Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Louis Vuitton je objavio knjigu koja slavi Virgila Abloha i njegov doprinos svijetu mode

Knjiga je podijeljena u osam poglavlja, po jedno posvećeno svakoj kolekciji i revijama Louis Vuittonove muške odjeće koju je orkestrirao Virgil, kao i njegovom kompletnom katalogu tenisica

Nova Louis Vuitton knjiga slavi Virgila Abloha kao dizajnera koji je srušio sve granice. Ovo  je prva knjiga o dizajneru koji je ostavio veliki trag na modu i koji, nakon svoje smrti, i dalje ima mnogo utjecaja. Abloh je promijenio modnu i postao je dio njezine povijesti. 



Njegovo imenovanje umjetničkim direktorom muške mode, označilo je novu eru inkluzivnosti, raznolikosti i osnaživanja za luksuznu modu, a njegova kreativna snaga je Abloha pretvorila u osobu koja je promijenila modu. Njegova smrt u studenom 2021. nakon borbe s rijetkim i agresivnim oblikom raka šokirala je svijet mode, umjetnosti i glazbe, ali nova knjiga slavi njegovu ostavštinu u Louis Vuittonu koja ruši granice.

Prva knjiga  nakon njegove smrti, “Louis Vuitton: Virgil Abloh” intimni je portret čovjeka koji je bio natjeran da krši pravila, na pisti i izvan nje, a napisao ju je njegov bliski suradnik i modni pisac Anders Christian Madsen.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @virgilabloh

Revolucionarna figura

Knjiga je podijeljena u osam poglavlja, po jedno posvećeno svakoj kolekciji i revijama Louis Vuittonove muške odjeće koju je orkestrirao Virgil, kao i njegovom kompletnom katalogu tenisica. Sadrži više od 320 ikoničnih i zapanjujućih slika, Louis Vuitton: Virgil Abloh pruža detaljne opise koji kontekstualiziraju svaku fazu dizajnerove profesionalne i osobne priče dok je u Louis Vuittonu, vodeći čitatelje na putovanje kroz njegove bogate i raznolike kulturne referentne točke. Uključeni su glavni trenuci Ablohovog rada u Louis Vuittonu, poput njegove prve kampanje, koja prikazuje trogodišnju djevojčicu odjevenu u pulover Yellow Brick Road uzorka iz kolekcije proljeće-ljeto 2019.

Osobna razmišljanja nekih od Ablohovih najbližih prijatelja i unutarnjeg kruga ljudi, kao što su Naomi Campbell, Kendall Jenner i Kid Cudi, uključeni su Ablohovi citati, poput “Sve što radim je za sebe kada sam imao 17 godina”. Abloh je bio poznat po ovoj svojoj izjavi, a  inspirirao je brojne mlađe generacije. Konačna kronika partnerstva koje je redefiniralo luksuznu modu, knjiga je pravi uvid u kreativnog vizionara, čovjeka koji je ostavio utjecaj na sve čega se dotakao.

Kolekcionarske naslovnice

Knjiga će biti objavljen s dvije kolekcionarske naslovnice, obje simboličke, a prikazuju Ablohovu kreativnosti i majstorstvo. Prva, simbol Ablohove predanosti nadahnjivanja budućih generacija, preuzet je s Louis Vuittonove revije proljeće-ljeto 2022. u Miamiju i prikazuje sliku upečatljivog crvenog Louis Vuitton balonu na vrući zrak.

Druga prikazuje crtane radove Reggieknowa, koji je ilustrirao sada već kultne omiljene likove za Virgilov show proljeće-ljeto 2021.

Knjiga također dolazi u Ultimate Collection, upakiranoj u kolekcionarske omote i sadrži poseban umetak koji služi kao sažetak za svaku pojedinu tenisicu koju je Virgil dizajnirao za Louis Vuitton, uključujući ovogodišnje Air Force 1s.

Prikladna posveta kreativcu koji je promijenio kulturu, “Louis Vuitton: Virgil Abloh” istinska je proslava partnerstva koje je zauvijek promijenilo svijet mode.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime