivljujućem sicilijanskom hotelu. serija je započela s poznatnim uvodom, gošća hotela, Daphne (Meghann Fahy) je otkrila mrtvo tijelo kako pluta uz obalu. Osim PR krize za izmišljeni lanac hotela, ova tragedija donosi još jednu priliku obožavateljima da provedu sezonu od sedam epizoda pogađajući koji će hotelski gost (ili zaposlenik) na kraju otići s drugom vrstom prtljage.



Pitanje se ovaj put također udvostručuje, budući da je početak otkrio da će više likova završiti “u moru” do finala sezone. 

Cameron Babcock (Theo James)

Daphnein suprug Cameron zauzima prvo mjesto na našem popisu, dijelom zato što bi imalo smisla da žena pronađe tijelo svog supruga nakon što je on misteriozno nestao u prvoj sceni. Sudeći po divljem ponašanju koje je prikazano, vjerojatno bi se Cameron mogao dovesti u čudnu situaciju tijekom noći koju provodi daleko od svoje bolje polovice. Ili da kažemo, još jedne noći.

U epizodi 3, Cameron je potpuno poludio tijekom solo večeri sa svojim prijateljem Ethanom (Will Sharpe), ispričavši mu ludu teoriju o monogamiji koja je izmišljena kako bi se kontrolirao proletarijat, a zatim je zaposlio prostitutke Luciu i Miu ( Simona Tabasco i Beatrice Grannò) za noćnu zabavu. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The White Lotus (@thewhitelotus)

 Harper i Ethan Spiller (Aubrey Plaza i Will Sharpe)

Harper i Ethan su nesretni par koji se pridružuje Cameronu i Daphne na sicilijanskom bijegu. Dva para nemaju ništa zajedničko osim muškog prijateljstva s fakulteta, a Harper se čak boji da će njeno i Ethanovo novostečeno bogatstvo dovesti do toga da postanu sličniji paru poznanika. Putovanje će također postati još neugodnije jer izgleda kao da Cameron samo želi Ethanov novac, a da ne spominjemo napetost koja se stvara između Harper i Camerona. Naravno, postoji i argument da Daphneina reakcija u uvodu nije bila toliko velika koliko je mogla biti, nakon što je otkrila tijelo njezinog muža ili prijateljice. Također, Ethan zauzima jednako mjesto kao i njegova supruga. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The White Lotus (@thewhitelotus)

Bert, Dominic i Albie Di Grasso (F. Murray Abraham, Michael Imperioli i Adam DiMarco)

Kreator Mike White rekao je za Deadline da će se ova sezona fokusirati na “seksualnu politiku”, a višegeneracijska obitelj Di Grasso daje terapeutima puno materijala za rad. Dok Bert žestoko napada svaku ženu koju upozna, njegov sin Dominic otuđio se od supruge i kćeri zbog svoje prevare. Unuk Albie glumi mirotvorca tijekom putovanja, a čak se povezuje i s djevojkom Portiom (Haley Lu Richardson). Ta je dinamika dovoljna da se trio približi vrhu ljestvice, čak i prije nego saznamo da je Dominic angažirao seksualnu radnicu Luciu.

Dominic se pokušava promijeniti, odbija Luciu i Miu (iako ćemo vidjeti koliko će to trajati). Albie postaje “agresivniji” u odnosima, a Bert nije nimalo promijenio svoje ponašanje. Dakle, prema redoslijedu tko ima veću vjerojatnost da će umrijeti, redoslijed je Bert (pola zato što se ne kaje, a pola zato što bi mogao još jednom pasti uz bazen), zatim Dominic, pa Albie.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The White Lotus (@thewhitelotus)

Tanya McQuoid (Jennifer Coolidge) i Portia (Haley Lu Richardson)

Od ovog zanimljivog dvojca, najmanja je vjerojatnost da će Tanya umrijeti (uglavnom zato što želimo da ona ostane naš pomalo mahniti vodič kroz odmarališta White Lotus). Postoji argument da bi mogla napasti Grega ako njezin muž postane još užasnijii. No, vjerojatnije je da će se bogata nasljednica i dalje oslanjati na jadnu Portiju, koja je nekako u još goroj situaciji nego što je bila Belinda (Natasha Rothwell) na Havajima. Što se tiče Portije, 20-godišnjakinja se samo čini kao sluga koja nije potpuno sigurna što želi. Morat ćemo je više upoznati prije nego što stvorimo bilo kakve vjerojatne teorije o ubojstvu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The White Lotus (@thewhitelotus)

 Lucia i Mia (Simona Tabasco i Beatrice Grannò)

Nadamo se da druga sezona neće ići ovim putem, ali moguće je da bi prijateljice mogle steći brojne neprijatelje tijekom tjedna. Ili bi nešto moglo poći po zlu s Lucijinim klijentom Dominikom ili bi se mogli posvađati s nekim drugim gostima ili osobljem, budući da između njih i upraviteljice hotela Valentine već postoji neprijateljsko raspoloženje. Postoji čak i šansa da bi par mogao biti uzrok smrti u sezoni. U prvoj epizodi se spominje testa di moro, legenda o sicilijanskoj djevojci koju je zaveo maur i, otkrivši da njezin ljubavnik već ima ženu i djecu, odsjekla mu  je glavu. To upućuje na to da bi sicilijanske djevojke mogle biti umiješane u smrt.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The White Lotus (@thewhitelotus)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime