Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Bruno Petković i Mislav Oršić su ambasadori predstave u kojoj će uživati svi ljubitelji nogometa

Darujemo vam 5x2 ulaznice za pretpremijeru predstave Raspucavanje u subotu, 9. prosinca u 10h u Centru za kulturu Trešnjevka

Tog petka, 9. prosinca 2023. čak 89,86 posto upaljenih TV prijemnika gledalo je triler raspucavanja jedanaesteraca između Hrvatske i Brazila. Tri dječaka u popodnevnoj smjeni svoje škole nisu smjela gledati tu veliku pobjedu jer su bila u kazni. Jedan mentos bombon i jedna boca gaziranog pića bili su dovoljni razlog da ih učiteljica toga dana pošalje u prostoriju gdje nema TV-a, a oduzme mobitele. Točno godinu dana poslije premijerno će se prikazati što su ta tri dječaka, jedan Slovenac, jedan Rom i jedno “živo” dijete bogatih roditelja radili tijekom te utakmice.



Radnja je to, naime dječje predstave pod naslovom “Raspucavanje” u produkciji Kazališta Lutonjica Toporko iz Samobora koja će se 9. prosinca premijerno izvesti u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) upravo u vrijeme kada je i počela jedna od najvećih utakmica naše reprezentacije. A utakmica čiji tijek Borna, Aleš i Kemal, glavni junaci predstave, mogu tek osluškivati samo je lajtmotiv radnje, dok tijekom izvedbe u prvi plan iskaču teme međuvršnjačkog nasilja, rasne i spolne diskriminacije i drugih problema koje se sve češće ogledaju u našem društvu.

Jedino na koga možemo utjecati su mlađi

“Poštujem tematiku, najbitnije je da potiče zajedništvo. Malo je tema koje nas zbližavaju, reprezentacija je jedna od njih. Jedino na koga možemo utjecati su mlađi. Ne mogu ja utjecati na novinare niti novinari na mene. Mlađe generacije treba pokušati odgojiti u najboljem mogućem smjeru, da u njihovom životu ne bude mjesta mržnji”, rekao je Dinamov napadač i priznao kako sa suprugom često posjećuje kazališta, ali i da je kao klinac nerijetko i sam znao završiti u kazni jer “puno sam pričao, a uvijek sam bio svoj. Danas manje pričam, ali sam i dalje svoj”, s humorom je jedan od junaka te utakmice, napadač Bruno Petković najavio ležernu predstavu.

Što kaže Mislav Oršić?

Osim njega na predstavljanju predstave je kao ambasador bio i Mislav Oršić koji je Petkoviću asistirao za gol, a kasnije pogodio posljednji penal u raspucavanju.

“Cijela mi je utakmica ‘u magli’ jer sam bio bolestan prije nje i nisam bio na treningu dan prije pa nemam dojam te pripreme utakmice. Nadao sam se da ću dobiti barem jednu loptu, priliku. Sporo su se vraćali u obranu, desni bek je malo ‘zaspao’ i ostao je naprijed, a ja sam dobio loptu od Niksija i povukao. Želio sam mu dati što mirniju loptu, da ne odskače. Tek smo kasnije postali svjesni da smo pobijedili Brazil. U raspucavanju sam mislio pucati po sredini, ali su me Vlašić i Majer ‘zeznuli’ jer su i oni pucali po sredini pa sam se odlučio na jaki udarac u kut. Mislim da će biti zanimljiva. Moram priznati da nikad nisam bio u kazalištu, to je katastrofa, žena mi je govorila da odemo u Ludu kuću, ali obećavam da ću krenuti. Volio bih stvarno pogledati ovu predstavu da vidim kako će to izgledati”, kazao je Mislav Orišić.

Režiju predstave potpisuje poznati kazališni djelatnik Vid Balog koji je i autor teksta, dok glavne junake glume Jakov Jozić, Jan Novosel i Roko Raguž. Predstava je namijenjena za djecu osmog razreda osnovne škole. Dio predstave je izveden i na predstavljanju, a objavljen je i na društvenim mrežama Kazališta Lutonjica Toporko.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kazalište Lutonjica Toporko (@lutonjica_toporko1982)

Darujemo vam 5×2 ulaznice za pretpremijeru predstave Raspucavanje u subotu, 9. prosinca u 10h u Centru za kulturu Trešnjevka, a svi zainteresirani ulaznice mogu kupiti online preko CoreEventa.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime