Petak, 22 ožujka, 2024

Za velike i male: obiteljski filmovi idealni da vam ‘prekrate’ praznike

Božićno vrijeme najviše volimo provesti u krugu obitelji. Dane ispunite gledanjem obiteljskih filmova koji će se svidjeti svim uzrastima.

Gledanje filmova s obitelji jedni su od najljepših prazničkih trenutaka i novogodišnjih blagdana. Iako, kada je riječ o obitelji vrlo često je tepko postignuti konsenzus jer svatko ima svoje favorite. Kako bismo vam olakšali stvar, donosimo 10 najboljih filmova u kojima može uživati cijela obitelj. Od animiranih klasika do blagdanskih komedija, evo što možete gledati s djecom ovih blagdana i školskih praznika…



1/ Artur Božić

Ovaj animirani film donosi odgovor na vječito pitanja: Kako Djed Mraz stigne u jednoj noći podijeliti darove cijelom svijetu? Naravno uz svoje pomoćnike! Božićna priča o Djedu Mrazu topla je priča o važnosti obiteljih odnosa.

2/ Praščić Babe

Divna priča o prijateljstvu i nesebičnoj ljubavi u životinjskom svijetu. Praščić Babe je simpatičan i neodoljiv, a posebno je talentiran u čuvanju ovčica. Njegov talent se pročuje u okolnim mjestima i ponude o kupovini pristižu s raznih strana. Ipak, njegova obitelj ga ne želi prodati, no tada započinje prava avantura…

3/ Klaus

Priča o poštaru kojeg ne prati dobra glas i izrađivaču igračaka koji je samozatajan, ali unatoč svojim razlikama sklapaju neočekivano prijateljstvo. Oni u tužan i mračan gradić donesu ljubav, veselje i sreću…

4/ Madagaskar

Lav, zebra, slon i žirafa – četiri su najbolja prijatelja koja žive u najvećem zoološkom vrtu na svijetu. Jedan od njih nestane iz kaveza, pa ostatak ekipe krene u potragu i završi na Madagaskaru u Africi. Priča o prijateljstvu prepuna smijeha i zabave zabavit će i velike i male.

5/ Čudo u 34. ulici

New York za vrijeme Adventa – priprema se za proslavu Božića. Kada vidi da je unajmljeni Djed Mraz pijan, Doris Walker se čini kao da je sve propalo. Zaposlenica robne kuće kao zamjenu odabire starca bijele brade koji se svidi njezinoj kćerkici. Dirljiva i šarmantna priča nameće gledateljima pitanje – postoji li zaista Djed Mraz i koje je njegovo pravo značenje. 

6/ Orašar i četiri kraljevstva

Clara se nađe u paralelnom svijetu Zemlje slatkiša, Zemlje cvijeća i Zemlje snježnih pahulja. Njezin cilj jest savladati tiransku vladaricu Četvrtog kraljevstva kako bi vratila mir u svijetu. Ova inspirativna priča potaknut će vas da sa svojom djecom popričate o dobru i zlu.

7/ Alisa u Zemlji Čudesa

Alisa se vraća u Zemlju Čudesa kako bi zaustavila Crvenu kraljicu i otkrila svoju sudbinu. Prilikom putovanja, nailazi na razne nezgode i probleme. Hoće li je se sjetiti stanovnici Zemlje Čudesa sada kada je odrasla?

8/ Najluđi Božić

Četveročlana obitelj Griswold našla se u začaranom krugu božićne groznice. Ništa im ne polazi za rukom, a kako vrijeme odmiče na površinu izlaze stvarni problemi i odnosi u obitelji. Ova komedija prikazuje kako blagdani mogu krenuti u krivom smjeru.

9/ Charlie i tvornica čokolade

Charlie je siromašni dječak kojemu je jedina želja ući u najslavniju tvornicu čokolade čiji je vlasnik Willy Wonka. Priliku za odlazak u tvornicu ukaže te kroz natjecanje s drugom djecom, a pobjednik je onaj tko ima najbolje srce.

10/ Tajni vrt

Djevojčica koju iz Indije pošalju u Englesku osuđena je na brigu sama o sebi. Njezina radoznalost jednog je dana dovede do zida u kojem su zaključana vrata. A ta vrata iza sebe skrivaju čaroban svijet koji će joj promijeniti život, zauvijek…

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime