Subota, 23 ožujka, 2024

Premijera ‘Zagubljenog para’ u Maloj dvorani Lisinski

Ksenija Pajić, Siniša Popović i Zvonko Novosel u kazališnoj adaptaciji romana 'Otpusno pismo' u Maloj dvorani Lisinski

U Maloj dvorani Lisinski, 6. prosinca s početkom u 20 sati, očekuje nas premijera Teatra Erato – predstava ‘Zagubljeni par’, koju je režirao Milan Terenc. Redatelj, očaran duhovitošću stila i životnošću likova i radnje, donio je odluku da se posveti adaptaciji teksta romana ‘Otpusno pismo’ Marine Vujčić i Ivice Ivaniševića. Radnja prati Irenu i Ignjata, par koji se ponovno susreće nakon trideset godina, obnavljajući mladenačku vezu koja je iznenada prekinuta.



Približava se obljetnica mature, a glavna junakinja, sada ugledna liječnica u navodno sretnom braku s dvoje djece, suočava se s izazovom okupljanja raspršene generacije. Unatoč iscrpljujućem poslu, njezina jedina želja je otkriti gdje je nestao čovjek kojeg je nekada voljela. Riječima koautora romana ‘Otpusno pismo’ Ivice Ivaniševića: ‘Je li to prilika da se odupru producentskoj verziji svojih života, koju su im odredili sudbina, bog ili slučaj, i montiraju vlastitu alternativnu inačicu sa sretnim završetkom? Je li novi početak uistinu moguć ili se radi o utvari za kojom bezglavo jurimo čvrsto uvjereni da nam je život dao premalo‘ U trenutku kada se čini da priča ide prema jeftinom žanrovskom završetku, događa se neočekivani zaplet – u priču se uključuje treća strana.

Oživljavanje mladenačke ljubavi na sceni 

U predstavi igraju Ksenija PajićSiniša Popović i Zvonko Novosel, a dramaturgiju potpisuje koautorica romana Marina Vujčić. ‘Kad sam Ivici Ivaniševiću predložila da pokušamo napisati epistolarni roman, ni jedno od nas dvoje nije slutilo da će razmjena pisama naših junaka prerasti u neku vrstu opsesije i stvaralačke euforije. Tih mjeseci kao da je prestalo postojati sve osim inboksa u kojem su Irena i Ignjat reanimirali svoju davno prekinutu mladenačku ljubav.  Zato su nam naši junaci iz ‘Otpusnog pisma’, sve ovo vrijeme otkad smo ih pustili od sebe, jako nedostajali – i sad se silno veselimo što ćemo ih napokon ponovno sresti na pozornici’ izjavila je spisateljica uoči premijere Zagubljenog para. 

 

Partnerskom timu Teatra Erato i na ovom projektu pridružila se hrvatska tvrtka Naše klasje – svježa tjestenina Aurelija. Naime, u Novom klasju svjesni su da je potreba za kreativnošću osnovna potreba svakog čovjeka, a teško da postoji bolje mjesto od kazališta za napuniti baterije i pronaći inspiraciju prijeko potrebnu za hvatati se u koštac s brojnim izazovima, kako u svakodnevnom tako i u profesionalnom životu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime