Utorak, 26 ožujka, 2024

Balet koji obožavamo: Orašar ponovno ruši sve rekorde prodaje!

Prva izvedba ovog slavnoga baleta na rasporedu je u srijedu 1. prosinca, a tijekom blagdanskih mjeseci Orašar će u zagrebačkom HNK biti izveden 15 puta

Baletna bajka “Orašar” P. I. Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova, nakon godinu dana stanke zbog pandemije, ponovno je izazvala iznimno veliki interes publike.



Naime, u samo u jedan dan oboren je dosadašnji rekord prodaje za balet ‘Orašar’ te je u srijedu prodano 75 posto kapaciteta raspoloživih mjesta za 15 izvedbi ovog najpopularnijeg baleta. Ukupan broj prodanih ulaznica u jednom danu iznosi 7193. Putem weba prodano je 80 posto ulaznica, a na blagajni kazališta 20 posto te je online prodaja premašila prodaju na blagajni“, ističu u Hrvatskom narodnom kazalištu. 

15 izvedbi u prosincu

Prva izvedba ovog slavnoga baleta na rasporedu je u srijedu 1. prosinca, a tijekom blagdanskih mjeseci Orašar će biti izveden 15 puta.

“Iako je Orašar svakako nas kazališni zaštitni znak u blagdansko vrijeme i nas je iznenadio tako veliki interes za ovu predstavu, čak i veći nego u vremenu prije pandemije. Čini se da u ovim za sve nas traumatičnim vremenima, kazališne bajke sjajno prolaze. A i kazalište iznova naglašava svoju nezaobilaznu ulogu u životima našim gledatelja, kaže intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime